Een dag in december

Titel : One day in december
Titel Nederlands: Een dag in december
Genre: Romance
Schrijver: Josie Silver
Verteller : Charlie Anson, Eleanor Tomlinson
Duur van Engelse versie: 10 uur 27 minuten 
Duur van Nederlandse versie: 11 uur 51 minuten 

Het verhaal

Op een dag in december zit Laurie in een overvolle bus. Wanneer de bus bij een halte stopt gebeurt het: ze ziet de liefde van haar leven. En nog beter: de liefde van haar leven ziet haar ook!
Ze hebben alleen nog maar aandacht voor elkaar en willen naar elkaar toe rennen, maar er is één probleem. Zij kan niet uit de bus en hij kan haar niet inhalen!
Een paar jaar lang hoopt ze hem alsnog te ontmoeten. Ze heeft al die tijd op hem gewacht. Dan komt de dag waarop ze hem eindelijk weer ziet. Het is de dag waarop haar beste vriendin haar voorstelt aan haar nieuwe liefde en als het aan haar ligt, haar toekomstige echtgenoot! Haar beste vriendin heeft hem eerder gevonden en ze is ook verliefd op hem geworden.

Te koop bij Bol.com

Luisterboek in Kobo plus pakket van Bol.com (gratis voor abonnees).

Verhaallijn en ontknoping

Het zal je maar gebeuren! De liefde van je leven ontmoeten en hem dan aan je neus voorbij zien gaan, omdat hij de nieuwe liefde is van je beste vriendin. Laurie staat voor een onmogelijke keuze. Wat moet ze doen? Moet ze aan haar vriendin vertellen dat hij het is? Zal ze dat voor altijd geheim houden en leren hoe ze niet meer van hem moet houden? Kan hij haar ook herinneren en houdt hij ook van haar? Wat een drama!
Laurie en Jack ontlopen elkaar zoveel mogelijk, maar dat is erg moeilijk aangezien ze allebei super veel houden van hun vriendin Sarah. Telkens komen ze toch weer dicht bij elkaar terecht. Beiden houden ze zoveel van Sarah dat ze haar niet willen kwetsen en haar niet kwijt willen raken. En de tijd staat niet stil. Laurie moet verder met haar leven.

Verteller

Op Storytel is een Nederlandse versie en een Engelse versie van dit boek. Ik ben eerst begonnen met de Engelse versie van dit boek. Deze versie wordt verteld door een man en een vrouw. De vrouw vertelt het verhaal vanuit Laurie en de man speelt voor Jack. De stem van de vrouw is niet prettig om naar te luisteren. Haar stem is hier en daar nasaal en klinkt zacht. Haar stem voor andere personages klinkt helemaal niet bijzonder. Pas later in het verhaal lukt het haar om betere stemmen voor verschillende personages te laten horen. Hiermee eindigt het verhaal dan ook wel een stuk beter. In het begin heeft ze alleen maar een “voorleesstem”. De stem van de mannelijke verteller is wel heel fijn om naar te luisteren. Ik merk dat ik steeds uitkijk naar zijn delen, omdat hij zoveel beter klinkt.
Ergens halverwege het boek ben ik overgestapt naar de Nederlandse versie. Ik wilde het verschil horen, zodat ik hier mijn mening over kan geven. Ten eerste duurt de Nederlandse versie anderhalf uur langer! Dat was eigenlijk al reden genoeg voor mij om liever de Engelse versie te blijven luisteren, maar daarnaast wordt alles alleen maar door één verteller verteld. Ik vind dit verhaal juist prachtig, omdat je ook van Jack te horen krijgt wat zijn kant van het verhaal is. Het is toch minder fijn om alles uit maar één mond en met maar één stem te horen. En daarbij vind ik dat de vrouw uit de Engelse versie het nog beter opvoert dan deze Nederlandse vrouw. Ik heb anderhalf uur in het Nederlands geluisterd om hier mijn mening goed te kunnen geven en ben toen weer verder gegaan met de Engelse versie. Mijn tip aan jou: Ben je (redelijk) goed in het begrijpen van Engelse luisterteksten? Kies dan de Engelse versie van dit boek!

Mijn mening

Wat een heerlijk verhaal om naar te luisteren en wat is het probleem toch lastig! Hoe kunnen Jack, Laurie en Sarah hier samen doorheen komen?
Het is soms hartverscheurend en dan weer hartverwarmend. De maand december staat iedere keer weer in de belangstelling in het verhaal. Het is een belangrijke maand in het verhaal. Het verhaal speelt zich af over jaren. Soms maak je sprongen van maanden en dan ben je zo weer een jaar verder in het verhaal. Deze sprongen gaan vanzelf en passen zeer goed binnen het verhaal. Het verhaal blijft enorm spannend en aantrekkelijk tot en met het eind. Het is best knap hoe de schrijver met de personages speelt. Het ene moment voel je enorm mee met een personage en een ander moment wil je die persoon wel een klap verkopen! Om dan later in het verhaal weer mee te leven met deze personage. Het is een mooi winters verhaal. Heerlijk om naar te luisteren tijdens kerst met een kop warme chocolademelk met slagroom terwijl je lekker onder een deken op de bank ligt naar buiten te kijken als het sneeuwt! Zelf luister ik het verhaal nu in hartje zomer (niet echt, maar zo voelt het) en ook dan is het heerlijk om naar te luisteren! Ik vind het wel een aanrader.

Waar kan je dit boek kopen/downloaden?

Recensie: Een dag in december

Ik heb het boek in het Engels geluisterd met Storytel. Mijn abonnement voor 2 volwassenen en 2 kinderen kost 17 euro per maand om naar de boeken te luisteren die ze aanbieden. Ik kan zoveel luisteren als ik wil. Een abonnement voor 1 volwassene en 1 kind kost 13 euro per maand.
Probeer Storytel 14 dagen gratis.
Probeer Nextory 30 dagen gratis. Gebruik de code Jufjannie40 en ontvang een 40 dagen gratis proefperiode.

In dit artikel staan links van affiliatie programma’s. Ik ontvang commissie op uw aankoop via de links. Dit kost u niets extra’s maar het steunt wel mijn website.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *