Perfecte moord

Titel: Perfecte moord
Titel Engels: Perfect kill
Genre: Misdaad
Schrijver: Helen Fields
Verteller: 
Ad Knippels
Engelse verteller: Robin Laing
Duur van het boek: 12 uur 52 minuten
Duur van het Engelse boek: 12 uur 56 minuten
Alle luisterboeken uit deze Callanach & Turner serie:

Ben je fan van deze DI Callanach serie? Dit boek geeft een prima (tijdelijke) einde!

Volg je deze serie al vijf boeken lang? Met dit deel kan je deze serie tijdelijk op een prettige wijze afsluiten. Terwijl ik dit schrijf is boek 7 al wel in het Engels te beluisteren bij Storytel, maar ik zie nog geen Nederlandse versie van boek 7.

Perfecte moord, boek 6 van de Callanach & Turner serie van Helen Fields.

Het verhaal van Perfecte moord

Komt Luc Callanach weer terug?

Ava Turner heeft uit boosheid en liefdesverdriet de keuze gemaakt om Luc Callanach naar Frankrijk te sturen om aan een zaak met Interpol te werken. Vervolgens wordt dit verhaal geopend met haar nieuwe fling! Ava doet er blijkbaar echt alles aan om een liefdesrelatie met Luc onmogelijk te maken. Prima, des te meer actie er in het verhaal aan bod komt, in plaats van romance! Maar… heeft Luc nog wel een reden om weer terug te keren naar Schotland?

Korte samenvatting van het verhaal

De schrijver laat voor dit boek (gelukkig) haar normale indeling los. Dit keer schrijft ze niet over een seriemoordenaar, maar over akelige moorden en misdaden. De daders moeten nodig worden tegengehouden, omdat er nog veel meer slachtoffers zullen zijn!
Luc werkt in Frankrijk aan een gruwelijke moordzaak waarvan de oorsprong zich in Schotland bevindt. Het slachtoffer is een Schotse jongen die in Schotland als vermist is opgegeven. Het ziet ernaar uit dat het om een illegale organenhandel gaat. Wanneer er weer een Schotse jongen wordt vermist, moeten ze zowel in Schotland als in Frankrijk driftig op zoek gaan naar aanwijzingen voordat het te laat is.
ondertussen krijgen Eva en haar team in Schotland te maken met een opstapeling van lijken en lichaamsdelen. Waarom worden er ineens zoveel mensen vermoord? Wat is er aan de hand? Dat is de tweede zaak waaraan er wordt gewerkt in dit verhaal. Net als in de vorige boeken zal het verhaal over deze twee moordzaken gaan.

Bekijk een inkijkexemplaar of luister naar een fragment van het verhaal.

Te koop bij Bol.com: Luisterboek is gratis in Kobo Plus voor abonnees.

Verteller

Je kan het boek in het Engels luisteren (terwijl ik dit schrijf is er nog geen Nederlandse versie uit). Deze verteller is erg goed in de stemmen van de verschillende personages en dit voegt veel toe aan de leesbeleving.

Mijn mening

Dader en voorspelbaarheid

Het is erg fijn dat de schrijver ditmaal niet over een seriemoordenaar schrijft. Haar boeken begonnen na boek 5 te veel van hetzelfde te worden en met dit boek biedt ze echt nieuwe onderdelen in haar serie aan. Wie de daders zijn is dan ook niet van groot belang in dit verhaal, het is vooral van belang of ze allemaal gepakt gaan worden en of de slachtoffers nog in leven zullen zijn.

Schotland VS Frankrijk

DI Callanach werkt ditmaal in Frankrijk, terwijl we de rest van het team in Schotland volgen. Frankrijk wordt niet zo goed beschreven als Schotland, maar wanneer Eva Turner in Frankrijk opduikt is haar Schotse mentaliteit toch behoorlijk vermakelijk. Voor de Fransen is ze een wervelstorm!

Krijgen Ava Turner en Luc Callanach eindelijk een liefdesrelatie?

Aangezien het boek begint met een bedscène waarbij Eva Turner na een dronken nacht een knappe man in haar bed aantreft, is het duidelijk dat ze het niet snel zal bijleggen met Luc Callanach. Hoe gaat ze dit nou weer uitleggen? En wil hij überhaupt wel weer terug keren uit Frankrijk?

Ik ben zeer tevreden over dit boek en de wijze waarop de schrijver haar serie met dit verhaal uitbreidt. Haar schrijfstijl is prima en met dit verhaal schudt ze haar voorspelbare patronen van zich af en biedt ons meer spanning en onvoorspelbaarheid.
Ik vind dit boek 5 van de 5 sterren waard.

Lees ook mijn stuk over boek 1 van deze serie: Perfecte resten.
Bekijk meer misdaadboeken.

Waar kan je dit boek kopen/downloaden?

Recensie Perfecte moord van Helen fields

Ik heb het boek in het Engels geluisterd met Storytel. Mijn abonnement voor 2 volwassenen en 2 kinderen kost 17 euro per maand om naar de boeken te luisteren die ze aanbieden. Ik kan zoveel luisteren als ik wil. Een abonnement voor 1 volwassene en 1 kind kost 13 euro per maand.
Probeer Storytel 14 dagen gratis.
Probeer Nextory 30 dagen gratis. Gebruik de code Jufjannie40 en ontvang een 40 dagen gratis proefperiode.

In dit artikel staan links van affiliatie programma’s. Ik ontvang commissie op uw aankoop via de links. Dit kost u niets extra’s maar het steunt wel mijn website.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *