Perfecte dood

Titel: Perfecte dood
Titel Engels: Perfect death
Genre: Misdaad
Schrijver: Helen Fields
Verteller: 
Ad Knippels
Engelse verteller: Robin Laing
Duur van het boek: 13 uur 35 minuten
Duur van het Engelse boek: 13 uur 41 minuten
Alle luisterboeken uit deze Callanach & Turner serie:

Misdaadserie met verrassende ontwikkelingen

Deze serie biedt je als lezer drie boeken lang spannende situaties met verrassende ontwikkelingen. Ook nu weer worden er twee misdaadzaken tegelijk uitgewerkt. Callanach en Turner nemen allebei een eigen zaak voor hun rekening, maar springen elkaar regelmatig bij. Dat is maar goed ook, want waar is Ava Turner dit keer mee bezig?!

Perfecte dood, boek 3 van de Callanach & Turner serie van Helen Fields.

Het verhaal van Perfecte dood

Luc Callanach & Ava Turner werken elkaar meer tegen in dit boek dan dat ze samenwerken!

Luc Callanach heeft nog steeds last van zijn eigen persoonlijke problemen. Ava denkt op haar eigen manier behulpzaam te zijn, door hem te dwingen met zijn moeder te praten, maar de klap die Luc daarbij te verdragen krijgt is groter dan ze vooraf had verwacht. Daarnaast probeert ze de problemen van anderen op haar eigen schouders te dragen. Ze is bereid zich in allerlei gaten en bochten te wringen om hun geheimen veilig te stellen, maar wie betaalt de prijs voor haar keuzes?

Korte samenvatting van het verhaal

Er wordt een meisje dood gevonden. Ze is gestorven aan onderkoeling ten gevolge van drugsgebruik, maar haar familie zweert bij hoog en laag dat ze absoluut niet aan drugs doet. Nooit! Vlak daarna is er een tweede sterfgeval. Dit keer gaat het om verkeerde pillen, terwijl ook deze vrouw er niet de type voor is. Beide zaken lijken tragische ongelukken, geen moordzaken die verder onderzocht moeten worden, maar wie ontdekt de vele toevalligheden?
Ava Turner heeft haar handen vol aan de dood van haar baas. Alles wijst op zelfmoord, maar ze kan gewoonweg niet geloven dat hij zijn vrouw op deze wijze achterlaat. In zijn huis staat haar een nog schokkender ontdekking te wachten met grote gevolgen. Ze besluit zijn nagedachtenis niet te bezoedelen en houdt zijn geheimen stil, maar dit gaat haar heel veel kosten.
Dit zijn de twee zaken waar dit verhaal over gaat: een seriemoordenaar en georganiseerde misdaad in de stad.
Bekijk een inkijkexemplaar of luister naar een fragment van het verhaal.

Te koop bij Bol.com: Ebook en luisterboek zijn gratis in Kobo Plus voor abonnees.

Verteller

Je kan het boek in het Engels en Nederlands luisteren. Ik kies voor de Engelse uitvoering vanwege de prachtige accenten. Deze verteller is erg goed in de stemmen van de verschillende personages en dit voegt veel toe aan de leesbeleving.

Mijn mening

Dader en voorspelbaarheid

Dit is een goed verhaal, maar het is niet zo sterk als deel 1 en deel 2. Het verhaal van de misdaden is goed en spannend, maar het is voorspelbaar wie de seriemoordenaar is. Dat zou niet zo erg zijn als de schrijver hem gelijk kenbaar had gemaakt, maar ze probeert hem eerst verborgen te houden door verschillende personages aan het woord te laten. De misdaden komen vanuit een verrassende hoek en worden ook wel spannend uitgewerkt. Het is op zich fijn dat dit boek prima stand alone gelezen kan worden, maar aan de andere kant vind ik dat de schrijver veel uitbreiding van haar serie laat liggen. Ze breidt in dit boek haar personages niet verder uit, terwijl ze interessant zijn. Ik wil als lezer wel meer ontdekken over de personages en dit boek biedt daarin geen bevrediging. Hopelijk pakt ze dat op in de volgende boeken. Ondanks de minpunten is dit boek zeker het lezen waard.

Ik vind dit boek 4 van de 5 sterren waard.

Lees ook mijn stuk over boek 1 van deze serie: Perfecte resten.
Bekijk meer misdaadboeken.

Waar kan je dit boek kopen/downloaden?

Recensie Perfecte dood van Helen fields

Ik heb het boek in het Engels geluisterd met Storytel. Mijn abonnement voor 2 volwassenen en 2 kinderen kost 17 euro per maand om naar de boeken te luisteren die ze aanbieden. Ik kan zoveel luisteren als ik wil. Een abonnement voor 1 volwassene en 1 kind kost 13 euro per maand.
Probeer Storytel 14 dagen gratis.
Probeer Nextory 30 dagen gratis. Gebruik de code Jufjannie40 en ontvang een 40 dagen gratis proefperiode.

In dit artikel staan links van affiliatie programma’s. Ik ontvang commissie op uw aankoop via de links. Dit kost u niets extra’s maar het steunt wel mijn website.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *