Green Fields #6: Unity

Titel : Green Fields #6: Unity
Genre: Spannend, zombies
Schrijver: Adrienne Lecter
Verteller : Tess Irondale
Duur van het boeklange versie: 15 uur 01 minuten
Alle luisterboeken uit deze serie:

Ik heb het boek in het Engels gekocht bij Audible.

Het verhaal

Nu Bree weer terug is bij haar team besluiten ze om achter de soldaten aan te gaan. Zodra ze ontdekken welke kant ze uit zijn gegaan gaan ze er direct achteraan. Ze willen wraak! Maar Taggert, de leider van de soldaten in het complex waar ze werd vastgehouden, is zeer sluw en sadistisch. Ze zien zijn verrassing niet aankomen…..
Dit boek biedt een moeilijk begin voor The lucky 13. Ze zijn niet echt “lucky” meer….
Het wordt hoog tijd voor Bree en Nate om het op een andere boeg te gooien. Ze hebben al zoveel gehoord over New Angeles, een stad die niet samenwerkt met de regering en soldaten. Ze gaan naar deze stad en daar staat hun weer een verrassing te wachten.

Te koop bij Bol.com

Verhaallijn en ontknoping

Het is oorlog! The lucky 13 is zo goed als uitgeschakeld. De problemen waar ze nu tegenaan lopen zijn niet op te lossen met een handjevol supermensen met XXX in hun nek. Het wordt tijd voor zwaarder geschut!
In Los Angeles vinden ze de oplossing, ook al komt het in de vorm die niemand heeft zien aankomen. En dan gaan ze weer op pad. Linksom of rechtsom, er moet een einde komen aan deze situatie waarin mensen elkaar uitmoorden en vrouwen verkracht en vermoord worden. Als de mensheid een kans wil hebben om te overleven moeten ze een einde maken aan de acties van de soldaten!

Dit boek kan als audioboek gedownload worden in het Engels in iTunes.

Verteller

De stem van deze verteller is op zich best prettig. Haar vrouwenpersonages, op Pia na, klinken best goed. Haar stem voor Nate klinkt aardig, maar verder klinken de meeste mannenstemmen vrijwel hetzelfde.
Ik vind deze uitvoering voldoende.

Mijn mening

Wat een beladen begin! Dat zag ik echt even niet aankomen. Ik vind dit deel minder leuk dan de overige delen. Het verhaal blijft wel even spannend, want alle actie vliegt je om de nek, maar de wending in het verhaal laat een nare nasmaak achter. Verder kom ik zelfs op het punt dat ik vind dat er te veel wendingen zijn die best enorm zijn in het verhaal.
Ook begint het verhaal meer en meer richting “too much” te gaan.
Hoewel ik rijk ben aan fantasie vind zelfs ik het hier en daar erg ongeloofwaardig worden. Ik weet het, dat klinkt best raar aangezien een wereld vol met zombies al aan de fantasierijke kant is….
Je krijgt meer antwoorden in dit deel. Wat heeft zich afgespeeld voordat de hele wereld zo op zijn kop werd gezet? Wie hebben dit op hun geweten en welke rol heeft de broer van Nate en ook Nate zelf hierin gespeeld? Wel worden deze antwoorden zomaar op een presenteerblaadje aangereikt en dat na alle voorgaande boeken. Dat voelt een beetje duf.
Nog drie delen te gaan. Ik ben heel benieuwd welke kant het verhaal nu op zal gaan. In feite zou dit deel een prima einde van de serie zijn geweest, ook al is dit deel veel minder leuk dan de voorgaande delen.
Mocht je het gevoel hebben dat deze serie je niet meer trekt dan raad ik dit deel als einde aan. Het geeft je wel een afgerond gevoel. Mocht je twijfelen, lees dan “mijn mening” van het volgend boek: Green Fields #7: Affliction.

Waar kan je dit boek kopen/downloaden?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *