Perfecte misdaad

Titel: Perfecte misdaad
Titel Engels: Perfect crime
Genre: Misdaad
Schrijver: Helen Fields
Verteller: 
Ad Knippels
Engelse verteller: Robin Laing
Duur van het boek: 13 uur 04 minuten
Duur van het Engelse boek: 12 uur37 minuten
Alle luisterboeken uit deze Callanach & Turner serie:

Een kraai tussen de schapen

De seriemoordenaar in dit verhaal heeft het voorzien op zeer kwetsbare mensen. Hij valt mensen aan die met het leven worstelen en zich dagelijks afvragen of ze nog wel verder willen gaan of dat ze het moeten opgeven.

Perfecte misdaad, boek 5 van de Callanach & Turner serie van Helen Fields.

Het verhaal van Perfecte misdaad

Kan jij je inleven in DI Ava Turner?

Ava Turner is grappig, laat zich niet snel afleiden door haar zenuwen, ze is een flapuit en is niet snel onder de indruk van knappe, charmante mannen. In dit verhaal staat zij centraal. Hoewel anderen zien hoe geweldig ze is, heeft ze toch een laag zelfbeeld wat haar vrouwelijke schoonheid betreft. Ze ziet hoe bloedmooi andere vrouwen zijn en plaats haar eigen schoonheid ergens onderaan de ladder. En toch raakt het haar niet wanneer ze in dit verhaal een gevecht met een muur verliest en dat duidelijk aan de verwondingen in haar gezicht te zien is. Hoe ze eruit ziet doet niets af aan hoe goed ze in haar werk is en hoe vol vertrouwen ze te werk gaat. Het is alleen in haar privé leven dat haar onzekerheden de overhand krijgen.

Korte samenvatting van het verhaal

Zoals gebruikelijk in deze serie gaat het verhaal over twee moordzaken met elk een eigen verloop. Eén van beide zaken is een seriemoordenaar. De seriemoordenaar heeft het voorzien op kwetsbare mensen die suïcidaal zijn of waren in het verleden. De seriemoorden gaan vooral om het onderzoek zelf. Zullen de agenten tijdig ontdekken wie de seriemoordenaar is voordat er weer iemand vermoord wordt? In dit verhaal staat de seriemoordenaar centraal en krijgen we een deel van het verhaal met zijn gedachten aangeboden. Verder volgen we vooral Ava Turner en Luc Callanach, maar daarnaast komen ook de slachtoffers, de moordenaar en de vriendschappelijke journalist aan het woord. Hiermee duiken we als lezer net wat dieper in het verhaal en krijgen we grote delen van het verhaal vanuit de eerste persoon aangeboden. De betreffende personages vertellen zelf wat ze meemaken.
Luc Callanach komt flink in de problemen wanneer hij als verdachte naar voren komt in een moordzaak. Vooral nadat hij ervoor kiest om niet het hele verhaal eerlijk aan de onderzoekende agenten te vertellen. Ava draagt ook haar steentje bij aan deze puinhoop door keuzes te maken als een vriendin in plaats van als hoofd van de moordafdeling en leider van haar agenten. Geweven in dit alles krijgen we meer “romance” dan je tot nu toe van deze serie gewend bent. Het zat er al een tijdje aan te komen dat Luc Callanach en Ava Turner het één en ander te bespreken en te verwerken hebben omtrent hun gevoelens voor de ander.

Bekijk een inkijkexemplaar of luister naar een fragment van het verhaal.

Te koop bij Bol.com: Ebook en luisterboek zijn gratis in Kobo Plus voor abonnees.

Verteller

Je kan het boek in het Engels en Nederlands luisteren. Ik kies voor de Engelse uitvoering vanwege de prachtige accenten. Deze verteller is erg goed in de stemmen van de verschillende personages en dit voegt veel toe aan de leesbeleving.

Mijn mening

Dader en voorspelbaarheid

De moordenaars in dit verhaal zijn allebei jammer genoeg erg voorspelbaar. Ik had toch wel beter verwacht van deze schrijver gezien de vorige boeken.
De schrijver biedt je ook nu weer een kijkje in het hoofd van de seriemoordenaar. Wat gaat er in hem om wanneer hij moordt? Waarom vermoordt hij juist deze mensen en wat is zijn uiteindelijke doel? Je volgt zijn gedachtenkronkels.

De Schotse omgeving

Deze serie is heerlijk Schots. Daarom luister ik liever naar de Engelse versie. De Schotse accenten zijn prachtig om naar te luisteren en de Schotse mentaliteit van de mensen komt ook mooi tot uiting in dit verhaal. Dit wordt vooral benadrukt door de personage DI Lively die recht door zee is en zijn hart op zijn tong draagt. Hij is meestal keihard en sarcastisch en zijn opmerkingen gaan vaak ten koste van een ander, maar anderzijds is hij ook de eerste die voor een ander opkomt. Ook in de dialogen met de getuigen komt de Schotse mentaliteit naar voren in hun taalgebruik. Het is totaal anders dan je van een Nederlandse misdaadserie zou verwachten en dat geeft deze serie een exotisch tintje.

Hier en daar ongeloofwaardig

Het verhaal wordt niet altijd geloofwaardig gebracht. Op sommige punten in het verhaal kwam de afronding totaal ongeloofwaardig over. De afloop van twee moorden bijvoorbeeld is volkomen ongeloofwaardig. Stel dat het zo was afgelopen. En dan? Waarom worden vervolgens niet de logische vragen gesteld en de daarbij behorende stappen genomen?

Krijgen Ava Turner en Luc Callanach eindelijk een liefdesrelatie?

De romantische spanning tussen Ava Turner en Luc Callanach komt eindelijk op de voorgrond in dit verhaal. Het wordt heel mooi beschreven en goed belicht in dit verhaal. Omdat ik niets wil verklappen totdat je het boek zelf hebt gelezen houd ik het bij deze “vage” woorden.

Ik vind dit boek 4 van de 5 sterren waard.

Lees ook mijn stuk over boek 1 van deze serie: Perfecte resten.
Bekijk meer misdaadboeken.

Waar kan je dit boek kopen/downloaden?

Recensie Perfecte misdaad van Helen fields

Ik heb het boek in het Engels geluisterd met Storytel. Mijn abonnement voor 2 volwassenen en 2 kinderen kost 17 euro per maand om naar de boeken te luisteren die ze aanbieden. Ik kan zoveel luisteren als ik wil. Een abonnement voor 1 volwassene en 1 kind kost 13 euro per maand.
Probeer Storytel 14 dagen gratis.
Probeer Nextory 30 dagen gratis. Gebruik de code Jufjannie40 en ontvang een 40 dagen gratis proefperiode.

In dit artikel staan links van affiliatie programma’s. Ik ontvang commissie op uw aankoop via de links. Dit kost u niets extra’s maar het steunt wel mijn website.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *