The Witcher – Het zwaard der voorzienigheid

Nederlandse titel: The Witcher – Het zwaard der voorzienigheid
Engelse titel:  The Witcher – Sword of Destiny
Genre: Fantasy
Schrijver:  Andrzej Sapkowski
Nederlandse verteller: Jelle Amersfoort
Engelse verteller: Peter Kenny
Duur van het Nederlandse boek:
Duur van het Engelse boek: 12 uur 57 minuten
Alle boeken van deze serie van The Witcher:

Ik heb het boek in het Engels gekocht bij Audible. Ik heb een abonnement bij Audible. Eén keer per jaar betaal ik $149.50 en dan krijg ik 12 credits in één keer. Met de credits koop ik de luisterboeken die ik graag wil hebben. Op deze wijze betaal ik $12.50 voor een boek. Meestal koop ik boeken van rond de $20 of $30 dus dit scheelt best veel voor mij.
Probeer Storytel 14 dagen gratis.

Het verhaal

Dit is de tweede verzameling verhalen van Andrzej Sapkowski met hekser Geralt in de hoofdrol. Het is een collectie korte verhalen vol magie en monsters. Het boek volgt direct op de collectie korte verhalen uit De Laatste Wens. De verhalen spelen zich niet af in de juiste tijdslijn, wel passen ze allemaal binnen het geheel zoals het wordt gebracht.
Geralt heeft een indrukwekkende uiterlijk. Hij is dan ook geen normaal mens meer, maar een mutant met magische krachten: een hekser dus. Heksers worden ingehuurd om de monsters, die het land terroriseren, te verslaan.
In dit boek ontdek je de avonturen van de laatste paar afleveringen van de serie (seizoen 1) op Netflix. Wel krijg je extra verhalen en extra informatie bij de gebeurtenissen en niet alles verloopt zoals je hebt gezien in de serie!
Dit een fantasyverhaal vol avontuur en magie met monsters en wezens zoals zeemeerminnen, gedaantewisselaars, dryaden en meer.

Ben je benieuwd naar het boek? Bekijk hier een inkijkexemplaar.

Bekijk hieronder de trailer van deze serie op Netflix (de serie is een aanrader!)

E-book in Kobo Plus is gratis voor abonnees bij Bol.com:

Verhalenbundel (2 boeken) bij Bol.com

Dit boek kan als luisterboek (in het Engels) gedownload worden in iTunes.


Dit boek kan als ebook in het Nederlands gedownload worden in iTunes.

Verhaallijn en ontknoping

We volgen Geralt bij zijn avonturen. Hij laat zich inhuren door het volk om ze te helpen en te beschermen tegen kwaadaardige monsters en wezens. Hierbij volgt hij altijd zijn eigen principes. Hij is geen huurmoordenaar en hij wil niet zomaar doden als het ook anders opgelost kan worden.
In dit boek volgen we de relatie tussen Geralt en Yennefer en ontdekken we zijn wens om een nakomeling te hebben en op te leiden als witcher. Dit is zeker niet gemakkelijk aangezien hij onvruchtbaar is gemaakt. Witchers kunnen geen kinderen krijgen.
Daarom probeert hij een kind als verrassing te krijgen in de vorm van betaling voor zijn werk. We ontdekken hoe het komt dat hij zelf een witcher is geworden en wie zijn moeder is. In dit verhaal speelt het lot een grote rol. En laat Geralt nou helemaal niet in het lot geloven! En is het lot wel voldoende of is er soms meer nodig dan het lot?

Verteller

Ik vind deze versie een goed waard. Deze verteller is veel beter dan de Nederlandse verteller. Ik zal daarom dan ook de rest van de boeken kopen bij Audible in het Engels.
De verteller heeft bijzondere stemmen voor de verschillende personages en weet ze ook allemaal een geloofwaardig accent te geven. Wel moest ik in het begin aan de stem van de witcher wennen. Hij slist een beetje! De verteller slist niet, maar Geralt blijkbaar wel.

Mijn mening

Ik heb meer van dit boek genoten dan van deel 1. Deels omdat de Engelse verteller het verhaal mooier tot leven brengt dan de Nederlandse verteller, maar ook omdat er in dit boek meer verschil zit in de gebeurtenissen dan wat ik heb gezien in de serie op Netflix.
Boek 1 verliep aardig hetzelfde als met de serie, maar in dit boek kom je wel meer verschillen tegen. Dat maakt het luisteren naar de verhalen dan ook wel spannender.
De ontmoeting tussen Ciri en Geralt komt veel mooier en uitgebreider aan de orde in dit boek dan in de serie op Netflix.
Tot dusver vind ik deze serie zeker een aanrader voor fantasyliefhebbers!

Waar kan je dit boek kopen/downloaden?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *