Green Fields #10: Uprising

Titel : Green Fields #10: Uprising
Genre: Spannend, zombies
Schrijver: Adrienne Lecter
Verteller : Tess Irondale
Duur van het boeklange versie: 13 uur 48 minuten
Alle luisterboeken uit deze serie:

Ik heb het boek in het Engels gekocht bij Audible.

Het verhaal

Dit verhaal speelt zich twee jaar af nadat Bree en Nate de groep hebben verlaten en alleen verder zijn gegaan.
Ze worden plotseling overvallen en gevangen genomen. Ze zijn niet de enige gevangenen. Wanneer ze aankomen bij een kamp worden de mannen en vrouwen van elkaar gescheiden en als snel wordt het duidelijk waar de vrouwen voor zullen dienen en Bree is gelijk aan de beurt! Gelukkig lukt het haar om weg te komen, maar ze staat er helemaal alleen voor en na een paar dagen komt ze tot de conclusie dat het al een wonder is dat ze heeft weten te ontsnappen. Dit zal haar geen tweede keer lukken en ze kan Nate niet helpen. Ze moet hulp halen om deze klus te klaren. De vraag is alleen of hij tegen die tijd nog in leven zal zijn. Sterker nog, leeft hij nu nog wel? Ze heeft zelf ontdekt dat er veel kan gebeuren binnen een dag op deze afgrijselijke plek!
Wanneer ze bij een woongebied komt wordt ze gelukkig binnengelaten en zelfs de behandeling, ondanks haar XXX status, valt best mee. De mensen zijn vriendelijk genoeg, maar ze heeft geen idee wat er veranderd is in de wereld. Er is waarschijnlijk veel gebeurd, maar ze snapt niet goed waar de mensen het over hebben. Ze geven haar wat te eten en gaan op zoek naar hulp voor haar via hun radio.

Te koop bij Bol.com

Verhaallijn en ontknoping

Hulp arriveert snel, maar in een andere vorm dan verwacht. In plaats van haar eigen mensen zijn het de soldaten die haar komen halen. Aangezien dit de soldaten zijn met wie ze een missie heeft gedaan in Europa, voelt ze zich, gek genoeg, prima op haar gemak. De wereld staat wel enorm op zijn kop als dit de enige mensen zijn die haar te hulp willen schieten….. Ze zal flink veel uitleg moeten geven wanneer ze weer bij haar groep komt, want na twee jaar verdwenen te zijn geweest zonder enig bericht zullen ze haar zeker niet met open armen ontvangen.
Zouden ze haar wel willen helpen om Nate te bevrijden? In dat geval zal ze iedere gunst opeisen die Nate nog tegoed heeft van een ieder die door hem is geholpen in het verleden!
Dit verhaal gaat over deze nieuwe missie. Nate bevrijden is het doel.

Dit boek kan als audioboek gedownload worden in het Engels in iTunes.

Verteller

Deze verteller doet het over het algemeen wel voldoende.

Mijn mening

Dit verhaal gaat niet zozeer over zombies. Het gaat meer over alles wat er mis is gegaan met de wereld. Het zou op zich moeten zijn dat wat er over is van de mensheid samen werkt om de zombies te overleven, maar dat is niet het geval. Sterker nog, het is alleen maar erger geworden!
Ook al waren Bree en Nate twee jaar lang verdwenen, toch werden zij als aanleiding gebruikt voor alle narigheden die intussen zijn gebeurd en de gevolgen die nu het dagelijks leven zijn. Tja…. blijkbaar draait de wereld dus toch om Bree!
Ik vind dit boek wel leuker om naar te luisteren dan boek 8 en 9, maar ik merk toch dat ik wel klaar ben met deze serie. Normaal na een geweldig boek baal ik enorm dat ik niet verder kan en dat ik moet wachten totdat een nieuw deel uitkomt. Nu voel ik me alleen maar opgelucht dat er op het moment geen boek 11 is.

Waar kan je dit boek kopen/downloaden?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *