Green Fields #5: Resurgence

Titel : Green Fields #5: Resurgence
Genre: Spannend, zombies
Schrijver: Adrienne Lecter
Verteller : Tess Irondale
Duur van het boeklange versie: 13 uur 48 minuten
Alle luisterboeken uit deze serie:

Ik heb het boek in het Engels gekocht bij Audible.

Het verhaal

Bree is bezig dood te gaan, maar voordat ze zichzelf kan doden trekt Nate het pistool uit haar handen. Zo gemakkelijk komt ze er niet vanaf! Ze  moet dit uitzingen tot het einde. Ze maken een hotel leeg waar ze rustig haar einde tegemoet kan gaan, nemen afscheid en laten haar achter met Nate. Dagen later doet ze haar ogen open. Waarom is ze niet dood? Dan slaat de waarheid haar om de oren. Ze is niet dood, omdat ze zwanger was. Haar zwangerschap heeft haar leven gered, maar de baby heeft het niet overleefd. Hoewel het onmogelijk was om zwanger te worden van Nate (vanwege het serum in zijn lichaam) zijn er meer gevallen bekend van zwangere vrouwen van serumpartners. Dus daarom waren ze in de val gelokt! De soldaten wisten dat ze zwanger was en wilden haar daarom ontvoeren! Maar hoe wisten ze dat zij zwanger was, terwijl ze het zelf niet wist? En wat is ze nu? Ze was gebeten door een zombie en daardoor geïnfecteerd met het zombievirus. Ze leeft nog, voelt minder pijn, heelt snel (terwijl zombies niet herstellen van hun verwondingen) en kan het zonlicht niet goed verdragen. Wat is er nog meer anders aan haar lichaam?

Te koop bij Bol.com

Verhaallijn en ontknoping

Nadat ze het heeft overleefd gaan ze op zoek naar antwoorden. Ze gaan terug naar “de silo” waar ze wordt onderzocht. Daar stellen ze vast dat ze inderdaad is veranderd. Ze krijgt dan ook twee extra XX in haar nek getatoeëerd. Ze is nu ook een supermens evenals vele anderen uit haar team.

Inmiddels is er veel mis in de wereld, los van de zombies! De overgebleven mensen worden blijkbaar opgejaagd en er worden veel vrouwen ontvoerd. Waarschijnlijk gaat het hier om zwangere vrouwen. Wat wil het leger en daarmee dus de nieuwe regering met al die vrouwen?

“The lucky 13” besluit dit te onderzoeken, maar al gauw ontdekt Bree aan de lijve wat er precies aan de hand is en het is geen pretje!

Dit boek kan als audioboek gedownload worden in het Engels in iTunes.

Verteller

Het geluid is soms niet goed. Gelukkig zijn deze momenten vaak heel kort. De mannenstemmen klinken bijna allemaal hetzelfde. Vooral de slechteriken klinken allemaal hetzelfde. Dat vind ik wel heel vervelend, omdat ik aan de stemmen wen en dit is zo best verwarrend.
Ik vind deze uitvoering voldoende.

Mijn mening

Zeer spannend deel van deze serie! Hoewel deze serie genoeg zombiemomenten biedt, vormen zombies niet het meeste gevaar in deze nieuwe wereld.
Wat heeft zich toch allemaal afgespeeld voordat de wereld op zijn kop werd gezet? We ontdekken kleine beetjes in dit boek die laten zien welke kant deze serie uit zal gaan.
Dit boek biedt ons aardig wat verrassing. Het is zeker niet saai!

Waar kan je dit boek kopen/downloaden?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *