One for sorrow

Titel Engels: One for sorrow
Genre: Misdaad
Schrijver: Helen Fields
Engelse verteller: Robin Laing
Duur van het Engelse boek: 11 uur 46 minuten
Alle luisterboeken uit deze Callanach & Turner serie:

Kill your darling

De schrijver is niet bang om veranderingen aan te brengen aan haar serie. Dit verhaal begon al direct met de dood van één van haar personages. Dit boek biedt je als lezer heel veel beladen gebeurtenissen.

One for sorrow, boek 7 van de Callanach & Turner serie van Helen Fields. Bron: Twitter @Helen_Fields

Het verhaal van One for sorrow

Ze denken dat ze hem op het spoor zijn, maar wat als hij hen in het zicht heeft?

Links en rechts vallen er slachtoffers. De dader heeft als doel om zoveel mogelijk slachtoffers te maken. Wanneer je goed naar de slachtoffers kijkt is het duidelijk dat hij agenten en andere medewerkers die als eerste hulp reageren doodt. Hoewel de agenten driftig naar hem op zoek zijn is het de dader die op hen jaagt en hen in zijn val lokt.

Amerikaanse profiler Dr Connie Woolwine

Dit is een personage met een uitgesproken mening. Ze is behoorlijk lomp. Je merkt dat de schrijver veel plezier stopt in het schrijven over deze personage. Ze kan eindelijk dingen recht voor de raap zeggen via deze personage, zoals ze normaal gesproken niet zou kunnen doen. Deze profiler is de hoofdpersonage van het boek The Shadowman (nog geen Nederlandse vertaling van het boek) en vliegt even over om hier een profiel van de seriebommer te geven. Binnenkort komt er weer een Dr Connie Woolwine boek uit. De schrijver wil duidelijk verder met deze nieuwe personage.

Het systeem laat het hier en daar afweten en laat slachtoffers machteloos achter

Het onderwerp van dit verhaal is het falen van het systeem, waardoor slachtoffers vogelvrij blijven terwijl de daders overal mee wegkomen. Het verhaal belicht hoe moeilijk het is voor slachtoffers om geloofd en gehoord te worden en dat ze vaak alleen achterblijven nadat ze door het systeem een trap na hebben gekregen. Ze staan er vervolgens helemaal alleen voor terwijl de daders doorgaan en ze alleen nog maar kunnen vluchten om een kans op een normaal leven te hebben.

Korte samenvatting van het verhaal

Dit boek vertelt twee verhalen. Het gaat over het stalken van een jonge vrouw en over een seriebommer die Edinburgh in angst houdt. Je volgt beide verhalen tot het einde waarbij de verhalen samenkomen en een logisch geheel vormen.
Het verhaal is verdeeld in twee tijden: nu en eerder. Om en om worden beide verhalen verteld, totdat de verhalen uiteindelijk samen komen om een slot te vormen.
Ditmaal krijgen we geen twee verhalen waarin Luke en Ava een rol spelen. Zij spelen alleen een rol in de zoektocht naar de moordenaar. In het verhaal over de stalker spelen zij geen rol.
De seriebommer maakt op een zeer akelige wijze veel slachtoffers. Hij weet zijn bommen dusdanig te verbergen dat er in één klap veel slachtoffers vallen. Hij plaatst zijn bommen in of op het lichaam van zijn slachtoffers om zo nog meer slachtoffers aan te trekken.

Bekijk een inkijkexemplaar (in het Engels) van het verhaal.

Te koop bij Bol.com: Ebook en luisterboek zijn gratis in Kobo Plus voor abonnees.

Verteller

Je kan het boek in het Engels luisteren. Terwijl ik dit schrijf is er nog geen Nederlandse vertaling van het boek uit. Ik vind de Engelse versie een goed waard. Ik ben wel fan van deze verteller.

Mijn mening

Dader en voorspelbaarheid

Ik vind dit verhaal niet voorspelbaar wat de dader betreft. Ik had wel een idee in welke hoek ik het moest zoeken, maar de dader en vooral het einde van dit boek kwam als een verrassing (meer als een schok!)

Pijnlijk verhaal

Dit boek biedt twee trieste verhalen. Ten eerste gaat het over het verdriet van Ava Turner. Ze heeft zojuist een goede vriendin begraven en de pijn die ze daarbij voelt blijft het hele verhaal dicht bij haar. De schrijver dumpt veel pech en verdriet richting haar personages en als lezer voel je dat tijdens het hele boek. Vooral aan het einde hield ik het niet meer droog en biggelden er hier en daar wat tranen over mijn wangen. Het verhaal over de stalker is dieptriest. Op het laatst wordt dit verhaal volledig belicht en de afloop is zeer droevig. De schrijver heeft het verhaal zo geschreven dat je kan zien dat veel voorkomen had kunnen worden als er ook maar één ding anders had gelopen. Het is een samenloop van omstandigheden waardoor het allemaal als een optelsom tot een totaal drama is gekomen.

Anders dan de vorige boeken

De schrijver gaat een andere richting op met dit boek. Haar verhaalstijl en zorg voor haar personages verandert enorm met dit verhaal. Ze wilde niet in een vast patroon blijven zitten. Ik denk niet dat er een fan van deze serie zal zijn die dit verhaal niet als een schok zal ervaren.

Ava Turner en Luc Callanach

We weten al vanaf boek 1 dat Ava Turner en Luc Callanach voor elkaar zijn voorbestemd, maar in ieder boek weet de schrijver deze personages uit elkaar te houden of uit elkaar te drijven. Het is natuurlijk de vraag wat ze in dit boek met deze twee personages zal doen.

Ik vind dit boek 5 van de 5 sterren waard.

Lees ook mijn stuk over boek 1 van deze serie: Perfecte resten.
Bekijk meer misdaadboeken.

Waar kan je dit boek kopen/downloaden?

Recensie One for sorrow van Helen fields

Ik heb het boek in het Engels geluisterd met Storytel. Mijn abonnement voor 2 volwassenen en 2 kinderen kost 17 euro per maand om naar de boeken te luisteren die ze aanbieden. Ik kan zoveel luisteren als ik wil. Een abonnement voor 1 volwassene en 1 kind kost 13 euro per maand.
Probeer Storytel 14 dagen gratis.
Probeer Nextory 30 dagen gratis. Gebruik de code Jufjannie40 en ontvang een 40 dagen gratis proefperiode.

In dit artikel staan links van affiliatie programma’s. Ik ontvang commissie op uw aankoop via de links. Dit kost u niets extra’s maar het steunt wel mijn website.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *