Wat lees ik deze maand? Oktober leeslijst 2022

De school van goed en kwaad

9 oktober

Heb jij zin in sprookjes die niet zo lief en schattig zijn?

Ik ben laatst begonnen met de serie De School van Goed en Kwaad van Soman Chainani. Dit zijn donkere sprookjesverhalen die absoluut niet lief en schattig zijn. Veel bekende sprookjesfiguren zoals Assepoester, Pinokkio, Doornroosje en meer komen in de verhalen voor, maar dan krijg je een andere versie van hun sprookjes te horen. Op dit moment ben ik bezig met boek 5 van deze serie.

Trilogie over De school van goed en kwaad

De eerste drie boeken zijn bedoeld als trilogie. Het verhaal van Sophie en Agatha wordt prima afgerond met boek 3. De schrijver is daarna toch verder gegaan met de serie. In boek 4 gaat deze serie verder met “en ze leefden nog lang en gelukkig“, want zo gelukkig zijn Sophie, Agatha en Tedros toch niet. Dit boek voelt anders dan de eerste drie delen. Het verhaal gaat een andere richting uit. Je zou de serie prima kunnen eindigen bij boek 3.

Tot dusver boek 4 The quest for glory

Boek 4 vind ik minder goed dan de vorige delen. De schrijfstijl is anders en de gebeurtenissen komen langdradig en saai over. In tegenstelling tot de vorige boeken vind ik dit verhaal zeer voorspelbaar en dat neemt alle spanning voor me weg. Ik ben net begonnen met boek 5. Hopelijk is dit boek een stuk leuker.

Geen Nederlandse versie

Alleen boek 1 en boek 2 van deze serie hebben een Nederlandse versie. De rest van de boeken luister ik in het Engels via Storytel.

De school van goed en kwaad boek 5

15 oktober

Nog een aantal boeken in deze serie te gaan. Op zich vind ik deze serie interessant, maar ik ben wel op het punt beland dat zowel boek 4 als boek 5 minder goed zijn dan het begin van deze serie.
In dit boek is het goed merkbaar dat de schrijver geen voorbereiding stopt in zijn verhaal voordat hij een boek begint te schrijven. Hij maakt geen globale lijn waarbinnen hij werkt. Hierdoor blijft hij nieuwe situaties introduceren die niet worden afgerond en zijn bepaalde gebeurtenissen volkomen ongeloofwaardig en zelfs zeer absurd.
Maar aan de andere kant oefent hij nieuwe schrijfstijlen in dit boek die mooi uitpakken. Al met al voldoende en dus goed genoeg om vooralsnog met de serie door te gaan. Wel ga ik eerst enkele andere boeken lezen, zodat ik hopelijk objectief aan boek 6 kan beginnen.
Mijn mening: Ik vind boek 1 t/m 3 van deze serie over het School van Goed en kwaad een aanrader. Boek 4 en 5 nog niet, maar ik houd je op de hoogte.

Nu ga ik eerst verder met een Agatha Christie, zij stelt nooit teleur!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *