Rijk van stormen

Titel : Rijk van stormen
Titel Engels: Empire of storms
Genre: Fantasy, romantisch (YA)
Schrijver: Sarah J. Maas
Verteller: Wynn Heliczer
Verteller (Engels): Elizabeth Evans
Duur van het boek: 25 uur 25 minuten
Duur van het boek (Engels): 25 uur 18 minuten
Alle luisterboeken uit deze De glazen troon (Throne of glass) serie:

Het verhaal van Rijk van stormen

Dit is deel 5 van een fantasy serie over een fantasywereld die in groot gevaar verkeerd. De Duistere Koning uit een andere wereld dreigt deze hele wereld over te nemen. Dit monster is in het verleden tijdelijk tegengehouden, maar nu lijkt die op volle kracht te zijn en is klaar om deze hele wereld te vertrappen. Gelukkig lijken de goden mee te helpen het monster tegen te houden.
Het verhaal gaat over Aelin (voorheen bekend als Celaena), haar beste vrienden en de leden van haar hof. Aelin draagt de verantwoordelijkheid voor deze wereld op haar schouders. Ze zal zichzelf als een sterke koningin moeten tonen en bondgenoten moeten vinden waarmee ze de strijd aan kan gaan met De Duistere Koning Erawan. Het lijkt de vrienden voor de wind te gaan, want er komen veel liefdesverhalen aan de orde.
Naast zoveel romance met zelfs pikante bedscènes krijgen we ook veel actie in deze fantasy wereld. De Duistere Koning heeft de afgelopen jaren niet stil gezeten en hij gooit het ene monster na het andere in de strijd. We maken kennis met nieuwe wezens die zeker tot de verbeelding spreken. Daarnaast kunnen we volop geniet van fae-krijgers en gevechten op het land, in de zee en in de lucht. De fans van deze serie komen met dit verhaal eindelijk te weten welk plan de voorouders van Aelin en de goden hebben gesmeden!

Bekijk hier een inkijkexemplaar.

Te koop bij Bol.com (E-book in Kobo Plus gratis voor abonnees)

Verteller

Ik vind deze uitvoering een ruimvoldoende waard. Het laatste boek van deze serie heb ik in het Engels gekocht en die versie klinkt mooier, wel moest ik eerst wennen aan een andere uitspraak van namen dan van de Nederlandse versie.

Mijn mening

Dit boek is zeker een genot voor fans van deze serie. We komen veel te weten over hoe alles in elkaar zit. De raadselachtige opmerkingen van de voorouders van Aelin, worden nu allemaal uitgelegd en we ontdekken wat er van Aelin en haar vrienden wordt gevraagd.

Dit verhaal zit heel mooi in elkaar. Vol met actie, intriges en zeer bijzondere en zeker onverwachte wentelingen.
Ik vond de romances wel opvallend de boventoon voeren en pas aan het einde begreep ik welk doel ze dienden. Deze romances en de losse verhaallijnen leiden in dit boek tot een mooi geheel.
De romantische scènes leiden best vaak tot bedscènes (in tegenstelling tot de vorige boeken) en worden nu uitgebreider beschreven dan voorheen.

Let op: Dit verhaal eindigt met een enorme cliffhanger. Ik raad je aan om pas met dit boek te beginnen als je de tijd hebt om gelijk door te kunnen gaan met de volgende twee (zeer lange) boeken. Zelf kan ik niet wachten totdat ik aan het volgende boek kan beginnen. De spanning is om te snijden! Aangezien ik net klaar ben met een boek van ruim 25 uur en nu sta te popelen om mijn koptelefoon weer 23 uur op te hebben, vind ik dit behoorlijk knap van de schrijver. Tussen boek 4 en boek 5 had ik nog wel een fikse pauze genomen en zelfs nog twee andere boeken gelezen voordat ik weer verder ging met de serie, maar nu kan ik niet wachten!

Waar kan je dit boek kopen/downloaden?

Recensie: Rijk van stormen, De glazen troon (Throne of glass) serie van Sarah J. Maas.

Ik heb het boek in het Nederlands geluisterd met Storytel (maar nu is alleen de Nederlandse versie nog beschikbaar). Mijn abonnement voor 2 volwassenen en 2 kinderen kost 17 euro per maand om naar de boeken te luisteren die ze aanbieden. Ik kan zoveel luisteren als ik wil. Een abonnement voor 1 volwassene en 1 kind kost 13 euro per maand.
Probeer Storytel 14 dagen gratis.
Probeer Nextory 30 dagen gratis. Gebruik de code Jufjannie40 en ontvang een 40 dagen gratis proefperiode.

In dit artikel staan links van affiliatie programma’s. Ik ontvang commissie op uw aankoop via de links. Dit kost u niets extra’s maar het steunt wel mijn website.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *