Perfecte resten

Titel: Perfecte resten
Genre: Misdaad
Schrijver: Helen Fields
Verteller: 
Ad Knippels
Duur van het boek: 12 uur 52 minuten
Alle luisterboeken uit deze Callanach & Turner serie:

Perfecte resten van Helen Fields

Ik ben erg blij dat ik deze serie heb ontdekt. Ik ken de eerste twee boeken van deze Callanach & Turner serie en ik vond beide boeken heel goed. Terwijl ik dit schrijf zijn er al zes boeken uit, dus ik heb nog wel even te gaan. Heb je geen tijd om de rest van mijn verhaal hieronder te lezen? Laat ik je dan in elk geval nog meegeven dat ik deze serie tot nu toe zeker een aanrader vind.

Perfecte resten, boek 1 van de Callanach & Turner serie van Helen Fields.

Het verhaal van Perfecte resten

De hoofdpersoon Luc Callanach

Luc Callanach begint opnieuw in zijn carrière en ditmaal gaat hij in Schotland aan de slag. Hij werkte bij Interpol in Frankrijk, maar hij is overgeplaatst naar Schotland na een persoonlijk schandaal.
Zijn start in Schotland is erg moeizaam. Hij moet wennen aan de mensen, het weer en hun uitspraak. Hun spraak ontcijferen is behoorlijk vermoeiend. Als je de kans hebt om de Engelse versie te luisteren dan raad ik je die van harte aan, omdat jij je dan beter kan inleven in wat Luc Callanach bedoelt met de Schotse accenten.
Op hun beurt zijn z’n Schotse collega’s niet blij met hem. Hij pakt dingen anders aan en hij komt erg nors uit de hoek. Eigenlijk is er maar één collega met wie hij het goed kan vinden en dat is Ava Turner, want zij laat zich als enige niet door hem uit het veld slaan.

Korte samenvatting van het verhaal

Luc en Ava leiden allebei hun eigen zaak. Luc onderzoekt de moord op een vrouw en dan komt er een tweede moord bij en begint de tijd te tikken. Ava onderzoekt de dood van een achtergelaten baby.
Ava trekt zich niets aan van zijn norsheid en zegt hem waar het op staat. Ze biedt hem haar hulp, raad en vriendschap aan en het is aan hem of hij het aan wil nemen.
Dit verhaal gaat over beide misdaadzaken, maar de moordzaak speelt een grotere rol. De schrijver vertelt dit verhaal vanuit de kant van Luc Callanach en de seriemoordenaar. Je weet vanaf het begin wie de moordenaar is, maar de nadruk van het verhaal ligt op de kat en muisspel. De seriemoordenaar is behoorlijk slim en heeft alles tot in de puntjes uitgewerkt.
Bekijk een inkijkexemplaar of luister naar een fragment van het verhaal.

Te koop bij Bol.com: Ebook en luisterboek zijn gratis in Kobo Plus voor abonnees.

Verteller

Je kan het boek in het Engels en Nederlands luisteren. Ik ben begonnen in het Engels en ik vond het een prima uitvoering. Ik vond het een goed waard. Toen ben ik overgestapt naar het Nederlands om het verschil te ervaren. Ik vond de Nederlandse versie een ruim voldoende waard. Ik ben daarna verder gegaan in het Engels, omdat de Engelse verteller het verhaal met de verschillende accenten overbracht en dat vond ik een grote meerwaarde wat leesbeleving betreft. Wil je ook het gevoel hebben alsof je daar in Schotland bent? Dan raad ik je de Engelse versie aan.

Mijn mening

De schrijfstijl van het boek

De schrijver geeft dit verhaal een onvoorspelbaar gevoel. Je hebt het idee dat iedere bladzijde een bijzondere situatie op je pad kan slingeren. Deze misdaadserie speelt zich af in Edinburgh (Schotland). Ze beschrijft de plekken als een listige streek en maakt duidelijk dat het geen plekken zijn waar je ’s avonds in je eentje zou willen lopen. Verder geeft ze het geheel een herkenbaarheid voor haar lezers. Je zou je kunnen identificeren met bepaalde gevoelens of reacties van haar hoofdpersonages of juist het gevoel kunnen herkennen die ze overbrengt wanneer de personages een restaurant of café bezoeken.

Een goed begin van een misdaadserie.

Ik vond het boek erg goed! Een zeer goed begin van een misdaadserie. De verhaallijn voor de komende boeken maakt het volgen van deze serie extra interessant. Het leven en werk van Luc Callanach is plotseling erg gecompliceerd geworden en het is duidelijk dat dit een grote rol gaat spelen in de komende boeken.
Dit boek beviel me heel goed, omdat ik eindelijk geen gevoel van voorspelbaarheid had. Normaal gesproken weet ik al vrij snel wie de moordenaar is en dan moet ik de rest van het verhaal af om het bevestigd te krijgen. Dat speelt hier helemaal geen rol. Het gaat er niet om dat jij als lezer ontdekt wie de moordenaar is. Nee, de schrijver laat je meeleven met Luc Callanach en geeft je een kijkje in zijn leven en laat je door hem meenemen terwijl hij alles uit de kast haalt om nieuwe slachtoffers te voorkomen. De schrijver schildert haar personages zeer menselijk af. De inspecteurs zijn niet superslim of supergoed. Hun superkracht zit ‘m meer in hun motivatie. Ze zijn gemotiveerd om de daders te pakken en mensenlevens te sparen. Ze werken vanuit hun hart. Wat hun persoonlijkheid betreft hebben ze ook hun gebreken net zoals ieder ander.

Ik vind dit boek 5 van de 5 sterren waard.

Lees ook mijn stuk over boek twee van deze serie: Perfecte prooi.
Bekijk meer misdaadboeken.

Waar kan je dit boek kopen/downloaden?

Recensie Perfecte resten van Helen fields

Ik heb het boek in het Nederlands en Engels geluisterd met Storytel. Mijn abonnement voor 2 volwassenen en 2 kinderen kost 17 euro per maand om naar de boeken te luisteren die ze aanbieden. Ik kan zoveel luisteren als ik wil. Een abonnement voor 1 volwassene en 1 kind kost 13 euro per maand.
Probeer Storytel 14 dagen gratis.
Probeer Nextory 30 dagen gratis. Gebruik de code Jufjannie40 en ontvang een 40 dagen gratis proefperiode.

In dit artikel staan links van affiliatie programma’s. Ik ontvang commissie op uw aankoop via de links. Dit kost u niets extra’s maar het steunt wel mijn website.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *