Perfecte stilte

Titel: Perfecte stilte
Titel Engels: Perfect silence
Genre: Misdaad
Schrijver: Helen Fields
Verteller: 
Ad Knippels
Engelse verteller: Robin Laing
Duur van het boek: 13 uur 29 minuten
Duur van het Engelse boek: 13 uur 26 minuten
Alle luisterboeken uit deze Callanach & Turner serie:

Over welk type vrouw wil jij lezen?

Vrouwen, vriendinnen, dochters en moeders komen duidelijk aan bod in dit boek. De schrijver beschrijft verschillende soorten vrouwen in dit verhaal: hardwerkende vrouwen, moeders die hun dochters verwaarlozen of laten mishandelen, moeders die hun levens over hebben om hun kinderen te redden, vrouwen die alles voor elkaar hebben en chaotische vrouwen die halve levens leiden. Ze spelen allemaal hun eigen rol in dit verhaal.

Perfecte dood, boek 4 van de Callanach & Turner serie van Helen Fields.

Het verhaal van Perfecte stilte

Luc Callanach & Ava Turner herstellen hun vriendschap

Luc Callanach heeft een vriendin, maar hij wil dat niet erkennen in bijzijn van Ava Turner. Ava evalueert hoe ver ze is gekomen in haar leven. Ze heeft alles op alles gezet voor haar carrière en is heel ver gekomen, maar na het werk heeft ze niemand om bij thuis te komen. Aan de ene kant voelt ze die lege plek in haar leven, maar andere kant: waarom een liefde beginnen, als het toch stuk zal lopen omdat haar werk altijd op de eerste plek zal komen?

Korte samenvatting van het verhaal

Er wordt een meisje dood gevonden. Haar moordenaar heeft haar langs de kant van de weg gedumpt. Ze heeft zich nog even vooruit gesleurd totdat ze het op gaf en aan haar verwondingen stierf. De moordenaar heeft haar gruwelijk mishandeld. Er zijn stukken huid van haar lichaam weggesneden. Ze had nooit levend gevonden kunnen worden.
In de stad wordt een dakloze man gevonden. Hij was onder invloed van een nieuwe drug die mensen op zombies laten lijken. Wanneer ze onder invloed zijn, merken ze niets van wat er met hen gebeurt.
Deze man heeft niets gevoeld toen hij gebrandmerkt werd.
Deze twee misdaden wegen zwaar op Ava Turners gemoedstoestand. Beide zaken raken haar diep in haart hart en ze zet alles in om de daders te vinden. Maar leef je eens in hoe zij zich voelt, want sommige daders zijn onaantastbaar, zelfs als ze je min of meer laten weten dat zij het op hun geweten hebben en jij daar niets aan kan doen. Andere daders hebben alles tot in de puntjes uitgedacht waardoor de tijd steeds opraakt en je weer een geslachte vrouw gedumpt vindt. Wat je ook doet en hoe hard je ook zoekt. Er verdwijnt weer een vrouw en haar tijd is bezig op te raken terwijl jij faalt in jouw zoektocht.

Bekijk een inkijkexemplaar of luister naar een fragment van het verhaal.

Te koop bij Bol.com: Ebook en luisterboek zijn gratis in Kobo Plus voor abonnees.

Verteller

Je kan het boek in het Engels en Nederlands luisteren. Ik kies voor de Engelse uitvoering vanwege de prachtige accenten. Deze verteller is erg goed in de stemmen van de verschillende personages en dit voegt veel toe aan de leesbeleving. Ik ben wel begonnen met de Nederlandse versie, maar stapte al snel over naar de Engelse versie.

Mijn mening

Dader en voorspelbaarheid

Dit is weer een goed verhaal in deze serie. Boek drie viel hier en daar wat tegen, maar de schrijver heeft goed naar haar fans geluisterd. Ze werkt sommige bij personages wat meer uit in dit boek en vertelt het verhaal vanuit minder verschillende personages, waardoor dit verhaal veel beter te volgen is. Ditmaal vertelt ze niets vanuit de kant van de seriemoordenaar. Alleen Callanach, Ava en de slachtoffers komen aan het woord.
Ik heb niet kunnen ontdekken wie de seriemoordenaar was. Even dacht ik dat ik de moordenaar ontmaskerd had toen de schrijver een belangrijk detail liet vallen, maar pas aan het eind van het boek kwam dit aan de orde en het had me helemaal niet naar de moordenaar kunnen leiden.
Met dit boek houdt de schrijver het spannend of de daders wel of niet gepakt en berecht kunnen worden. Het geeft een realistischer beeld van de werkelijkheid. Niet alle schuldige mensen eindigen achter tralies, net als dat niet alle mensen achter de tralies ook altijd de schuldigen zijn.

Gruwelijk spannend

Let op: de details zijn hier en daar best gruwelijk. Het is een verhaal om van te gruwelen en van te huiveren. In elk geval denk ik voortaan twee keer na voordat ik een auto in snel om een man te redden!

Ik vind dit boek 5 van de 5 sterren waard.

Lees ook mijn stuk over boek 1 van deze serie: Perfecte resten.
Bekijk meer misdaadboeken.

Waar kan je dit boek kopen/downloaden?

Recensie Perfecte stilte van Helen fields

Ik heb het boek in het Engels geluisterd met Storytel. Mijn abonnement voor 2 volwassenen en 2 kinderen kost 17 euro per maand om naar de boeken te luisteren die ze aanbieden. Ik kan zoveel luisteren als ik wil. Een abonnement voor 1 volwassene en 1 kind kost 13 euro per maand.
Probeer Storytel 14 dagen gratis.
Probeer Nextory 30 dagen gratis. Gebruik de code Jufjannie40 en ontvang een 40 dagen gratis proefperiode.

In dit artikel staan links van affiliatie programma’s. Ik ontvang commissie op uw aankoop via de links. Dit kost u niets extra’s maar het steunt wel mijn website.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *