De sessies

Titel: De sessies
Genre: Roman
Schrijver: Carla de Jong
Verteller: 
Irma Hartog
Duur van het boek:
 9 uur 34 minuten
Alle boeken van deze In retraite serie:

  • In retraite
  • De sessies

Het verhaal

Dit boek is het vervolg op In retraite. Je kan dit boek wel stand-alone lezen, want de schrijver geeft genoeg informatie die je nodig hebt om dit boek goed te kunnen volgen. Ik heb deel 1 niet gelezen en toch valt dit boek wel prima te volgen. Wel zijn veel gebeurtenissen gebaseerd op wat er in het verleden heeft afgespeeld en ik kan me voorstellen dat het beter is voor de leesbeleving als je deel 1 wel kent voordat je aan dit boek begint.

Dit verhaal gaat over een vriendengroep die voor elkaar klaar lijkt te staan, maar wanneer ze eenmaal aan hun reünie beginnen worden de barsten en gaten pijnlijk duidelijk in zowel hun vriendschap als in hun levens. Vooral het kijken naar jezelf, naar je leven, het oppassen voor het missen van (nieuwe) kansen, depressie en niet verwerkte trauma’s komt aan bod.

Vijf jaar na hun retraite komen vier vrienden weer bij elkaar. De enige overgebleven man uit hun groep zit (weer) diep in een depressie en zijn vrouw hoopt dat hun samenkomst dit op magische wijze kan doen verdwijnen. Zodra ze eenmaal samen zijn lijken ze vervreemd van elkaar en wordt het duidelijk dat hun trauma’s en problemen nog niet zijn opgelost. Ze hebben duidelijk hulp nodig, alleen stuiten ze daarbij op een groot probleem: de leider van hun retraite van vijf jaar geleden is niet bepaald geliefd bij iedereen in de groep. Sterker nog, de drie vrouwen hebben haar na hun retraite aangevallen in haar eigen huis en haar hulpeloos achtergelaten. De enige man in de groep heeft wel stiekem contact met Catherine gehouden en heeft dit zelfs al die jaren verborgen gehouden voor zijn vrouw.
De hele groep is gericht op het helpen van Luc (de man) uit zijn depressie. Uiteindelijk blijkt dat ze hiervoor tot alles in staat zijn, ze zijn zelfs bereid Catherine weer om hulp te vragen. Onder haar leiding gaan alle ogen open en zien de vrouwen ook hun eigen hulpvraag in. Hun eigen levens zijn verre van perfect en zij kunnen Catherines hulp ook best gebruiken. En zo komen we bij een nieuw probleem uit: Er heerst een machtsstrijd tussen Sonja en Catherine en Sonja voelt zich verraden!
Catherines hulp, de band tussen deze vrienden en de machtsstrijd tussen Catherine en Sonja zijn de ingrediënten voor een boeiend verhaal over vriendschap en het verwerken van trauma’.

Bekijk hier een inkijkexemplaar.
Luister hier naar een fragment.

Verteller

De stem van de verteller is prettig. Ik vind deze uitvoering een ruimvoldoende waard.

Mijn mening

Ik vind dit een goed boek met een meeslepend verhaal. Het verhaal is prima te lezen zonder dat je deel 1 kent, maar ik vermoed dat er wel wat aan leesbeleving verloren gaat. Dat is (denk ik) dan ook de reden dat ik dit boek wel goed vind, maar niet als aanrader benoem. Met goed moet je denken aan 4 van de 5 sterren en een aanrader vind ik 5 van de 5 sterren waard. Ik vraag me dus af wat ik ervan zou vinden als ik wel eerst deel 1 had gelezen……..

Het verhaal biedt boeiende personages en hun problemen worden helder beschreven. Vooral het gezinsleven speelt een grote rol in dit verhaal.
De persoonlijke ontwikkeling van de personages komt heel mooi en met veel gevoel aan de orde.

Het einde van het verhaal biedt een prima plot en een mooie afwikkeling van het verhaal. Op zich las ik vooraf dat het hier ging om een roman en romance, maar zelf vind ik het meer een roman en minder romantisch van aard.

Waar kan je dit boek kopen/downloaden?

  • Bol.com: Paperback, Ebook en luisterboek (gratis in Kobo Plus voor abonnees) in het Nederlands.
  • Storytel: Luisterboek en Ebook in het Nederlands.
  • Luisterrijk: Luisterboek in het Nederlands.
  • Nextory: Luisterboek en Ebook in het Nederlands.
  • BookbeatNL: Luisterboek in het Nederlands.
  • EbookNL: Ebook in het Nederlands.
  • iTunes: E-book in het Nederlands.
Recensie De sessies

Ik heb het boek in het Nederlands geluisterd met Storytel (maar nu is alleen de Nederlandse versie nog beschikbaar). Mijn abonnement voor 2 volwassenen en 2 kinderen kost 17 euro per maand om naar de boeken te luisteren die ze aanbieden. Ik kan zoveel luisteren als ik wil. Een abonnement voor 1 volwassene en 1 kind kost 13 euro per maand.
Probeer Storytel 14 dagen gratis.
Probeer Nextory 30 dagen gratis. Gebruik de code Jufjannie40 en ontvang een 40 dagen gratis proefperiode.

In dit artikel staan links van affiliatie programma’s. Ik ontvang commissie op uw aankoop via de links. Dit kost u niets extra’s maar het steunt wel mijn website.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *