Toren van de dageraad – Tower of Dawn

Titel : Toren van de dageraad
Titel Engels: Tower of Dawn
Genre: Fantasy, romantisch (YA)
Schrijver: Sarah J. Maas
Verteller: Wynn Heliczer
Verteller (Engels): Elizabeth Evans
Duur van het boek: 23 uur 31 minuten
Duur van het boek (Engels): 22 uur 39 minuten
Alle luisterboeken uit deze De glazen troon (Throne of glass) serie:

Het verhaal van Toren van de dageraad

Dit is deel 6 van een fantasy serie over een fantasywereld die op het punt van een grote oorlog staat. Het vorig boek was superspannend geëindigd met een ijzingwekkende climax. Toch zal je als fan van deze serie geduldig moeten zijn, want Aelin en haar hof spelen niet mee in dit boek. In dit verhaal volgen we Chaol en Nesryn en maken we kennis met enkele nieuwe, maar zeer interessante personages.
Dit boek biedt ons nog meer duidelijkheid over wat er precies aan de hand is in deze wereld. In het vorig boek hadden we al veel ontdekt over het plan van de goden en hoe deze oorlog tot zijn einde zou moeten komen, maar de schrijver had nog één grote ontdekking achter de hand gehouden en die biedt ze op een prachtige en zeer spannende wijze aan in dit boek.

Chaol en Nesryn doen wat ze kunnen om op deze bijzondere plek hulp te krijgen voor Aelin in de vorm van een groot legermacht die samen met haar zal strijden. Dit is zeker geen gemakkelijke taak, want ze hebben te maken met een zeer uitgekookte en gevaarlijke koninklijke familie. Het staat al vanaf hun geboorte vast dat de broers en zussen elkaar zullen bestrijden en vermoorden om hun positie als toekomstige heerser van het rijk te verstevigen en van deze mensen wensen ze hulp te krijgen? Ondertussen hoopt Chaol genezen te worden zodat hij weer op eigen benen kan staan en zichzelf in de laatste grote strijd kan gooien om zijn land te bevrijden van de Duistere Heerser.
Ook in deze uithoek biedt de schrijver ons prachtige romantische verhalen terwijl er toch meer dan genoeg te beleven en te ontdekken valt over deze fantasy wereld.

Bekijk hier een inkijkexemplaar.

Te koop bij Bol.com (E-book in Kobo Plus gratis voor abonnees)

Verteller

Ik vind deze uitvoering een ruimvoldoende waard. Het laatste boek van deze serie heb ik in het Engels gekocht en die versie klinkt mooier, wel moest ik eerst wennen aan een andere uitspraak van namen dan van de Nederlandse versie.

Mijn mening

Ik kon niet wachten om te ontdekken hoe Aelin zich zou redden in haar nieuwe situatie, om vervolgens te merken dat ze helemaal niet meespeelt in dit verhaal! In dit verhaal volgen we Chaol en Nesryn. En alleen al hierom valt het me op hoe knap deze schrijver dit boek heeft geschreven, want ik baalde geen enkel moment van het feit dat ik niet ontdek hoe het met Aelin gaat!
Met dit boek bouwt ze aan een groots einde van deze serie. Met de gebeurtenissen en vooral de ontdekkingen in dit boek voelt het aan alsof het laatste deel van deze serie episch zal zijn. Ik heb tot nu toe nog niet een serie gevolgd die me dit gevoel heeft gegeven zoals ik nu heb vlak voordat ik aan het laatste deel ga beginnen.
Ik vind deze serie absoluut een aanrader. Deel 1 vond ik minder leuk, maar daarna werd de serie per boek beter, spannender en interessanter. Wel biedt ieder boek één of meer romantische verhalen, daar moet je natuurlijk wel van houden, maar ik vind het verhaal, deze wereld en de spannende actiescènes enorm leuk.
Jammer genoeg is het laatste deel (terwijl ik dit schrijf) nog niet te beluisteren op Storytel, dus zal ik het boek bij Audible kopen in het Engels. Dat wordt even wennen aan een nieuwe stem, maar met een verhaal van ruim 33 uur zal dat vast wel goed komen!

Waar kan je dit boek kopen/downloaden?

Recensie: Toren van de dageraad van Sarah J. Maas.

Ik heb het boek in het Nederlands geluisterd met Storytel (maar nu is alleen de Nederlandse versie nog beschikbaar). Mijn abonnement voor 2 volwassenen en 2 kinderen kost 17 euro per maand om naar de boeken te luisteren die ze aanbieden. Ik kan zoveel luisteren als ik wil. Een abonnement voor 1 volwassene en 1 kind kost 13 euro per maand.
Probeer Storytel 14 dagen gratis.
Probeer Nextory 30 dagen gratis. Gebruik de code Jufjannie40 en ontvang een 40 dagen gratis proefperiode.

In dit artikel staan links van affiliatie programma’s. Ik ontvang commissie op uw aankoop via de links. Dit kost u niets extra’s maar het steunt wel mijn website.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *