Zwarte zomer

Titel: Zwarte zomer
Engelse titel: Black summer
Genre: Misdaad
Schrijver: M.W. Craven 
Verteller: 
Sander de Heer
Verteller (Engels): John Banks
Duur van het boek: 
12 uur 03 minuten
Duur van het boek (Engels)9 uur 47 minuten
Alle boeken van deze Washington Poe serie:

Het verhaal

Een misdaadverhaal over een psychopaat die jarenlang de tijd heeft gehad een geweldig plan te smeden om inspecteur Washington Poe er in te luizen voor de moord waarvoor hij zelf al zes jaar in de gevangenis zit!

Dit is het tweede deel van deze serie over Washinton Poe. Deel 1 The puppet show is niet in het Nederlands vertaald. Dit boek is te lezen en te begrijpen als je deel 1 nog niet kent, maar ik denk wel dat het zeker de moeite waard zal zijn om eerst bij deel 1, ook al is het in het Engels, te beginnen.

Dit verhaal gaat over een moordzaak waar Washington Poe zes jaar geleden aan heeft gewerkt. Hij heeft destijds Jared Keaton, een beroemde sterrenchefkok met een Michelin-restaurant, opgepakt voor de moord op zijn dochter. Hoewel haar lichaam nooit is gevonden was hij ervan overtuigd dat Keaton een psychopaat is en had hij genoeg bewijzen tegen hem verzameld waardoor Keaton werd veroordeeld.
Nu, zes jaar later, duikt zijn dochter plotseling op en wordt door middel van een bloedtest haar DNA onderzocht, waarmee bewezen wordt dat ze niet door haar vader is vermoord. Washington Poe wordt op het matje geroepen, want hoe was het hem gelukt om Keaton te laten veroordelen? En nog belangrijker: waarom was hij achter Keaton aangegaan? Hij heeft een paar dagen de tijd om het één en ander uit te zoeken. Gaat het hier echt om de dochter van Keaton? En zo ja: spelen ze samen onder één hoedje met een duister plan als doel? Tijd speelt een grote rol in dit verhaal, want zodra Keaton goed en wel vrij komt zal hij vast en zeker voorgoed ongrijpbaar zijn! Maar……. niet voordat hij zal genieten van de ondergang van inspecteur Washington Poe.

Bekijk hier een inkijkexemplaar.
Luister hier naar een fragment.

Verteller

De personagestemmen van deze Nederlandse verteller klinken fijn, maar zijn vertelstem vind ik minder prettig. Ik vind deze uitvoering een voldoende + waard.

Mijn mening

Ik vind dit boek een aanrader. Het verhaal biedt een bijzondere mysterie: waarom komt Elizabeth Keaton nu na zes jaar “ineens” naar voren? En wat staat inspecteur Washington Poe te wachten?

Het verhaal begint erg bijzonder. Het begint op een hoogtepunt dat het gevolg zal zijn van spannende gebeurtenissen. De afwikkeling laat op zich wachten want je gaat direct twee weken terug in tijd. Wat gebeurt er dus in die twee weken om daar terecht te komen? Dan starten we opnieuw bij een situatie die zeker net zo bijzonder is om ook daar weer het antwoord schuldig te blijven om nogmaals elders opnieuw met het verhaal te beginnen. Zo’n begin als bij dit verhaal heb ik nog niet eerder meegemaakt. Het voelt alsof iemand je steeds een heerlijk gebakje aanbiedt om het net voordat je erin kan happen opzij plaatst om je eerst een nieuw gebakje te tonen, uit te laten pakken en voor je mond te houden. Wel moet ik zeggen dat dit begin meer “thriller” biedt dan de rest van het verhaal. Ik vind het verhaal daarom ook meer een misdaadverhaal dan een thriller.

Let op: aan het begin van het boek krijg je een uitgebreide beschrijving van dierenleed bij het bereiden en eten van dieren. Dit kan best aanstootgevend zijn voor mensen die veel om dieren geven. Je kan dit deel gerust doorspoelen, want ik zie geen bijdrage van deze gebeurtenis voor de rest van het verhaal. Let wel op bij het doorspoelen dat je het einde van deze scène wel luistert. Hier komen we dus nog naar terug richting het einde van het verhaal.

Hoewel je dit boek prima kan luisteren/lezen zonder dat je bij deel 1 bent begonnen, denk ik wel dat het genot van dit verhaal nog groter zal zijn als je wel bij deel 1 (in het Engels!) begint. Ik vermoed dat je daar goed kennis zal maken met de bijzondere personages in dit boek. De mensen met wie Washinton Poe samenwerkt lijken me zeer bijzondere types, maar nu weet ik jammer genoeg te weinig van ze af en ze worden in dit boek ook niet veel verder uitgebreid als personages. Wel lijken ze me zeer interessant en denk ik daarom dat het de moeite waard zal zijn om bij deel 1 te beginnen. Vooral Tilly lijkt me geweldig om mee te maken in deel 1. Ze is een genie, maar mist de nodige sociale vaardigheden, waardoor ze van alles uit haar mond gooit die zeer ongepast, maar wel lachwekkend, zijn. De rechercheurs in deze serie zijn zeker anders dan de rechercheurs die ik tot nu toe tegen ben gekomen uit andere misdaadseries.

Het verhaal zit goed in elkaar en is erg interessant om van begin tot einde goed te volgen. Je kan ook lekker meedenken om te proberen dit mysterie op te lossen. Sommige onderdelen van de plot zijn wel te voorspellen, maar het zit zo gecompliceerd in elkaar dat je niet alles kan raden en je door verschillende wendingen wordt verrast.

Waar kan je dit boek kopen/downloaden?

Recensie Zwarte zomer

Ik heb het boek in het Nederlands geluisterd met Storytel (maar nu is alleen de Nederlandse versie nog beschikbaar). Mijn abonnement voor 2 volwassenen en 2 kinderen kost 17 euro per maand om naar de boeken te luisteren die ze aanbieden. Ik kan zoveel luisteren als ik wil. Een abonnement voor 1 volwassene en 1 kind kost 13 euro per maand.
Probeer Storytel 14 dagen gratis.
Probeer Nextory 30 dagen gratis. Gebruik de code Jufjannie40 en ontvang een 40 dagen gratis proefperiode.

In dit artikel staan links van affiliatie programma’s. Ik ontvang commissie op uw aankoop via de links. Dit kost u niets extra’s maar het steunt wel mijn website.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *