Doods geheim

Titel: Doods geheim
Genre: Misdaad, thriller
Schrijver: Robert Bryndza
Verteller:
 Inge Ipenburg
Duur van het boek: 
10 uur 19 minuten
Alle boeken van deze Detective Erika Foster serie:

  • Het meisje in het ijs – The girl in the ice
  • De stalker in de nacht – The night stalker
  • Donker water – Dark water
  • Laatste adem – Last breath
  • Koud bloed – Cold blood
  • Doodsgeheim – Deadly secrets

Het verhaal

Dit is deel 6 van de misdaadserie over detective Erika Foster. Zelf kende ik de overige delen nog niet en vond dit boek prima stand-alone te lezen.
Dit boek gaat grotendeels over het moordonderzoek van een jonge vrouw die voor haar huis is vermoord. Daarnaast speelt het persoonlijke leven van de detective Erika Foster een grote rol en is er ook een mooie bijrol weggelegd voor één van haar collega’s.

Op een koude winternacht wordt een jonge vrouw vlak voor haar huis gegrepen door een figuur met een gasmasker. Ze kreeg haar deur net niet op tijd open! De moordenaar sleurt haar mee en vermoord haar op een brute wijze.

Gedurende het moordonderzoek komt ook een andere zaak naar voren. Een man met een gasmasker valt mensen aan. Hij vergrijpt zich aan mannen en vrouwen, misbruikt ze en verkracht ze.

Bekijk hier een inkijkexemplaar.
Luister hier naar een fragment.

Verteller

De stem van de verteller is prettig. Ik vind deze uitvoering een ruimvoldoende waard.

Mijn mening

Ik vind dit een spannend misdaadboek, maar ik vond het verhaal wel behoorlijk voorspelbaar. Al snel in het verhaal wist ik al vrij zeker uit welke hoek de moordenaar kwam, ook al wist ik nog niet hoe alles precies in elkaar zat. Uiteindelijk was er nog wel een bijzondere verassing voor me bij de afwikkeling van het verhaal, maar ik had wel gelijk waar de moordenaar gevonden moest worden. Ik vond het plot niet zeer geloofwaardig.

Op zich vond ik het verhaal wel goed (dat het voorspelbaar is vind ik meestal geen probleem), maar de beschrijvingen van de misdadige situaties waren hier en daar te aangrijpend voor me. Vooral de verkrachtingsscènes waren erg sneu.

Ik ken de vorige delen van deze serie nog niet en heb dit verhaal dan ook stand-alone gelezen, maar ik kan me voorstellen dat met de extra informatie over het privéleven van Erika Foster en haar team je meer leert kennen over deze personages.

Mijn conclusie: prima boek om een keer te lezen en ook goed om zo kennis te maken met deze schrijver en zijn serie, maar ik voel me niet geprikkeld om bij deel één van deze serie te beginnen. Daarvoor vind ik de gebeurtenissen te sneu beschreven en daardoor zeer aangrijpend. Als de voorgaande delen ook deze emoties aanroepen, dan sla ik het liever over. Ik richt me dan liever op de Helen Grace serie van M.J. Arlidge of de Lucas Page serie van Robert Pobi.

Waar kan je dit boek kopen/downloaden?

Recensie Doods geheim

Ik heb het boek in het Nederlands geluisterd met Storytel (maar nu is alleen de Nederlandse versie nog beschikbaar). Mijn abonnement voor 2 volwassenen en 2 kinderen kost 17 euro per maand om naar de boeken te luisteren die ze aanbieden. Ik kan zoveel luisteren als ik wil. Een abonnement voor 1 volwassene en 1 kind kost 13 euro per maand.
Probeer Storytel 14 dagen gratis.
Probeer Nextory 30 dagen gratis. Gebruik de code Jufjannie40 en ontvang een 40 dagen gratis proefperiode.

In dit artikel staan links van affiliatie programma’s. Ik ontvang commissie op uw aankoop via de links. Dit kost u niets extra’s maar het steunt wel mijn website.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *