De donkere kroon

Titel : De donkere kroon
Titel Engels: Crown of midnight
Genre: Fantasy, romantisch (YA)
Schrijver: Sarah J. Maas
Verteller: Wynn Heliczer
Verteller Engels: Elizabeth Evans
Duur van het boek: 13 uur 05 minuten
Duur van het boek (Engesl): 12 uur 43 minuten
Alle luisterboeken uit deze De glazen troon (Throne of glass) serie:

Het verhaal van De donkere kroon

Dit is deel 2 van een fantasy serie over een wereld die geregeerd wordt door een tiran. Deze fantasy wereld bestaat met de wetenschap dat er meerdere werelden zijn die zich naast elkaar en/of boven en onder elkaar bevinden.
Het verhaal gaat over Celaena en haar beste vrienden Dorian, Chaol en Nehemia.
Deel 1 van deze serie gaat over het ontluikende vriendschap tussen deze vier personages en het toernooi waaraan Celaena deelneemt.
Dit boek (deel 2) gaat over de verdere ontwikkeling van deze vriendschap en de nieuwe romance in het leven van Celaena. Dit alles gaat gepaard met veel gevaar, want beetje bij beetje ontdekt Celaena hoe machtig deze wrede koning is en hoe hij probeert om nog meer macht te krijgen. Daarnaast ontdekken wij ook de ware identiteit van Celaena en de reden dat ze zo bang is in het bijzin van de koning. In dit verhaal maken we kennis met meer bijzondere rassen en wezens in deze wereld. Ook nu weer zijn er geestverschijningen, maar we ontdekken ook het bestaan van mensetende heksen, vervormde levensvormen die vanuit mensen zijn gemaakt (gemarteld) en vreemde wezens uit andere werelden.

Bekijk hier een inkijkexemplaar.
Luister naar een fragment van het verhaal.

Te koop bij Bol.com (E-book in Kobo Plus gratis voor abonnees)

Verteller

De verteller doet het al veel beter dan bij deel 1. Ik vind deze uitvoering een voldoende + waard.

Mijn mening

Dit is een goed vervolg op deel 1 van deze fantasy serie. Ik vond dit boek veel beter dan deel 1. Ik denk dat ik het 4 van de 5 sterren zou geven.

Dit boek gaat vooral over de ontwikkeling van Celaena als persoon en de liefde die ze voelt voor haar vrienden en ook haar liefdesleven. Deze romance gaat heel mooi gepaard met veel actie en spannende momenten. Ook het fantasy deel met o.a. bijzondere wezens als monsters uit andere werelden maken dit verhaal tot een mooi geheel.

Tot nu toe zou ik deze serie bestempelen als een Young Adult (YA) serie (hoewel dit wel later in deze serie verandert). De romantiek wordt in dit boek erg lieflijk en onschuldig beschreven en de actiescènes, waarin er veel doden vallen, komen niet bloederig over. Wel rollen er veel hoofden in dit verhaal.

Waar kan je dit boek kopen/downloaden?

Recensie: De donkere kroon van Sarah J. Maas

Ik heb het boek in het Nederlands geluisterd met Storytel (maar nu is alleen de Nederlandse versie nog beschikbaar). Mijn abonnement voor 2 volwassenen en 2 kinderen kost 17 euro per maand om naar de boeken te luisteren die ze aanbieden. Ik kan zoveel luisteren als ik wil. Een abonnement voor 1 volwassene en 1 kind kost 13 euro per maand.
Probeer Storytel 14 dagen gratis.
Probeer Nextory 30 dagen gratis. Gebruik de code Jufjannie40 en ontvang een 40 dagen gratis proefperiode.

In dit artikel staan links van affiliatie programma’s. Ik ontvang commissie op uw aankoop via de links. Dit kost u niets extra’s maar het steunt wel mijn website.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *