The last ever after

Titel: (Nog geen Nederlandse versie, terwijl ik dit schrijf)
Engelse titel: The last ever after
Genre: Leuk voor kinderen (vanaf 12 jr), Young Adult
Schrijver: Soman Chainani
Verteller (Engels): 
Polly Lee
Duur van het boek (Engels)20 uur 52 minuten
Alle boeken van deze The school for good and evil serie:

Hoe ziet jouw “Lang en Gelukkig” eruit?

Agatha en Sophie hebben in boek 1 hun “en ze leven nog lang en gelukkig” samen gekregen. Ze hebben toen voor elkaar gekozen, maar ze waren er toch niet echt gelukkig mee. In boek 2 hebben zowel Agatha als Sophie voor een jongen gekozen als hun geluk en toch komen we nu weer terug bij hun “lang en gelukkig”, want hoe ziet dat er voor hen uit? Wat maakt hen daadwerkelijk gelukkig?

The last ever after van Soman Chainani, The school for good and evil serie.

Het verhaal van The last ever after

Hoe eindigt het sprookje van Agatha en Sophie?

Dit verhaal biedt de conclusie van “The happily ever after” van Sophie en Agatha.

Hoe denk jij dat het voor Assepoester is verlopen? Was ze gelukkig met haar prins?

Denk jij te weten hoe een sprookje hoort te verlopen? Dit boek zal dan zeker alles voor je op de kop zetten! Luister maar eens naar wat Assepoester zelf vindt van haar sprookje…..

Liefde of macht? Ben jij een Ever of een Never?

Dit verhaal gaat over Goed en Kwaad. Goed heeft liefde als wapen en dat is ook de reden dat Goed tot nu toe altijd van Kwaad heeft gewonnen, maar kan Kwaad een sterker wapen ontdekken dan liefde? Soms denk je Goed of Kwaad te zijn en probeer je uit alle macht te doen wat het beste is in de ogen van anderen, maar wat als je diep van binnen toch anders bent?

De hoofdpersonen Sophie VS Agatha

Ook al houden Sophie en Agatha heel veel van elkaar, uiteindelijk moeten ze een keuze maken. Sophie heeft eindelijk een kans om een koningin te worden, precies zoals ze altijd al heeft gewild. Het is alleen niet aan de kant van Goed. Om een koningin te worden, moet ze erkennen dat ze aan de kant van Kwaad staat en moet ze haar kwade prins helpen te overleven. Zelfs als dit ten koste gaat van alles en iedereen en ze daarmee in één klap alle goede helden uitroeit. Ze hoeft haar eigen geluk toch niet opzij te schuiven om de wereld te redden. Als men dat van haar verwacht dan zijn ZIJ toch slecht?!
Agatha heeft tot nu toe altijd Sophie willen redden. Ook nu weer is haar eerste reactie om Sophie uit de klauwen van de kwade schoolmeester te redden, maar wat als Sophie niet meer te redden valt? Wanneer Sophie het kwaad omarmt zal Sophie er alles aan doen om eindelijk koningin te worden en dat betekent dat ze zelfs bereid zal zijn om Agatha en haar prins te doden. Hoe lang kan Agatha het blijven volhouden om voor Sophie te kiezen? Agatha krijgt één kans om Sophie tegen te houden. Als ze faalt zal de hele wereld voor de kant van Goed verwoest worden. Al haar vrienden en alle helden, waaronder Pinokkio, Peter Pan, Hans & Grietje en meer zullen de volgende ochtend niet meer meemaken.

Wat kan je van dit verhaal verwachten?

Al jouw kennis over de bekende sprookjes zal aangepakt worden in dit verhaal. De schrijver laat je een andere kant van de sprookjes zien en geeft je een ander beeld van de bekende helden. Heb je vaak het sprookje van Assepoester gelezen of gezien in films? Wacht maar totdat je in dit verhaal kennis maakt met de lieve Assepoester en luister maar naar haar verhaal…..
Sprookjes stoppen altijd bij “en ze leefden nog lang en gelukkig”. Dit verhaal gaat juist over hoe het daarna is verlopen.

Blader in een inkijkexemplaar of bekijk hieronder de trailer van de verfilming van boek 1.

Hieronder zie je een trailer van boek 3. Het verhaal is niet zo eng als de trailer doet denken, maar het gaat wel over zombies, dood en oorlog. Verwacht dus geen lief sprookje.

Te koop bij Bol.com:

Verteller

Je kan het boek in het Engels luisteren. Ik vind deze uitvoering een ruim voldoende waard.

Mijn mening

Prima afronding van het sprookje van Agatha en Sophie

Al twee boeken lang volgen we het verhaal van Agatha en Sophie. Al tweemaal eerder hebben ze een “en ze leefden nog lang en gelukkig” moment gehad, maar beide keren was het toch niet wat ze ervan verwachten. Dit boek biedt een prima ontknoping van een groot deel van het verhaal. We ontdekken hoe hun verhaal is ontstaan en wat eraan vooraf ging.

Omarm jezelf

Het verhaal gaat over jezelf leren kennen, van jezelf houden zoals je bent en durven zijn wie je bent. Sophie ontdekt dat ze diep van binnen toch bij Kwaad hoort. Ze heeft geprobeerd een goede prinses te zijn, maar dat is haar nooit gelukt. Waarom dan niet gewoon jezelf omringen met mensen die van je houden zoals je bent en je niet proberen te veranderen? Als Agatha bij haar prins blijft zal ze de koningin van Camelot worden, maar ze voelt zich alles behalve een koningin. Kan Agatha diep vanbinnen een oprechte koningin vinden die in staat zal zijn haar koning bij te staan het land te helpen? Of is ze toch beter op haar plek in een hutje op een kerkhof waar iedereen haar met rust laat? En dan hebben we de prins Tedros nog. De meisjes in zijn leven zetten zijn zelfbeeld constant op de kop. Ze wachten niet op hem om gered te worden, ze denken het altijd beter te weten (en hij moet toegeven dat ze meestal gelijk hebben) en ze weten altijd meer te bereiken met hun vindingrijkheid dan hem tot nu toe gelukt is met zijn zwaard Excalibur. En hij is voorbestemd om koning te worden? Waar kan hij moed en kracht vandaan halen om een waardige koning te worden voor zijn volk?

Voorlopige afronding

Dit boek is geschreven als einde van de serie. Terwijl ik dit schrijf zijn er al meer boeken uitgekomen, maar dit boek is wel prima als einde. Het is mooi dat de schrijver je nooit geeft wat je verwacht. Vaak verrast hij je met een afloop die je niet zag aankomen en zelf niet gekozen zou hebben als jij het voor het zeggen had. Het boek voelt wel een beetje langdradig aan voor wat de schrijver probeert te vertellen. De kern van het verhaal is veel korter dan de scènes die hij geschreven heeft om het geheel over te brengen, maar ik vind het niet zo erg, omdat het toch wel vermakelijk is. Dit boek is donkerder dan de vorige boeken. Het gaat vooral over liefde, zombies, dood en oorlog.

Ik vind dit boek 3.5 van de 5 sterren waard.

Bekijk meer Young Adult boeken.

Waar kan je dit boek kopen/downloaden?

The last ever after van Soman Chainani is boek 3 van een serie over prinsen en prinsessen in originele sprookjes van vroeger.

Ik heb het boek in het Engels geluisterd met Storytel. Mijn abonnement voor 2 volwassenen en 2 kinderen kost 17 euro per maand om naar de boeken te luisteren die ze aanbieden. Ik kan zoveel luisteren als ik wil. Een abonnement voor 1 volwassene en 1 kind kost 13 euro per maand.
Probeer Storytel 14 dagen gratis.
Probeer Nextory 30 dagen gratis. Gebruik de code Jufjannie40 en ontvang een 40 dagen gratis proefperiode.

In dit artikel staan links van affiliatie programma’s. Ik ontvang commissie op uw aankoop via de links. Dit kost u niets extra’s maar het steunt wel mijn website.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *