Acht boeken bij Bookchoice (november 2020 selectie) voor Bookchoice leden!

Bekijk de acht boeken van deze maand, duur van de boeken en mijn mening over de boeken.

Met Bookchoice kan je elke maand acht boeken lezen of luisteren vanaf 3,99 per maand.
Zij bieden een maandlidmaatschap, een kwartaallidmaatschap en een jaarlidmaatschap. Na de eerste periode kan je je lidmaatschap maandelijks opzeggen, waarbij je rekening moet houden met één kalendermaand opzegtermijn. Er is op dit moment een actie waarbij je de eerste boekselectie gratis mag uitproberen. Ben je niet tevreden? Deze actie is vrijblijvend opzegbaar tot het einde van de maand.
Zelf ben ik de komende maanden ook lid van Bookchoice. Op zich ben ik erg tevreden over de boeken die ze aanbieden. Iedere maand luister ik er 5 of 6 met veel plezier. Ik stoor me wel aan de app waarbinnen ik het boek luister, omdat ik mijn voortgang niet kan zien. Ik kan niet zien hoe lang het boek nog duurt en ik merk dat ik dat wel erg graag wil.

Leden van Bookchoice krijgen elke maand toegang tot hun selectie. De selectie bestaat uit acht E-boeken en luisterboeken. Iedere maand ontdek je weer acht nieuwe boeken.
Zodra je de boeken hebt gedownload, zijn ze helemaal van jou. Je bepaalt dus zelf wanneer je ze leest of luistert.

Lees ook: Tien leuke boeken om te lezen in oktober

Hieronder zie je de acht boeken van deze maand:

Bloemen van de duisternis

Schrijver: Tatiana de Rosnay
Verteller: Tanneke Hartzuiker
Duur van het boek: 8 uur 02 minuten
Categorie: Literaire roman, fantasy & Sci-Fi
Lees hier mijn recensie van het boek Bloemen van de duisternis.

Dit is een roman die zich afspeelt in de nabije toekomst. De Brexit wordt genoemd, maar het klimaat is totaal veranderd, waardoor hittegolven aan de orde van de dag zijn en bloemen, honing en groente/fruit (bijna) niet meer te verkrijgen zijn. De wereld ziet er totaal anders uit.
Robots, drones en andere AI spelen een grote rol in het verhaal.

Het verhaal gaat over Clarissa. Zij is bij haar tweede man weggegaan en het valt haar niet mee om op eigen benen te staan. Ze heeft het geluk om als schrijver in een gloednieuw appartement te mogen wonen, maar zodra ze er woont (nadat ze haar contract zonder te lezen heeft getekend!) merkt ze de nadelen. In alle kamers, op de w.c. na, hangen camera’s. Ze moet iedere dag in de spiegel naar een hoek kijken waar haar waarden worden opgemeten zodat ze haar gezondheid kunnen bijhouden en ze moet iedere dag de pillen slikken die ze haar geven.
Verder heeft ze een persoonlijke assistente in de vorm van een AI die voor haar zorgt en die de volledige controle heeft over haar gehele appartement. Al snel blijkt haar thuissituatie verre van ideaal te zijn. Ze heeft het gevoel dat iemand haar bespiedt en dat de instelling van dit speciale appartementencomplex een eigen agenda heeft met de woning en de inwoners, maar ze kan niet begrijpen wat dat is. Ze is niet de enige die dit vermoedt! Nu wordt het tijd om bewijzen te verzamelen, want ze laat dit niet zomaar gebeuren!
De onderwerpen depressie en ontrouw spelen een grote rol in dit verhaal.

Waar kan je dit boek kopen/downloaden?

Doods geheim

Schrijver: Robert Bryndza
Verteller: Inge Ipenburg
Duur van het boek: 10 uur 19 minuten
Categorie: Misdaad, thriller
Dit is deel 6 van een serie.
Lees hier mijn recensie van Doods geheim.

Dit is deel 6 van de misdaadserie over detective Erika Foster. Zelf kende ik de overige delen nog niet en vond dit boek prima stand-alone te lezen.
Dit boek gaat grotendeels over het moordonderzoek van een jonge vrouw die voor haar huis is vermoord. Daarnaast speelt het persoonlijke leven van de detective Erika Foster een grote rol en is er ook een mooie bijrol weggelegd voor één van haar collega’s.

Op een koude winternacht wordt een jonge vrouw vlak voor haar huis gegrepen door een figuur met een gasmasker. Ze kreeg haar deur net niet op tijd open! De moordenaar sleurt haar mee en vermoord haar op een brute wijze.

Gedurende het moordonderzoek komt ook een andere zaak naar voren. Een man met een gasmasker valt mensen aan. Hij vergrijpt zich aan mannen en vrouwen, misbruikt ze en verkracht ze.

Waar kan je dit boek kopen/downloaden?

De storm

Schrijver: Jens Christian Grøndahl
Verteller: Louis van Beek
Duur van het boek: 5 uur 31 minuten
Categorie: Literaire roman
Lees hier mijn recensie van De storm.

Dit is een roman over een man die terugkijkt op zijn leven en vooral zijn eigen rol als echtgenoot en vader beoordeelt. Hij bevindt zich in een storm (niet alleen als een natuurlijk fenomeen), die alsmaar erger wordt. Het verhaal is geschreven vanuit de eerste persoon, maar het voelt alsof je in het hoofd van de schrijver zelf zit. Het voelt intiemer dan bij de meeste boeken.

Dit is een mooi verhaal over een man die verantwoordelijkheid neemt voor zijn daden. De wijze waarop hij zichzelf volledig aan je bloot geeft en zijn verhaal doet pakt je volledig in. Adam Huus is een in zichzelf gekeerde man op leeftijd. Hij beschrijft zichzelf als iemand die geen belangrijke rol speelt in het leven. Zijn vrouw heeft een grotere waarde voor zijn gezin en voor het leven in het algemeen. Hij koppelt hier verder geen emotionele waarde aan, hij vertelt je alles zo open en neutraal mogelijk.
Dit verhaal gaat over geconfronteerd worden met problemen en de schrijver weet op een heel gevoelige, maar zeer geloofwaardige en meeslepende wijze aan jou als lezer te laten zien hoe Adam zijn storm doorstaat. Hierbij komen o.a. de volgende onderwerpen aan bod: het ouderschap, ontspoorde kinderen, scheiden, ouder worden, dementie, seksuele intimidatie en vergrijpen (#MeToo). Er zitten heel veel lagen in het verhaal. Je moet het dan ook zeker niet zien als een avontuur die wordt afgerond. Het is meer een inkijk in het leven van deze man. We zitten in zijn hoofd en ervaren deze beproevingen.

Waar kan je dit boek kopen/downloaden?

De sessies

Schrijver: Carla de Jong
Verteller: Irma Hartog
Duur van het boek: 9 uur 34 minuten
Categorie: Roman
Lees hier mijn recensie van De sessies.

Dit boek is het vervolg op In retraite. Dit verhaal gaat over een vriendengroep die voor elkaar klaar lijkt te staan, maar wanneer ze eenmaal aan hun reünie beginnen worden de barsten en gaten pijnlijk duidelijk in zowel hun vriendschap als in hun levens. Vooral het kijken naar jezelf, naar je leven, het oppassen voor het missen van (nieuwe) kansen, depressie en niet verwerkte trauma’s komt aan bod.
Ik vind dit een goed boek met een meeslepend verhaal. Het verhaal is prima te lezen zonder dat je deel 1 kent, maar ik vermoed dat er wel wat aan leesbeleving verloren gaat. 

Waar kan je dit boek kopen/downloaden?

  • Bol.com: Paperback, Ebook en luisterboek (gratis in Kobo Plus voor abonnees) in het Nederlands.
  • Storytel: Luisterboek en Ebook in het Nederlands.
  • Luisterrijk: Luisterboek in het Nederlands.
  • Nextory: Luisterboek en Ebook in het Nederlands.
  • BookbeatNL: Luisterboek in het Nederlands.
  • EbookNL: Ebook in het Nederlands.
  • iTunes: E-book in het Nederlands.

Zwarte zomer

Schrijver: M. W. Craven 
Verteller: Sander de Heer
Duur van het boek: 12 uur 03 minuten
Categorie: misdaad
Dit is deel 1 van een serie.
Lees hier mijn recensie van Zwarte zomer.

Een misdaadverhaal over een psychopaat die jarenlang de tijd heeft gehad een geweldig plan te smeden om inspecteur Washington Poe er in te luizen voor de moord waarvoor hij zelf al zes jaar in de gevangenis zit!

Ik vind dit boek een aanrader. Het verhaal biedt een bijzondere mysterie: waarom komt Elizabeth Keaton nu na zes jaar “ineens” naar voren? En wat staat inspecteur Washington Poe te wachten?

Let op: aan het begin van het boek krijg je een uitgebreide beschrijving van dierenleed bij het bereiden en eten van dieren. Dit kan best aanstootgevend zijn voor mensen die veel om dieren geven. Je kan dit deel gerust doorspoelen, want ik zie geen bijdrage van deze gebeurtenis voor de rest van het verhaal. Let wel op bij het doorspoelen dat je het einde van deze scène wel luistert. Hier komen we dus nog naar terug richting het einde van het verhaal.

Het verhaal zit goed in elkaar en is erg interessant om van begin tot einde goed te volgen. Je kan ook lekker meedenken om te proberen dit mysterie op te lossen. Sommige onderdelen van de plot zijn wel te voorspellen, maar het zit zo gecompliceerd in elkaar dat je niet alles kan raden en je door verschillende wendingen wordt verrast.

Waar kan je dit boek kopen/downloaden?

Olivia’s geheim

Schrijver: Muna Shehadi
Verteller: Machteld van der Gaag
Duur van het boek: 12 uur 35 minuten
Categorie: Roman
Lees hier mijn recensie van Olivia’s geheim.

Dit is deel drie en het laatste deel van een serie romans over drie dochters. In dit boek volgen we Olivia Croft op het moment dat haar volledige leven op de kop komt te staan. Zodra ze denkt dat ze het ergste heeft gehad en verder kan gaan met haar leven, gebeurt er weer iets anders of doet ze weer een nieuwe schokkende ontdekking. In haar geval blijft het leven haar de ene moeilijke situatie na de andere haar kant uit gooien en zal ze steeds moeten incasseren om van daaruit weer proberen verder te gaan met haar leven.

Ik vind het zeer jammer dat ik met deel 3 van deze serie ben begonnen, want nu ik het einde van deze serie ken, denk ik niet dat ik veel zin heb om bij deel 1 te beginnen. Juist de wendingen die de schrijver voor je in petto heeft vind ik zeer bijzonder aan dit boek en nu ik alles al weet over de moeder zal ik minder verrast zijn door de eerste twee delen. Dit leert me om voortaan toch eerst de moeite te nemen om bij deel 1 van een serie te beginnen!

Dit verhaal is best mooi geschreven. Ik moest eerst wel behoorlijk wennen aan een aantal dingen waardoor het een poos duurde voordat ik echt goed in het verhaal kwam en er echt van begon te genieten (lees meer in mijn uitgebreide recensie via link hierboven).

Waar kan je dit boek kopen/downloaden?

Haar laatste woorden

Schrijver: Linda Green
Verteller: Miryanna van Reeden
Duur van het boek: 9 uur 40 minuten
Categorie: Thriller

Cliffrock Castle

Schrijver: Josephine Rombouts
Verteller: Josephine Rombouts
Duur van het boek: 10 uur 09 minuten
Categorie: Non fictie, biografie
Dit is deel 2 van een serie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *