Green Fields #8: Catharsis

Titel :Green Fields #8: Catharsis
Genre: Spannend, zombies
Schrijver: Adrienne Lecter
Verteller : Tess Irondale
Duur van het boeklange versie: 13 uur 12 minuten
Alle luisterboeken uit deze serie:

Ik heb het boek in het Engels gekocht bij Audible.

Het verhaal

Bree en Nate voegen zich weer bij hun groep die al die tijd buiten hebben gewacht. Zij zijn dan ook de reden dat ze nu naar Europa moeten voor een missie. Anders hadden ze moeten toezien hoe ze werden afgeslacht. Wat toch bijzonder is, want dat gaat tegen de wapenstilstand in….. De hele groep wil mee met de missie, maar Nate vraagt twee mannen achter te blijven om ervoor te zorgen dat Martinez veilig heen en weer vervoerd wordt. Als beloning voor deze missie zullen ze Martinez weer oplappen zodat hij weer kan lopen.

Te koop bij Bol.com

Verhaallijn en ontknoping

Nadat Bree is opgelapt stappen zij en een deel van de groep op een schip om naar Europa te varen. Deze eerste dag is ze helemaal gebroken van de pijn en haar groepsgenoten schrikken als ze haar lichaam zien. Wat hebben ze met haar gedaan? Iedere dag herstelt ze steeds meer en al snel lukt het haar zelfs om te beginnen met trainen. Een derde deel van het verhaal gaat over hoe Bree omgaat met haar nieuwe lichaam en hoe ze alles opnieuw moet leren. Ze is enkele vingers en tenen kwijt en ze moet alles opnieuw leren zonder deze lichaamsdelen. Ze heeft maar kort de tijd, want zodra ze arriveren in Europa begint de missie of ze er klaar voor is of niet. Ze zal toch niet weer de zwakste schakel zijn van de groep? Dit zegt eigenlijk al genoeg. De mensen die haar op deze missie hebben gestuurd moeten ook wel hebben geweten dat ze fysiek niets in te brengen heeft. Haar waarde zal dus in haar hoofd zitten. Dit moet te maken hebben met de serum die deze zombievirus heeft veroorzaakt, maar de soldaten hebben geen enkele behoefte om haar en haar groep in te lichten over het doel van deze missie.
Eenmaal in Frankrijk aangekomen gaat het verhaal vooral over de verhouding tussen de twee verschillende groepen en alle narigheden die Bucky over Bree heen gooit. Bree zit vast in haar paranoia. Ze is ervan overtuigd dat ze zal eindigen met een mes tussen haar ribben als ze niet goed oplet. De soldaten zullen vast wraak willen nemen voor de gevolgen van hun conflicten in het verleden. Maar dan wordt het tijd voor haar om de waarheid onder ogen te komen!

Dit boek kan als audioboek gedownload worden in het Engels in iTunes.

Verteller

Deze uitvoering is op zich wel voldoende. De stem van deze verteller is wel fijn om naar te luisteren, maar haar personagestemmen zijn niet allemaal even duidelijk herkenbaar. Vooral de mannenstemmen vormen vaak een probleem.

Mijn mening

Het borrelt veel met allerlei onuitgesproken moeilijkheden in de groep. Een groot deel van het verhaal leeft Bree in haar eigen wereld. Daar komen geen zombies bij aan te pas. Het gaat vooral om Bree, om haar toestand en haar worsteling met haar nieuwe leven. Wanneer ze alles net op een rijtje begint te krijgen heeft Bucky een bom achter de hand gehouden en bekogelt hen met een stukje waarheid waar niemand van op de hoogte was en die komt hard aan! Dit deel gaat vooral om Bree en haar band met Nate. Zal die in stand blijven voordat deze serie voorbij is?
Ik begin na dit boek toch echt op het punt te belanden dat ik deze serie niet meer zo geweldig vind. Ik vond de laatste boeken minder leuk vergeleken met de eerste boeken in de serie, maar met de richting waarin het verhaal in dit boek is gegaan blijf ik toch wel met een ontevreden gevoel achter. Bree is constant paranoïde. Misschien is dit terecht, misschien is dit onterecht, maar dat ondergrondse en ook wel achterbakse gedoe vind ik op een gegeven moment toch wel een beetje te veel worden. In het begin was het aardig duidelijk. Je had deze groep tegen de zombies en waardeloze mensen die anderen uitmoorden in plaats van samen te overleven, maar na dit boek weet ik niet meer waar de grenzen nu liggen. Het is een warboel geworden. Nog twee boeken te gaan. Ik hoop dat dit wordt bijgeschaafd in het volgende boek.

Waar kan je dit boek kopen/downloaden?


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *