Green Fields #3: Escalation

Titel : Green Fields #3: Escalation
Genre: Spannend, zombies en volwassen roman
Schrijver: Adrienne Lecter
Verteller : Tess Irondale
Duur van het boek: 10 uur 55 minuten
Alle luisterboeken uit deze serie:

Ik heb het boek in het Engels gekocht bij Audible.

Het verhaal

Het verhaal peelt zich een korte poos af na deel 1. Bree, Nate en hun groep hebben de winter doorgebracht in hun bunker. Ze hebben samen goed bij kunnen komen van alle hectische gebeurtenissen en hebben zo rustig aan kunnen wennen aan hun nieuwe leefomstandigheden.
Hoewel het redelijk veilig is in hun bunker, staan ze aan het einde van de winter toch behoorlijk te springen om weer op pad te gaan. Zo opgesloten zitten met een groep mensen in een kleine ruimte is toch niet goed voor ze. Hoe onveilig het daarbuiten ook is, ze snakken naar die vrijheid die ze onderweg hadden gehad. Ze hebben in de winter de bunker gedeeld met een familie, een goede kennis van ze met wie ze deze bunker hadden geregeld. Nu ze weer op pad willen gaan willen ze deze familie toch goed verzorgd achter laten. Ze reiken uit naar mensen in hun omgeving die de boel hebben overleefd en proberen zo een netwerk te creëren. Ze bieden hen spullen aan en zijn bereid spullen voor deze nieuwe mensen te verzamelen. Het enige wat ze ervoor terug vragen is dat ze samenwerken met hun eigen mensen en aan het nieuwe netwerk deelnemen.

Te koop bij Bol.com

Verhaallijn en ontknoping

Hoe meer mensen ze tegenkomen hoe groter de samenwerking wordt tussen alle groepen die ze onderweg helpen. Deze nieuwe nederzettingen delen hun kennis, handelen waar ze kunnen, helpen elkaar met nieuwe ondernemingen en groepen samen om hun omgeving veiliger te maken.
Hoe meer mensen ze ontmoeten hoe duidelijker het wordt dat het niet gemakkelijk is om elkaar direct te vertrouwen. Ze hebben allemaal ervaring opgedaan met een gekke groep mensen: de kannibalen. Deze groep bestond eerder uit maar 15 leden, maar nu na de winter zouden ze al 50 man sterk zijn!
Nate besluit dat ze hier een einde aan moeten maken. Destijds was het veel gemakkelijker geweest toen ze maar met 15 man waren en als ze nu niet ingrijpen wordt deze groep misschien zo groot dat ze geen schijn van kans meer maken! Verschillende nederzettingen hebben mensen er op af gestuurd en de enigen die terug zijn gekomen hebben alleen maar nare verhalen kunnen navertellen. De rest is allemaal één voor één aan het spit geroosterd!
Ze besluiten zich eerst goed voor te bereiden op deze aanval. Als ze willen slagen waar ieder ander heeft gefaald, moeten ze ervoor zorgen dat ze er helemaal klaar voor zijn. Terwijl ze naar de stad gaan om spullen te verzamelen kunnen ze net zo goed de zombies onderzoeken. Ze hebben gemerkt dat er grote verschillen bestaan tussen de zombies. Er zijn zombies en dan zijn er ook nog eens superzombies! Hoe kunnen ze die het beste verslaan? Zo nemen ze hun tijd om zich klaar te maken voor hun aanval op de kannibalen terwijl ze gelijk meer kennis op doen over deze superzombies.
Het is duidelijk dat Bree een grote groei heeft doorgemaakt de afgelopen winter. Ze heeft veel geoefend en is een goede vechter geworden. Ze kan goed meekomen in de groep. Wel baalt ze enorm dat ze nog zoveel in het duister wordt gehouden. Zij ontdekt meestal als laatste welke grote besluiten er zijn gemaakt.
Maar als ze bereid is mee te beslissen, moet ze ook bereid zijn om de gevolgen ervan te aanvaarden. Met andere woorden, als jij een besluit neemt die levens kost, dan is het ook jouw schuld! Dat is een pijnlijke les!

Dit boek kan als audioboek gedownload worden in het Engels in iTunes.

Verteller

Deze verteller heeft een fijne stem om naar te luisteren en doet het ook best goed. Ik vind haar uitvoering ruim voldoende. Alleen heeft ze erg de neiging om mannelijke karakters te laten klinken als Burns en Bates. Dat vind ik erg jammer, want dat is verwarrend. Bij sommige stemmen krijg je een bepaald gevoel, omdat je helemaal in het verhaal zit en met ze meeleeft. Als de mannen dus zo vaak hetzelfde klinken, klopt je gevoel niet helemaal bij wat het verhaal op dat moment brengt.

Mijn mening

Deze serie draait vooral om Bree (Brianna Lewis). In deel 1 maak je kennis met deze vrouw. Ze werkt in een laboratorium en het is zo klaar als een klontje dat ze geen supervrouw is. Toch leer je al snel een andere kant van haar kennen. Ze is een rasechte overlever. Ze neemt gewoonweg een besluit om ergens levend uit te komen en wee je gebeente als jij op dat moment in haar weg staat!
Tot haar geluk is ze in deel 1 opgenomen in een groep soldaten die haar onder hun hoede hebben genomen en haar hebben geleerd hoe ze voor zichzelf kan zorgen en kan bijdragen bij hun overleving in deze nieuwe vijandige wereld. Ze doen dit niet bepaald zachtzinnig. Ze behandelen haar niet met handschoenen en ze wordt altijd met haar fouten om de oren geslagen. Tja in deze nieuwe wereld krijg je echt geen tweede kans. Als de zombies of akelige mensen je te pakken krijgen is het einde toch echt nabij. Je krijgt geen nieuwe poging. Rustig je tijd nemen om te leren en te ontdekken zit er niet in en in hun ogen dragen ze zo het beste bij aan haar overleving.
In dit boek gaat het over de plek die zij met hun allen gaan innemen in deze nieuwe wereld. Hoe passen ze in deze wereld en wat gaat hun rol zijn? En dan heb je Bree. Aangezien deze serie vanuit haar kant wordt gebracht staat het verhaal het meeste stil bij haar groei en de rol die zij wil spelen in deze wereld. Zich aansluiten bij deze groep was destijds de beste keus die ze had kunnen maken, maar is dat echt haar enige keus? Wil ze voor altijd tussen deze horken blijven? De dingen die ze doen zijn vaak te gestoord voor woorden. Wil ze daar echt bij horen? Wat zegt dat over haar?
Dit deel is superspannend en biedt enorm veel actie. Wel blijft het vol met drama vanuit Bree. Het speelt zich af vanuit de kant van een vrouw en dus komen er ook veel vrouwelijke problemen aan bod.
Zelf vind ik het wel behoorlijk vermakelijk! Maar ik kan me voorstellen dat niet iedereen veel zin heeft in een zombie apocalyps vol met vrouwendrama.

Waar kan je dit boek kopen/downloaden?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *