Even tree nymphs get the blues

Titel : Even tree nymphs get the blues
Genre: Fantasy, romantisch
Schrijver: Molly Harper
Verteller: Amanda Ronconi, Jonathan Davis
Duur van het boek:  3 uur 03 minuten
Alle luisterboeken uit deze serie:

  • How to date your dragon (boek 1)
  • Love and other wild things (boek 2)
  • Even tree nymphs get the blues (boek 2.5)

Ik heb het boek in het Engels gedownload bij Audible. Het boek zat als keuze bij de selectie van Audible Originalsboeken (juni selectie). Iedere maand krijg ik twee punten bij Audible (als onderdeel van mijn lidmaatschap). Audible kiest iedere maand zes boeken uit hun Audible Originalsboeken. Ik mag dan per punt één van de zes boeken gratis downloaden. Daarnaast kan ik met mijn gekochte credits boeken kopen uit hun gehele collectie. Ik betaal dan één credit per boek in plaats van de normale prijs (de boeken die ik meestal kies kosten minimaal 20 dollar, dus een credit is veel voordeliger!)

Het boek

Dit verhaal hoort bij een serie science fiction boeken waarbij het vooral draait om romantiek (denk ik). Hoewel dit boek 2.5 is in deze serie kan je dit boek toch prima en begrijpelijk los luisteren.
Het verhaal gaat over Ingrid. Zij is een boomnimf. Ze verhuist naar een nieuwe plek waar ze een eigen onderneming gaat beginnen. Ze heeft een mooie boerderij gekocht voor haar, haar boom en haar koeien. Naast het verzorgen van haar koeien gaat ze met hun melk heerlijk ijs maken en in de stad verkopen. Ze wil graag een rustig leven leiden zonder dat ze veel met anderen om hoeft te gaan (waarom ze dan een eigen winkel gaat beginnen? Geen idee!)

Verhaallijn en ontknoping

Haar eerste kennismaking met de mensen van deze kleine stad Mystic Bayou verloopt zeer bijzonder! Er wonen daar dan ook bijzondere personages, zoals shape shifters, draken, heksen, vampiers en mensen. Ingrid is geen sociaal persoon. Ze heeft veel geluk dat de mensen met wie ze kennis maakt erg begripvol zijn. Al snel ontmoet ze Rob, maar is hij wel te vertrouwen?

Verteller

De vrouwelijke verteller kende ik al van een andere fantasie serie. Ze heeft op zich een fijne stem, waar je normaal gesproken wel even aan moet wennen. Het is alleen erg jammer dat ze niet goed is in het herkenbaar uitspreken van personagestemmen. Haar accenten zijn te heftig en te overdreven en de ene keer klinkt Ingrid heel anders dan een andere keer. Vaak klinkt ze in dezelfde zin al heel anders.
De stem van de mannelijke verteller klinkt best prettig. Zijn stem voor Rob klinkt ook heel fijn, maar zijn stem voor Ingrid is erg saai.
Ik vind deze uitvoerig matig.

Mijn mening

Jammer dat Ingrid zo onaardig is. Vooral omdat je nog niet echt kennis hebt gemaakt met haar in het verhaal en nog geen band hebt opgebouwd met haar als personage. Het kost dan ook aardig wat moeite om lekker in het verhaal te komen en met Ingrid mee te voelen.
Ik had bedacht om dit boek als graadmeter te gebruiken voor deze serie. Omdat ik dit boek gratis kon downloaden door mijn “juni credit” in te leveren, kon ik op deze wijze zonder verdere kosten kennis maken met deze serie. Het leek me best een leuke serie. Ik heb nog wel wat gewone credits over waarmee ik dan boek 1 en boek 2 had kunnen kopen, maar ik vond dit boek teleurstellend. Het verhaal was wel vermakelijk, maar meer ook niet en de vertellers deden het niet best.

Waar kan je dit boek kopen/downloaden?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *