Green Fields #2: Outbreak

Titel : Green Fields #2: Outbreak
Genre: Spannend, zombies en volwassen roman
Schrijver: Adrienne Lecter
Verteller : Tess Irondale
Duur van het boek: 10 uur 39 minuten
Alle luisterboeken uit deze serie:

Ik heb het boek in het Engels gekocht bij Audible.

Het verhaal

Het verhaal gaat verder waar deel 1 was gebleven. Nadat (Bree) Brianna’s leven op de kop werd gezet doordat het bedrijf, waar ze aan het werk was, overrompeld werd door zogenaamde terroristen en ze daarna bestormd werden door een reddingsoperatie die niet bedoeld was om daadwerkelijk gijzelaars te redden, staat de hele wereld nu op zijn kop. Zo lang het gebouw hermetisch was afgesloten door de terroristen had niemand gemerkt dat de zombie apocalyps op handen was. Nadat er tijdens de reddingsoperatie een grote gat was geblazen in het gebouw en er meer naar binnen kwam dan alleen de zogenaamde “redders”, werd één ding pijnlijk duidelijk. Ze moesten allemaal maken dat ze zo snel mogelijk de stad uit kwamen! Al snel Stond Brianna voor een belangrijke keus (de belangrijkste keus die ze ooit had gemaakt). Met wie gaat ze mee? Gaat ze mee met de “terroristen” onder leiding van haar (misschien)lover Nate of gaat ze mee met de zogenaamde redders die haar een poosje geleden hadden willen doden? Haar collega’s kozen allen voor de redders. Reden genoeg voor Brianna om mee te gaan met de mensen die haar niet in elkaar hadden geslagen en geprobeerd hadden haar te doden, de “terroristen” dus!

Tijdens de vlucht uit de stad doen ze nog een belangrijke ontdekking: suiker is levensgevaarlijk! Diëten is nog nooit zo belangrijk geweest! Nadat Brianna (alweer) bijna opgegeten wordt door iemand die zojuist gesuikerde koffie naar binnen had gewerkt zou het vergaren van voedsel nog lastiger worden dan je gedacht zou hebben tijdens een apocalyps. Alles met suiker er in is oneetbaar!

Dit verhaal wordt verteld vanuit Brianna. Wat maakt ze mee nu de wereld zo totaal is veranderd? Wat zal haar rol nu zijn in deze nieuwe wereld? En natuurlijk: Nate!
Tijdens alle hectische gebeurtenissen in het gebouw hebben ze nog eenmaal van elkaars lichaam genoten. Waar staan ze nu? Of heeft hij haar toch opzij geschoven nu hij haar niet meer nodig heeft?

Te koop bij Bol.com

Verhaallijn en ontknoping

Bree (Brianna) moet al snel zeer moeilijke keuzes maken en in deze nieuwe periode heeft ze niet de luxe om alles eerst goed te overdenken. Eerst wil ze naar haar vriendin toe, maar ze weet zelf ook wel dat dat geen optie is. Haar geliefde is dood of ze is een zombie! Naast het constant moeten rennen voor haar leven wordt ze ook geconfronteerd met haar aandeel en rol in de groep. Wie of wat is ze? Is ze een hulpeloze vrouw die door de mannen om haar heen beschermd moet worden of kan ze haar eigen mannetje staan? Hoewel ze zich in eerste instantie zo moedeloos alleen voelt binnen deze militaire groep begint ze toch al snel vrienden voor het leven te maken op wie ze door dik en dun kan rekenen. Hoewel er ook enkele andere niet-militairen bij de groep horen is zij wel de enige onder hen die de moeite neemt om zichzelf te ontwikkelen en erbij te horen. Ze laat zich wapens in de handen drukken en neemt zelfs de moeite om te leren schieten en vechten. Verstandige keus!

Er zijn veel spannende momenten in dit verhaal vol met zombies en gevaarlijke mensen die helemaal los gaan nu het allemaal mogelijk is!
Wel draait het vooral om Brianna en de groei die ze nu doormaakt. Ze gaat van een vrouw, zonder enige overlevingskennis, naar een volwaardig lid van deze nieuwe groep.

Dit boek kan als audioboek gedownload worden in het Engels in iTunes.

Verteller

Deze verteller heeft een fijne stem om naar te luisteren en doet het ook heel best goed. Ik vind haar uitvoering ruim voldoende. Alleen haar stem voor Pia, vind ik wel jammer. Ze klinkt meer als een oma, dan een stoere vrouw. En ik kan haar personagestemmen voor Burns en Bates niet uit elkaar houden.

Mijn mening

Ik vind deze serie echt heel erg leuk en merk dat ik het verhaal maar niet uit kan zetten voordat ik het uit heb. Wel ben ik van mening dat dit verhaal en deze serie niet leuk is voor iedereen die van zombieverhalen houdt.
Het verhaal gaat vooral om Brianna en haar vrouwelijke kijk in deze nieuwe wereld. De problemen waar ze tegenaan loopt zouden erg irritant over kunnen komen als ze je niet aanspreken. En dan heb ik het over dingen als eisen dat er direct voor tampons wordt gezorgd, want tja een dag bloedend doorbrengen is niet iets waar Bree veel zin in heeft. Ze trotseert liever een wijk vol met zombies!
Verder speelt Bree’s aantrekkingskracht voor Nate ook steeds een hele grote rol in het verhaal. Ik zou dit verhaal meer een liefdesverhaal noemen in een apocalypswereld. Daar is niets mis mee vind ik, want ik vind het zelf een goed verhaal en het biedt genoeg spanning, maar niet iedereen heeft zin in dit soort drama in een zombieverhaal. En een vrouw die zich constant gedraagt alsof ze ongesteld is, zal ook niet door alle lezers gewaardeerd worden. Zelf vind ik het wel behoorlijk vermakelijk!

Waar kan je dit boek kopen/downloaden?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *