Voor ik ga slapen

Nederlandse titel: Voor ik ga slapen
Engelse titel: Before I Go to Sleep
Genre: misdaad, psychologische thriller
Schrijver: S.J. Watson 
Verteller:  
Dieuwertje Blok
Verteller Engels: Orlagh Cassidy
Duur van het boek: 
12 uur 39 minuten
Duur van het Engelse boek: 11 uur 32 minuten

Het verhaal

Dit is een psychologische thriller over een vrouw zonder verleden. Ze kan geen herinneringen opslaan.

Elke ochtend wordt Christine wakker zonder herinneringen. Ze ziet de man naast haar liggen en ze kan niet begrijpen hoe ze gisteravond zoveel gedronken kan hebben dat ze met deze man naar bed is gegaan. Hij is oud en is ook nog eens getrouwd! Hoe heeft ze dat kunnen doen?!
Als ze haar handen ziet begrijpt ze niet waar al die rimpels vandaan komen en wanneer ze in de spiegel kijkt schrikt ze van de persoon die naar haar terugkijkt. Waarom is ze ineens zo oud?
Elke ochtend moet haar man Ben haar vertellen dat ze geen herinneringen opslaat. Iedere ochtend wordt ze weer blanco wakker, maar wanneer Ben weg gaat wordt ze gebeld. Ze blijkt in het geheim een dagboek bij te houden, omdat Ben haar niet alles vertelt……

Bekijk hier een inkijkexemplaar.
Luister hier naar een fragment.

Van dit verhaal is een film gemaakt.
Bekijk hieronder een trailer van de film

Verteller

De stem van de verteller klinkt prima. Ik vind deze uitvoering een ruimvoldoende waard.

Mijn mening

Ik vind dit boek wel een aanrader. Het verhaal is zeer meeslepend en spannend. Je weet gewoonweg dat er iets niet klopt, maar gaandeweg moet je nog ontdekken wat dat is.
Het verhaal gaat over het leven van Christine en voor je het weet ben je samen met haar uit haar dagboek aan het lezen. Uren later besef je dat je nog steeds eigenlijk bij “vandaag” bent en dat je al de hele tijd met haar hebt meegelezen in haar dagboek. Al die tijd en al die gebeurtenissen zijn vandaag niet gebeurd. Dat is best een bijzonder gevoel, omdat je zelf het gevoel hebt middenin een lopend verhaal te zitten.

Het is jammer dat de clou van het verhaal best voorspelbaar is, maar toch wilde ik door blijven gaan met het verhaal, omdat ik graag wilde weten of mijn idee klopte en hoe het af zou lopen.
Wel had ik moeite met het einde. Het verhaal zelf werd zo sterk opgebouwd en daarbij vergeleken was het einde behoorlijk slap. Ook had het meer afgesloten mogen worden van mij.

Het verhaal wordt beetje bij beetje en met veel herhalingen opgebouwd. De opbouw duurt erg lang en ik kan me voorstellen dat sommige mensen meer van snelle verhalen houden en in dat geval kan dit verhaal langdradig overkomen.

Ten slotte nog over de spanning. Ik vind het verhaal wel spannend, maar het mist de spanning van een thriller. Mijn hart klopt niet in mijn keel, zoals het bij erg spannende thrillers wel klopt. De trailer van de film hierboven vind ik dan ook veel spannender dan het boek zelf.

Waar kan je dit boek kopen/downloaden?

Recensie Voor ik ga slapen

Ik heb het boek in het Nederlands geluisterd met Storytel (maar nu is alleen de Nederlandse versie nog beschikbaar). Mijn abonnement voor 2 volwassenen en 2 kinderen kost 17 euro per maand om naar de boeken te luisteren die ze aanbieden. Ik kan zoveel luisteren als ik wil. Een abonnement voor 1 volwassene en 1 kind kost 13 euro per maand.
Probeer Storytel 14 dagen gratis.
Probeer Nextory 30 dagen gratis. Gebruik de code Jufjannie40 en ontvang een 40 dagen gratis proefperiode.

In dit artikel staan links van affiliatie programma’s. Ik ontvang commissie op uw aankoop via de links. Dit kost u niets extra’s maar het steunt wel mijn website.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *