Koningin van de schaduw

Titel : Koningin van de schaduw
Titel Engels: Queen of shadows
Genre: Fantasy, romantisch (YA)
Schrijver: Sarah J. Maas
Verteller: Wynn Heliczer
Verteller (Engels): Elizabeth Evans
Duur van het boek: 22 uur 26 minuten
Duur van het boek (Engels): 20 uur 43 minuten
Alle luisterboeken uit deze De glazen troon (Throne of glass) serie:

Het verhaal van Koningin van de schaduw

Dit is deel 4 van een fantasy serie over een wereld die geregeerd wordt door een tiran. Deze fantasy wereld bestaat met de wetenschap dat er meerdere werelden zijn die zich naast elkaar en/of boven en onder elkaar bevinden. Er zijn drie sleutels voor de poorten tussen die werelden. Alles draait om het bezit van die sleutels, want de bezitter van de sleutels zal veel macht in handen hebben. Vreselijke wezens staan te wachten om deze wereld te betreden zodra de deuren voor hen worden geopend.
Het verhaal gaat over Aelin Galathynius (bekend als Celaena), Rowan (haar carranam en het eerste lid van haar hof), haar neef de generaal Aedion en haar beste vrienden Dorian en Chaol.
Dorian is er slecht aan toe. Hij heeft een gruwelijk wezen in zich die zijn lichaam wil overnemen. Het wezen heeft de overhand en laat hem de vreselijkste dingen doen. Dingen die maken dat hij de wil om te leven al lang kwijt is.
In dit boek barst de strijd om deze koninkrijk goed los. Aelin Galathynius heeft een lijst met plannen gemaakt die ze één voor één wil aanpakken. In haar geval betekent het dat er veel bloed zal vloeien en veel koppen zullen rollen. Boven aan haar lijst staan Arobynn Hamel (haar vroegere meester) en de koning van het land (de moordenaar van haar familie).
We volgen Aelin Galathynius terwijl ze vriend en vijand maakt om haar doelen te bereiken. Ze verzint allerlei listen en neemt zelfs de rol van Celaena Sardothien aan om te doen wat er gedaan moet worden.
Ook nu weer maken we kennis met bijzondere schepsels in deze wereld zoals: gedaantewisselaars en nieuwe wezens uit een andere wereld.
De ijzertandheksen spelen een prachtige rol in dit boek.

Bekijk hier een inkijkexemplaar.

Te koop bij Bol.com (E-book in Kobo Plus gratis voor abonnees)

Verteller

Ik vind deze uitvoering een ruimvoldoende waard. Het laatste boek van deze serie heb ik in het Engels gekocht en die versie klinkt mooier, wel moest ik eerst wennen aan een andere uitspraak van namen dan van de Nederlandse versie.

Mijn mening

Deze serie wordt met ieder boek beter, uitgebreider en spannender. Ik geef dit boek 5 van de 5 sterren. Dit boek kan niet stand-alone worden gelezen. Als je aan deze serie met dit boek begint, mis je veel te veel van het verhaal en zal het boek moeilijk zijn om te volgen.

Dit boek gaat vooral over de ontwikkeling van Celaena Sardothien tot Aelin Galathynius: een koningin van een onderdrukt volk. Het wordt duidelijk dat ze nu een heel ander persoon is. De nieuwe leden van haar hof kennen haar alleen als Aelin Galathynius. Wanneer ze de rol van Celaena Sardothien aanneemt om de strijd aan te gaan en onmogelijke doelen te bereiken zien ze hoe vreselijk haar leven was en wie ze heeft moeten zijn om in haar vroegere wereld in leven te blijven.

Chaol en Dorian hebben een hele andere rol in dit boek dan we tot nu toe van ze hebben gezien. Vooral Chaol maakt een grote transformatie door in zijn leven, ook al is Dorian diegene die daadwerkelijk door een hel gaat.

In dit boek maken we weer kennis met enkele nieuwe personages die erg origineel zijn en het verhaal een zeer interessante wending geven. Sarah J. Maas kan haar fantasy verhaal bijzonder goed vertellen en biedt ons boeiende personages. Dit maakt ieder boek weer mooier en beter dan de vorige.
Dit verhaal is een pageturner. Ik denk niet dat je het snel opzij zal zetten totdat je het verhaal uit hebt. Begin dus aan dit boek als je wel een paar dagen de tijd hebt om urenlang naar dit verhaal te luisteren.
In dit boek komt de schrijver met de ene verrassende ontknoping na de andere. Aelin Galathynius heeft veel geleerd in haar leven en de streken die ze uithaalt maken de beleving van het verhaal best intens en behoorlijk spannend.
Ik heb enorm genoten van dit boek en ben zeer benieuwd naar wat de schrijver nog meer voor ons heeft met de volgende delen van deze serie

Waar kan je dit boek kopen/downloaden?

Recensie: Koningin van de schaduw, deel 4 van een fantasy serie.

Ik heb het boek in het Nederlands geluisterd met Storytel (maar nu is alleen de Nederlandse versie nog beschikbaar). Mijn abonnement voor 2 volwassenen en 2 kinderen kost 17 euro per maand om naar de boeken te luisteren die ze aanbieden. Ik kan zoveel luisteren als ik wil. Een abonnement voor 1 volwassene en 1 kind kost 13 euro per maand.
Probeer Storytel 14 dagen gratis.
Probeer Nextory 30 dagen gratis. Gebruik de code Jufjannie40 en ontvang een 40 dagen gratis proefperiode.

In dit artikel staan links van affiliatie programma’s. Ik ontvang commissie op uw aankoop via de links. Dit kost u niets extra’s maar het steunt wel mijn website.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *