Herinneringen aan hem

Titel: Herinneringen aan hem
Engelse titel: Reminders of him
Genre: Romance
Schrijver: Colleen Hoover
Vertellers: 
Verona Stam, Jip van den Dool
Engelse vertellers: Brittany Pressley, Ryan West
Duur van het boek: 10 uur 52 minuten
Duur van het Engelse boek: 10 uur 17 minuten

Vind jij from-enemies-to-lovers verhalen spannend en wil jij een pareltje ontdekken?

Dit is pas een geweldige from enemies to lovers verhaal! Dit verhaal heeft veel inhoud en hier en daar zal jou zelfs een lach en een traan ontsnappen. Het verhaal van de vrouwelijke hoofdpersoon is erg sneu. Aan de ene kant is ze gebroken en toch staat ze nog overeind en gaat ze elke dag aan het werk om een stapje dichter bij haar dochter te kunnen komen.

Herinneringen aan hem van Colleen Hoover.

Het verhaal van Herinneringen aan hem

De hoofdpersonen Kenna en Ledger 

Kenna heeft vijf jaar in de gevangenis gezeten. Haar vriend is overleden in een auto-ongeluk waarbij zij de bestuurder was, terwijl ze te veel alcohol op had. Tot haar grote spijt heeft ze de fout gemaakt om ervandoor te gaan en heeft ze Scotty, haar geliefde, achter gelaten. Ze dacht dat hij dood was, maar toen de agenten haar de volgende ochtend in haar bed vonden kreeg ze te horen dat hij nog minstens een uur had gekropen. Hij zou het waarschijnlijk hebben overleefd als zij hulp voor hem had gehaald.

Ledger was de beste vriend van Scotty. Hij woont nog steeds tegenover zijn ouders en is nauw betrokken bij de opvoeding van Kenna en Scotty’s dochter. Sinds Scotty’s ouders de voogdij van hun kleindochter hebben gekregen speelt Ledger een grote rol in hun leven. Zowel Ledger als Scotty’s ouders hebben nooit vrede kunnen vinden met wat er die avond is gebeurd. Ze haten Kenna met iedere vezel in hun lichaam!

Korte samenvatting van het verhaal

Kenna keert na ruim vijf jaar terug naar de stad van haar nachtmerrie. Ze wil om vergeving vragen aan de ouders van Scotty en ze hoopt dat ze haar dochter mag zien.
Terwijl ze in een bar haar eerste bak koffie drinkt, sinds ze uit de gevangenis is, ontmoet ze een man tot wie ze zich onmiddellijk aangetrokken voelt. Hij heeft precies dezelfde gevoelens voor haar.
Maar raad je het al? Hij is natuurlijk Ledger! En hiermee begint de haat-liefde verhouding. Ze voelen zich allebei aangetrokken tot elkaar. De schrijver is goed in het beschrijven van de seksuele spanning tussen hen wanneer ze elkaar ontmoeten en voor het eerst samen zijn, maar Kenna en Ledger staan lijnrecht tegenover elkaar met hun doelen in het leven. Zij wil deel uitmaken van het leven van haar dochter en hij ziet het als zijn taak om het meisje te beschermen, vooral tegen haar eigen moeder!

Bekijk een inkijkexemplaar of luister naar een fragment van het verhaal.

Verteller

Je kan het boek in het Nederlands luisteren. Ik houd wel van boeken met een mannelijke en een vrouwelijke verteller. De leesbeleving is beter als je haar kant uit haar mond hoort en zijn kant uit zijn mond hoort vertellen. Ik vind deze uitvoering een ruim voldoende waard. Ik moet er wel bij zeggen dat ik haar uitspraak niet altijd even prettig vond klinken.

Mijn mening

De schrijfstijl van het boek

Colleen Hoover schrijft dit boek alsof het meerdere genres in één zijn. Niemand ervaart alleen liefde in het leven, dus haar boek is een combinatie van romantische ervaringen, mysterie en drama. Het verhaal draait allemaal om wat er die avond is gebeurd. Waarom heeft Kenna haar geliefde in de steek gelaten en in zijn eentje langs de kant van de weg laten sterven? Dit is een mysterie die iedere keer terug komt terwijl we samen met Kenna ontdekken hoe ze nu vooruit moet komen. Omdat de schrijver zich dus niet puur op romantische situaties richt, komt dit verhaal absoluut niet luchtig over. Het verhaal heeft juist veel inhoud.

Een prachtig verhaal met een lach en een traan.

Ik vond het boek erg goed! Het is een verdrietig verhaal dat mooi gebracht wordt. Het verhaal toont aan dat afstand en tijd soms iemand als slecht af kan schilderen. Iemand kan een heel goed karakter hebben, maar toch een grote fout met een fatale afloop maken.
Als minpunt wil ik wel het taalgebruik aangeven. De schrijver maakt heel vaak gebruik van het woord “fucking”. Erg jammer. Dit stoort me enorm, omdat ik niet vind dat het woord een meerwaarde heeft in een zin. Als je een gevoel ermee wil uitdrukken, druk dan het gevoel uit en gebruik de woorden die bij het gevoel horen.

Ik vind dit boek 5 van de 5 sterren waard.

Bekijk meer romantische boeken.

Waar kan je dit boek kopen/downloaden?

Herinneringen aan hem van Colleen Hoover.

Ik heb het boek in het Nederlands geluisterd met Storytel. Mijn abonnement voor 2 volwassenen en 2 kinderen kost 17 euro per maand om naar de boeken te luisteren die ze aanbieden. Ik kan zoveel luisteren als ik wil. Een abonnement voor 1 volwassene en 1 kind kost 13 euro per maand.
Probeer Storytel 14 dagen gratis.
Probeer Nextory 30 dagen gratis. Gebruik de code Jufjannie40 en ontvang een 40 dagen gratis proefperiode.

In dit artikel staan links van affiliatie programma’s. Ik ontvang commissie op uw aankoop via de links. Dit kost u niets extra’s maar het steunt wel mijn website.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *