Purple hearts

Titel: Purple hearts
Genre: Romantisch, enemies to lovers
Schrijver: Tess Wakefield
Verteller: Shayna Thibodeaux, Kyle Mason
Duur van het boek: 10 uur 28 minuten 

Ik heb het boek in het Engels geluisterd met Storytel. Mijn abonnement voor 2 volwassenen en 2 kinderen kost 17 euro per maand om naar de boeken te luisteren die ze aanbieden. Ik kan zoveel luisteren als ik wil. Een abonnement voor 1 volwassene en 1 kind kost 13 euro per maand.
Probeer Storytel 14 dagen gratis.
Probeer Nextory 30 dagen gratis. Gebruik de code Jufjannie40 en ontvang een 40 dagen gratis proefperiode.

Het verhaal van Purple hearts

Dit is een liefdesverhaal over Cassie Salazar and Luke Morrow. Het is een enemies to lovers verhaal. Cassie heeft het financieel behoorlijk zwaar op het moment. Ze is net ontslagen bij haar tweede baan. Dit veroorzaakt veel frictie tussen haar en haar moeder, want haar moeder wil dat ze een goede opleiding gaat doen zodat ze zichzelf financieel met gemak kan onderhouden, maar Cassie kiest voor passie en dat is zingen met haar band. Haar leven wordt onmogelijk wanneer ze diabetes blijkt te hebben. Haar ziekenhuisrekening en vooral de rit in de ambulance is te veel voor haar, laat staan de kosten die ze in de toekomst nog zal moeten maken voor haar medicatie. Ze heeft geen buffer. Al het geld dat ze nog over heeft gaat op aan materiaal voor haar band.
Dan komen we bij Luke. Hij heeft een zware periode achter de rug. Na de dood van zijn moeder heeft hij zijn broertje praktisch zelf opgevoed. Een tijdje terug is hij verslaafd geraakt en in die periode heeft hij een enorme schuld opgelopen bij zijn drugsdealer en voormalige vriend. Hij is daardoor vervreemd geraakt van zijn broer (en diens gezin) en zijn vader. Niemand kon hem vertrouwen dus zijn ze zonder hem verder gegaan met hun eigen levens. Hij heeft besloten een militaire carrière te beginnen om zijn leven weer op orde te krijgen. Nu staat hij op het punt om uitgezonden te worden, maar in plaats van een stap vooruit in zijn leven maakt hij flinke stappen achteruit wanneer zijn schuldeiser hem vindt en bedreigt. Als hij niet gauw over de balk komt met het geld, zullen zijn familieleden ervoor opdraaien!

Oké, tot dusver de moeilijkheden, dan komen we bij de romance:
Bij hun eerste ontmoeting krijgen Cassie en Luke het aan de stok, maar uiteindelijk hebben ze elkaar nodig om uit hun financiële moeilijkheden te komen. Ze trouwen zodat ze allebei hun schulden en rekeningen kunnen betalen met het extra geld dat ze van de regering krijgen. Doordat ze hiermee een misdaad begaan gaan ze erg voorzichtig te werk en proberen ze zoveel mogelijk aan de buitenwereld te laten zien dat hun huwelijk echt is. Tijdens zijn uitzending houden ze veel contact en daardoor leren ze elkaar goed kennen. In de tussentijd krijgt Cassie een relatie en ze doet haar best om dit voor de buitenwereld verborgen te houden.
Alles lijkt prima volgens plan te verlopen totdat Luke gewond raakt en terug naar huis moet om te genezen. Plotseling moeten ze samenwonen en valt hun plan in duigen. Ze kunnen niet zomaar verpleging voor hem inhuren, omdat ze het geld zelf hard nodig hebben en ze kunnen hun schijnhuwelijk niet overtuigend spelen wanneer er mensen bij zijn. Cassie zal hem zoveel mogelijk zelf moeten verplegen en ze kan haar huurbaas inhuren voor de momenten dat ze moet werken of bij haar eigen vriend wil zijn.
Hiermee belanden we in een romantische periode terwijl zowel Cassie als Luke het behoorlijk zwaar hebben, de situatie en hun gevoelens erg verwarrend vinden en Cassie zelfs een eigen liefdesleven ernaast probeert te houden.

Van dit boek is een film gemaakt op Netflix. Bekijk hieronder de trailer van de film.

Te koop bij Bol.com:

Verteller

Ik vind deze uitvoering een goed waard. Het is heel fijn dat we zowel een mannelijke als een vrouwelijke verteller hebben. Hierdoor komt het verhaal beter over en leeft het meer.

Mijn mening

Ik vind het boek best aardig. Het verhaal klinkt goed en is prima uitgedacht, maar er ontbreekt het één en ander in de uitwerking van het verhaal. De bloeiende romance is mooi uitgewerkt, maar de dynamiek tussen deze personages spettert niet echt van het doek af, zoals ik wel vaak in andere from enemies to lovers verhalen tegenkom. Het verhaal blijft spannend, omdat hun misdaad als een zwaard van Damocles boven hun hoofd hangt en ook Cassies liefdesleven met haar nieuwe vriend vormt een obstakel in het verhaal en draagt bij aan een spannend gevoel door een mogelijke ontmaskering. Het einde daarentegen laat wat te wensen over.

Ik vind dit boek 3.5 van de 5 sterren waard.

Bekijk meer romance boeken.

Waar kan je dit boek kopen/downloaden?

Recensie Purple hearts van Tess Wakefield

In dit artikel staan links van affiliatie programma’s. Ik ontvang commissie op uw aankoop via de links. Dit kost u niets extra’s maar het steunt wel mijn website.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *