The Witcher boek 4 – De Zwaluwentoren

Nederlandse titel: The Witcher boek 4 – De Zwaluwentoren
Engelse titel:  The Witcher – The Tower of the Swallow
Genre: Fantasy
Schrijver: Andrzej Sapkowski
Engelse verteller: Peter Kenny
Duur van het Engelse boek: 16 uur 46 minuten
Alle boeken van deze serie van The Witcher:

Ik heb het boek in het Engels gekocht bij Audible. Ik heb een abonnement bij Audible. Eén keer per jaar betaal ik $149.50 en dan krijg ik 12 credits in één keer. Met de credits koop ik de luisterboeken die ik graag wil hebben. Op deze wijze betaal ik $12.50 voor een boek. Meestal koop ik boeken van rond de $20 of $30 dus dit scheelt best veel voor mij.

Het verhaal

Dit is het vervolg van The Witcher boek 3 – De Vuurdoop. Ciri wordt gevonden door een kluizenaar in het bos. Ze is meer dood dan levend en behoorlijk verwond in haar gezicht.
Hij redt haar en luistert naar haar levensverhaal. Zo wordt haar deel van het verhaal aan ons luisteraars verteld. We ontdekken wat er met haar is gebeurd, hoe ze terecht is gekomen in dit moeras en uiteindelijk hoe het verder zal gaan.
Ondertussen reizen we ook mee met Geralt terwijl hij nog steeds in allerlei avonturen belandt in zijn zoektocht naar Ciri. Ditmaal krijgt ook Yennefer een grotere rol. Ze heeft het een en ander ontdekt en lijfelijk ervaren!

Ben je benieuwd naar het boek? Bekijk hier een inkijkexemplaar.

Bekijk hieronder de trailer van deze serie op Netflix (de serie is een aanrader!)

Te koop bij Bol.com (Ebook is gratis in Kobo plus voor abonnees):

Verhalenbundel ( de eerste 2 stand-alone boeken) bij Bol.com

Dit boek kan als luisterboek (in het Engels) gedownload worden in iTunes.


Dit boek kan als ebook in het Nederlands gedownload worden in iTunes.

Verteller

Ik vind deze versie een goed waard. Deze Engelse verteller doet het echt geweldig. Het is een genot om naar hem te luisteren en zijn aandeel is erg waardevol voor het verhaal. Je herkent de meeste personages gelijk aan hun stem.
Zijn stemmen voor de verschillende personages zijn ook erg prettig en laten goed horen of ze elven, dwergen of mensen zijn en waar ze vandaan komen.

Mijn mening

Het verhaal is nog steeds enorm spannend. Beetje bij beetje kom je dichterbij het einde. Ook in dit boek gebeurt er ontzettend veel, maar als het boek uit is begrijp je dat je nog steeds niet heel veel wijzer bent geworden. Wat zal Ciri’s rol zijn in deze wereld?
Want het is wel duidelijk dat dit verhaal over Ciri gaat en niet zozeer over de hekser Geralt.
De rol van Geralt wordt eigenlijk behoorlijk klein gemaakt. Eerst was hij superstoer. Hij was een witcher, maar nu is hij dus geen witcher meer. Hij vecht niet meer tegen monsters en wanneer hij tegen een gewone man vecht kan hij niet eens meer winnen. Ik denk dat de fans van Geralt hier behoorlijk van zullen balen.

Ik stoor me wel een beetje aan de wijze waarop het verhaal verteld wordt. Je springt over en weer in tijd en krijgt de gebeurtenissen naderhand verteld, terwijl je dus al zo’n beetje weet wat er is gebeurd. Het is lastig om zo goed in het verhaal te blijven, vooral wanneer het ook kan voorkomen dat een personage gevangen zit en terugdenkt aan wat er een jaar geleden is gebeurd.

Ook krijg je vaak stukken te horen van andere (nieuwe) personages. Zij spelen maar een kleine rol, maar iedere keer maak je kennis met zo’n nieuwe personage die ook wat te zeggen heeft en ook dat kan soms tientallen jaren later zijn….
Dat wordt dan best verwarrend, niet omdat het lastig is om bij te houden, maar meer omdat ik denk: “Waarom moet ik moeite doen hem/haar te onthouden als die waarschijnlijk niet meer terug gaat komen in het verhaal?”. Het is absoluut een boekvuller waardoor er inderdaad heel veel gebeurt in dit boek, maar wat verhaallijn betreft schiet het niet echt op. In dit tempo duurt de rest van het verhaal nog wel tien boeken!

Even iets om over na te denken: Ik heb het laatste boek inmiddels uit en ik vond het boek enorm tegenvallen. Je kan hier mijn mening lezen, maar ook wat ik je aanraad als mogelijke oplossing.

Waar kan je dit boek kopen/downloaden?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *