Erfgenaam van vuur

Titel : Erfgenaam van vuur
Titel Engels: Heir of rire
Genre: Fantasy, romantisch (YA)
Schrijver: Sarah J. Maas
Verteller: Wynn Heliczer
Verteller (Engels): Elizabeth Evans
Duur van het boek: 19 uur 09 minuten
Duur van het boek (Engels): 20 uur 40 minuten
Alle luisterboeken uit deze De glazen troon (Throne of glass) serie:

Het verhaal van Erfgenaam van vuur

Dit is deel 3 van een fantasy serie over een wereld die geregeerd wordt door een tiran. Deze fantasy wereld bestaat met de wetenschap dat er meerdere werelden zijn die zich naast elkaar en/of boven en onder elkaar bevinden. Er zijn drie sleutels voor de poorten tussen die werelden. Het ziet ernaar uit dat alles draait om het bezit van die sleutels.
Het verhaal gaat over Celaena. De dood van haar vriendin weegt zwaar op haar geweten en haar ziel en er is weinig meer in haar leven waarmee ze zich staande kan houden.
In dit verhaal volgen we twee verhaallijnen. We zijn bij Celaena, terwijl ze doet wat er gedaan moet worden om de sleutels op te sporen en daarnaast volgen we haar vrienden Dorian en Chaol. Dorian probeert te leven met de magie in zijn lichaam en Chaol worstelt met waar hij staat in de komende strijd. Hij wil boven alles eerlijk en trouw zijn, maar aan wie is hij bereid zijn leven te geven? Kiest hij voor zijn koning aan wie hij trouw heeft gezworen, kiest hij voor Celaena van wie hij houdt of kiest hij voor zijn beste vriend?
Ook nu weer maken we kennis met bijzondere schepsels in deze wereld zoals: huidlopers, donkere wezens, grafgeesten, wyverns, pratende grote spinnen, fae en reusachtige onderwaterwezens die uit andere werelden geglipt zijn.

Bekijk hier een inkijkexemplaar.
Luister naar een fragment van het verhaal.

Te koop bij Bol.com (E-book in Kobo Plus gratis voor abonnees)

Verteller

Ik vind deze uitvoering een voldoende+ waard. Het laatste boek heb ik in het Engels gekocht en die versie klinkt wel mooier, wel moest ik eerst wennen aan een andere uitspraak van namen dan van de Nederlandse versie.

Mijn mening

Deze serie lijkt met ieder boek leuker en spannender te worden. Ik denk dat ik dit boek 4.5 van de 5 sterren zou geven. Dit boek kan niet stand-alone worden gelezen. Als je met dit boek begint, mis je veel te veel van het verhaal en zal het boek moeilijk zijn om te volgen.

Dit verhaal gaat vooral over de ontwikkeling van Celaena Sardothien tot haar echte identiteit: een koningin van een onderdrukt volk. Daarnaast zullen Chaol en Dorian vast ook nog een grote rol in de komende gebeurtenissen hebben, want ook zij maken een persoonlijke ontwikkeling mee die verder zal gaan in het volgende boek. Ook het fantasy deel met de fae en bijzondere wezens als monsters uit andere werelden maken dit verhaal tot een mooi fantasy geheel.
We leren meer over deze fantasy wereld en de werking van magie in deze wereld.
We maken kennis met enkele nieuwe personages die erg origineel zijn en het verhaal een zeer interessante wending geven. Sarah J. Maas kan haar fantasy verhaal bijzonder goed vertellen en biedt ons boeiende personages.
De schrijfstijl komt beter tot uiting in dit boek en je wordt hierdoor steeds dieper in deze serie getrokken. Na dit boek denk ik niet dat je met deze serie zal stoppen. Zorg er dus voor dat je deel 4 snel bij de hand hebt.

Tot nu toe zou ik deze serie bestempelen als een Young Adult (YA) boek. De romantiek wordt erg lieflijk en onschuldig beschreven (dit verandert wel later in deze serie).

Waar kan je dit boek kopen/downloaden?

Recensie: Erfgenaam van vuur van Sarah J. Maas

Ik heb het boek in het Nederlands geluisterd met Storytel (maar nu is alleen de Nederlandse versie nog beschikbaar). Mijn abonnement voor 2 volwassenen en 2 kinderen kost 17 euro per maand om naar de boeken te luisteren die ze aanbieden. Ik kan zoveel luisteren als ik wil. Een abonnement voor 1 volwassene en 1 kind kost 13 euro per maand.
Probeer Storytel 14 dagen gratis.
Probeer Nextory 30 dagen gratis. Gebruik de code Jufjannie40 en ontvang een 40 dagen gratis proefperiode.

In dit artikel staan links van affiliatie programma’s. Ik ontvang commissie op uw aankoop via de links. Dit kost u niets extra’s maar het steunt wel mijn website.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *