Koninkrijk van as

Titel : Koninkrijk van as
Titel Engels: Kingdom of ash
Genre: Fantasy, romantisch (YA)
Schrijver: Sarah J. Maas
Verteller: Wynn Heliczer
Verteller (Engels): Elizabeth Evans
Duur van het boek: …….
Duur van het boek (Engels): 
33 uur 11 minuten
Alle luisterboeken uit deze De glazen troon (Throne of glass) serie:

Het verhaal van Koninkrijk van as

Dit is het laatste deel van een fantasy serie over een fantasywereld die op het punt van een grote oorlog staat. Boek 5 was superspannend geëindigd met een ijzingwekkende climax. In boek 6 ging het verhaal over Aelin niet verder, maar kregen we het verhaal aangeboden vanuit andere personages, dus in dit laatste deel gaan we verder waar de climax was geëindigd en komen we bij de afronding van deze spannende fantasy serie.

In dit verhaal komen alle personages samen en barst de strijd pas goed los. Dit wordt een epische strijd die ons al beetje bij beetje werd beloofd vanaf boek 1 van deze serie.
We ontdekken hoe het Aelin af gaat in handen van de boze Fae-koningin Maeve.
Verder weten we dat ze voorbestemd is om zichzelf op te offeren in deze strijd, maar hoe moet dat nu ze op deze akelige wijze gevangen wordt gehouden? Kan een ander haar offerplek innemen?

Deze serie gaat over goed & kwaad, liefde voor je land en de inwoners, familie & vrienden, trouw & verraad, tegenslag & slimme plannetjes en vooral over een prachtig uitgewerkte fantasy wereld en de bijzondere inwoners en wezens.

Bekijk hier een inkijkexemplaar.

Te koop bij Bol.com (E-book in Kobo Plus gratis voor abonnees)

Verteller

Ik vind deze Engelse uitvoering een goed waard. Ik moest in het begin wel enorm wennen aan de uitspraak. Het koninkrijk Adarlan wordt heel anders uitgesproken dan door de Nederlandse verteller, bepaalde namen zoals die van Jorien is anders in de Engelse versie (Irene), maar ik ben blij dat ik met deze versie ben geëindigd, want deze verteller brengt het verhaal mooier over en dat is enorm prettig wanneer je 33 uur luistert naar een verhaal.

Mijn mening

Wat een geweldige serie, zeker een aanrader! Het einde maakt het volgen van deze serie zeker waard. Dit laatste deel houdt het niveau van deze serie vast en is net zo pakkend geschreven als de voorgaande boeken. De personages komen heel mooi samen en worden levensecht beschreven. Hier en daar heb ik zelfs een traan gelaten om de heldendaden van de personages.
Wel denk ik dat het handig is om niet al te veel tijd te laten verstrijken tussen deel 5 en dit boek. Als je een jaar of langer voorbij laat gaan kan ik me voorstellen dat je moet inkomen in al die personages die allemaal ineens aan bod komen in dit boek.
Dit boek is zeker niet te volgen als stand-alone. Je moet echt bij deel 1 beginnen.
De romantiek tussen de verschillende personages komt heel mooi aan bod in dit boek en wordt goed gedoseerd. Het is fijn dat het verhaal van deze serie voorop staat en daarbij speelt romantiek een rol. Het wordt dus gelukkig niet te dik erbovenop gelegd zoals in sommige series.
Wat ik zo geweldig vind aan deze serie (naast de prachtig beschreven fantasy wereld en de bijzondere inwoners) is de wijze waarop de schrijver de lezers keer op keer weet te verrassen, het is zeker niet voorspelbaar en ook nu weer komt ze met een mega verrassing die me enorm heeft geraakt. Hoe kon het dat ik zeven boeken lang dit feit niet heb opgemerkt en ze me er nu mee om de oren slaat? En als je dan beseft dat ik deze serie in een korte tijd achter elkaar heb geluisterd, dan is het echt vreemd dat ik deze verrassing niet heb zien aankomen!
Ik heb enorm genoten van deze serie. Ik kende ook al haar andere serie van Hof van doorns en rozen en hoewel ik die serie ook wel goed vond, maar erg “spicy”, is deze serie een stuk beter.
Binnenkort zal ik zeker nog luisteren naar boek 0.5 Het mes van de sluipmoordenaar. Ik denk dat ik in boek 0.5 de nodige informatie zal krijgen over twee personages die Aelin wel goed kent, maar die pas later in deze serie ineens opduiken.
Verder wil ik ook beginnen met haar nieuwe serie: Huis van Aarde & Bloed. Eens kijken of ze die net zo goed weet te schrijven als deze serie.

Waar kan je dit boek kopen/downloaden?

Recensie: Koninkrijk van as van Sarah J. Maas

Ik heb het boek in het Engels geluisterd met Audible. Mijn abonnement kost $171.91 per jaar en daarvoor krijg ik 12 credits waarmee ik boeken kan kopen en de boeken van Audible Plus Catalog kan ik gratis met mijn abonnement luisteren. Ik heb dit boek gekocht met 1 credit.
Probeer Storytel 14 dagen gratis.
Probeer Nextory 30 dagen gratis. Gebruik de code Jufjannie40 en ontvang een 40 dagen gratis proefperiode.

In dit artikel staan links van affiliatie programma’s. Ik ontvang commissie op uw aankoop via de links. Dit kost u niets extra’s maar het steunt wel mijn website.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *