De glazen troon

Titel : De glazen troon
Titel Engels: Throne of glass
Genre: Fantasy, romantisch (YA)
Schrijver: Sarah J. Maas
Verteller: Wynn Heliczer
Engelse verteller: Elizabeth Evans
Duur van het boek: 12 uur 51 minuten
Duur van het Engelse boek: 13 uur 03 minuten
Alle luisterboeken uit deze De glazen troon (Throne of glass) serie:

Het verhaal van De glazen troon

Dit is deel 1 van een fantasy serie over een wereld die geregeerd wordt door een tiran. Deze fantasy wereld bestaat met de wetenschap dat er meerdere werelden zijn die zich naast elkaar en/of boven en onder elkaar bevinden.
Celaena krijgt bezoek van de kroonprins in het doodskamp waarin ze gevangen zit. Hij wil haar sponsor zijn voor een bijzondere wedstrijd aan het hof. De winnaar zal benoemd worden als kampioen van zijn vader de koning. Celaena zit gevangen omdat ze een beroemde sluipmoordenaar is. Ze zal hier gevangen blijven tot haar dood en tot nu toe heeft ze het kamp al langer overleefd dan ieder ander! Ze gaat op het aanbod in. De afspraak is dat ze als kampioen voor de koning 4 jaar voor hem moet werken en daarna krijgt ze haar vrijheid terug. Ze krijgt een nieuwe start aangeboden.
De komende weken zal ze samen met de andere kampioenen aan het hof wonen. Ze zullen samen trainen en iedere keer een proef moeten doorstaan. De afvallers worden weer terug gestuurd naar waar ze vandaan kwamen.
Op zich klinkt dit toernooi niet bloederig. Ze zullen niet strijden op leven en dood. Het gaat er dus niet om wie er als laatste in leven is. Een proef kan bijvoorbeeld bestaan uit een wedstrijd boogschieten. De verliezer wordt gewoon weggestuurd.
Maar toch blijkt deze wedstrijd niet ongevaarlijk te zijn, wanneer er keer op keer één van de strijders dood wordt aangetroffen.

Bekijk hier een inkijkexemplaar.
Luister naar een fragment van het verhaal.

Bekijk een trailer (geen officiële) van het boek in de video hieronder.

Te koop bij Bol.com (E-book in Kobo Plus gratis voor abonnees)

Verteller

Ik vind de stem van de verteller niet altijd heel prettig om naar te luisteren. Vaak laat ze de personages erg aanstellerig klinken. Ik vind deze uitvoering een voldoende waard.

Mijn mening

Ik vond dit boek een vermakelijke start van deze fantasy serie. Ik denk dat ik het een 3.5 van de 5 sterren zou geven.

Het verhaal is best simpel. Een jonge meid wordt uit de gevangenis gehaald om aan een wedstrijd deel te nemen. Wat dat betreft vond ik dit verhaal wel iets te simpel. Ook had ik wat meer over deze fantasy wereld willen leren. Het bleef nu aardig beknopt tot intriges en romance aan het hof.
Wel bood het mysterie van de vermoorde strijders een mooie spanning.
De personages zijn vooral leuke en eervolle mensen die wel elk hun eigen verhaallijn hebben of daarnaar hinten. Natuurlijk biedt dit verhaal ook slechteriken die bij het plot nog best een bijzondere inbreng hebben.

De schrijver weet je wel in het verhaal te betrekken. Het verhaal is dan ook behoorlijk meeslepend. Ik heb dit boek binnen 2 dagen afgeluisterd. Het tuinieren werd door het luisteren van dit verhaal extra leuk!

Tot nu toe zou ik deze serie bestempelen als Young Adult (YA). Er zijn wel enkele gewelddadige scènes in het boek en het verhaal biedt ook wel wat (onschuldig)romantiek.

Waar kan je dit boek kopen/downloaden?

  • Bol.com: Ebook (in Kobo Plus gratis voor abonnees), luisterboek, hardcover en paperback in het Nederlands.
  • Storytel: Luisterboek en E-book in het Nederlands.
  • Luisterrijk: Luisterboek in het Nederlands.
  • Nextory: E-book in het Nederlands.
  • EbookNL: Ebook in het Nederlands.
  • Audible: Engelse luisterversie.
  • iTunes: E-book in het Nederlands.
Recensie: De glazen troon van Sarah J. Maas.

Ik heb het boek in het Nederlands geluisterd met Storytel (maar nu is alleen de Nederlandse versie nog beschikbaar). Mijn abonnement voor 2 volwassenen en 2 kinderen kost 17 euro per maand om naar de boeken te luisteren die ze aanbieden. Ik kan zoveel luisteren als ik wil. Een abonnement voor 1 volwassene en 1 kind kost 13 euro per maand.
Probeer Storytel 14 dagen gratis.
Probeer Nextory 30 dagen gratis. Gebruik de code Jufjannie40 en ontvang een 40 dagen gratis proefperiode.

In dit artikel staan links van affiliatie programma’s. Ik ontvang commissie op uw aankoop via de links. Dit kost u niets extra’s maar het steunt wel mijn website.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *