Green Fields: Incubation

Titel : Green Fields: Incubation
Genre: Spannend, zombies en volwassen roman
Schrijver: Adrienne Lecter
Verteller : Tess Irondale
Duur van het boek: 9 uur 2 minuten
Alle luisterboeken uit deze serie:

Ik heb het boek in het Engels gekocht bij Audible.

Het verhaal

Bijzonder begin. Eerst dacht ik dat ik misschien een deel was vergeten. Je springt midden in een verhaal zonder dat je weet wat vooraf is gegaan, maar dit is zoals het is bedoeld. Zo krijg je een preview van wat je later in deze serie te wachten staat: “scavengen”, heel veel zombies ontwijken en mensen die rennen en vechten voor hun leven.
Even heerlijk genieten van een verhaal over een zombie-apocalyps. Na deze pakkende inleiding begin je bij het begin. Hoe is dit allemaal begonnen?
Het verhaal wordt verteld vanuit Bree (Brianna). Bree is op haar werk.
Ze heeft een goede baan in een laboratorium. Het is vrijdagmiddag, een rustige dag in het gebouw, maar zij moet overwerken. Ze heeft een deadline te halen en daarom laat ze haar vriendin (met wie ze een relatie heeft) vanavond in de steek. Haar vriendin is ziek, iedereen schijnt last te hebben van een soort “supergriep”. Vanmiddag komen speciale gasten het werk van het bedrijf bekijken. Wanneer Bree even een koffiepauze neemt, merkt ze wie er nog allemaal aanwezig zijn. Dan ziet ze één van de speciale gasten. Tot haar schrik is het haar nieuwe vlam! De man met wie ze vreemd gaat en dus haar vriendin bedonderd. Wat doet hij hier? Ze wist niet dat hij ook in deze industrie werkte. Terwijl ze wat koffie probeert te bemachtigen hebben ze een kort gesprekje waarin hij haar waarschuwt dat ze de koffie maar snel moet opdrinken!
Nog voordat ze echt van haar koffie kan genieten gaan de bommen af……….

Te koop bij Bol.com

Verhaallijn en ontknoping

Na een korte spannende inleiding beginnen we bij het begin.
We maken kennis met enkele personages uit dit verhaal.
Bree is aan het werk in haar lab bij Green Fields Biotech.
Haar nieuwe vlam, met wie ze vreemd gaat, heeft het op haar bedrijf gemunt. Bree en enkele andere (hooggeplaatste) medewerkers van het bedrijf worden apart in een glazen ruimte geplaatst. Het is duidelijk dat deze terroristen onder leiding van haar vlam, Nate, iets van hen nodig hebben.
Bree schijnt een bijzonder talent voor waarneming te hebben. Ze overziet zeer snel allerlei aspecten van een situatie en weet snel de juiste conclusies te trekken. Ze zal dit talent hard nodig hebben, want haar leven staat op het spel en dan komt het gevaar nog niet eens zozeer uit de hoek van mensen die plotseling erg hongerig zijn en graag een hap uit een ander nemen!
Haar (nu ex)vriendje Nate is op zoek naar informatie en Bree is op dit moment waarschijnlijk de enige die hem zou kunnen helpen. Zal ze haar principes opzij zetten en hem helpen om zo haar eigen huid te redden?
Hoe verder we in het verhaal komen hoe meer we leren over Bree, Nate en vooral over de reden waarom er straks overal zombies rond rennen.

Dit boek kan als audioboek gedownload worden in het Engels in iTunes.

Verteller

Deze verteller heeft een fijne stem om naar te luisteren en doet het ook heel erg goed. Ik vind haar uitvoering goed.

Mijn mening

Zo halverwege het boek snap ik best waarom dit verhaal zo bijzonder begint. Ik vond het eerst erg vreemd dat we midden in een verhaal beginnen en plotseling midden in zombie-actie belanden zonder dat we weten wat er aan de hand is en wie deze mensen zijn.
Dit verhaal draait vooral om allerlei spannende momenten zonder zombies. Het is een lange, wel zeer interessante, aanloop naar het begin van de zombie-apocalyps. Het boek neemt de tijd om de personages en de situatie goed aan je over te brengen. Het draait vooral om de geheimen in een geheime laboratorium. Wel wordt er steeds gehint naar een ontsnapte virus en de komst van een wereld waarin je niet zou willen leven. Dit deel van het verhaal speelt vooralsnog op de achtergrond af. Dit verhaal speelt zich grotendeels af in een, voor de buitenwereld hermetisch afgesloten, gebouw waar Bree maar al te graag uit zou willen ontsnappen!
Het is een stoer verhaal over een vrouw die blijkbaar niet mooi is, maar in deze moeilijke situatie zich wel van haar beste kant laat zien. Ze gaat niet stilletjes in een hoek zitten wachten op hulp, maar besluit hier levend uit te komen en steekt haar handen uit de mouwen en vecht voor haar leven! Wel voelt ze zich enorm slecht dat ze haar vriendin zo bedonderd heeft met Nate. Uit alles blijkt dat ze normaal gesproken voor haar principes staat.
En dan hebben we Nate…. Is hij nou een koude, meedogenloze terrorist?
Als je hem vergelijkt met één van de medewerkers waarmee Bree gevangen wordt gehouden is het makkelijk om aan te wijzen met wie je liever in een zombie-apocalyps zou willen zitten……

Ik vind dit boek zeker een aanrader en het belooft een geweldige zombie serie te zijn. Heerlijk om het vanuit een sterke vrouwelijke personage mee te maken en het is zo fijn dat het gaat om een vrouw van wie je het niet verwacht. Ze begint als een vrouw die niet bijzonder, sterk of hooggeplaatst is en eigenlijk niet aangemerkt zou kunnen worden als overlever nummer 1, anders dan dat ze enorm slim is en het hoofd heel koel weet te houden in stressvolle en levensgevaarlijke situaties.
Ze verkrampt niet wanneer anderen in shock raken en haar “fight or flight” reactie is bijzonder sterk.

Let wel op! Dit is niet zomaar weer een zombie-apocalyps verhaal. Het verhaal gaat grotendeels over een spannende situatie en de zombies zijn ver te zoeken (vandaar de inleiding). Verder zou ik dit eerder classificeren als volwassen roman in een zombiewereld. Niet iedereen zal dit verhaal dus leuk vinden.

Waar kan je dit boek kopen/downloaden?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *