The Witcher boek 1 – Het Bloed van de Elfen

Nederlandse titel: The Witcher boek 1 – Het Bloed van de Elfen
Engelse titel:  The Witcher – Blood of Elves
Genre: Fantasy
Schrijver: Andrzej Sapkowski
Nederlandse verteller: Jelle Amersfoort
Engelse verteller: Peter Kenny
Duur van het Nederlandse boek:
Duur van het Engelse boek: 11 uur 10 minuten
Alle boeken van deze serie van The Witcher:

Ik heb het boek in het Engels gekocht bij Audible. Ik heb een abonnement bij Audible. Eén keer per jaar betaal ik $149.50 en dan krijg ik 12 credits in één keer. Met de credits koop ik de luisterboeken die ik graag wil hebben. Op deze wijze betaal ik $12.50 voor een boek. Meestal koop ik boeken van rond de $20 of $30 dus dit scheelt best veel voor mij.
Probeer Storytel 14 dagen gratis.

Het verhaal

Dit is de eerste volledige roman over de witcher Geralt, Yennefer en Ciri. In de voorgaande stand-alone boeken De laatste wens, Het zwaard der voorzienigheid en Het Seizoen van Stormen heb je kennis gemaakt met deze personages, maar ook met andere personages zoals Dandelion, Triss en meer. Ook heb je ontdekt hoe de relatie tussen Geralt en Yennefer is ontstaan en verlopen en waarom hun contact is zoals we in dit boek ontdekken. Verder heb je de ontmoeting tussen Geralt en Ciri meegemaakt. Je hebt dus veel meer informatie kunnen opdoen door eerst de voorgaande stand-alone boeken te hebben doorlopen. Ik vind dit verhaal daarom veel beter te begrijpen en geniet er ook meer van.
Dit verhaal gaat vooral over Ciri. Ze wordt door Geralt als witcher opgeleid. Dit gebeurt in, Kaer Morhen, de geheime woonplek van de witchers. Ditmaal staan de witchers voor een enorme uitdaging, want ze hebben nog niet eerder een meisje opgeleid tot witcher. Dat hadden ze nog best wel zelf aangekund, ware het niet dat Ciri wel heel bijzonder is. Er zit magie in haar lichaam! De witchers zijn niet de juiste personen om haar te leren haar magische krachten te beheersen. Ze hebben hulp nodig. Maar wie kunnen ze vertrouwen?
Er wordt met man en macht naar haar gezocht en daarbij vallen er al genoeg ongelukken!
Geralt is luid en duidelijk wat Ciri betreft: Zij is in zijn zorg en hij zal zo goed mogelijk voor haar zorgen. daarbij zal hij doen wat hij het beste kan: doden! Hij zal een ieder doden die haar kwaad probeert te doen!

Ben je benieuwd naar het boek? Bekijk hier een inkijkexemplaar.

Bekijk hieronder de trailer van deze serie op Netflix (de serie is een aanrader!)

E-book in Kobo Plus is gratis voor abonnees bij Bol.com:

Verhalenbundel (2 boeken) bij Bol.com

Dit boek kan als luisterboek (in het Engels) gedownload worden in iTunes.


Dit boek kan als ebook in het Engels gedownload worden in iTunes. Dit is een bundel van drie losse stand-alone boeken waarmee de hekser Geralt aan je wordt voorgesteld.

Verhaallijn en ontknoping

Er gebeurt best veel in dit boek, maar op zich gebeurt er niet veel wat verhaallijn betreft. Het komt erop neer dat Ciri veilig gehouden moet worden en wordt getraind door de witchers, maar ze moet ook haar magische krachten leren beheersen.
Verder wordt er druk naar haar gezocht door verschillende figuren.
Ze is op het moment zeer belangrijk in deze wereld, zowel levend als dood! En dit komt in dit boek in ruim 11 uur uitgebreid aan de orde!

Verteller

Ik vind deze versie een goed waard. Ik ben erg tevreden over deze verteller en zal daarom ook de volgende boeken van deze serie bij Audible blijven kopen. Dit klinkt vele malen beter dan de Nederlandse versie (De laatste wens) die ik heb geluisterd.

Mijn mening

Weer een leuk boek over de witcher Geralt. Ik vond het verhaal extra prettig, omdat ik al veel wist over de verschillende personages en wat ze hadden meegemaakt voor dit verhaal. Dat lijkt me wel enorm belangrijk. Je moet of de serie op Netflix al hebben gekeken en/of de voorgaande stand-alone boeken van deze serie al hebben gelezen/geluisterd. De volgorde die ik helemaal bovenaan heb aangegeven is dan ook de volgorde die ik je aanraad bij het lezen van deze witcher serie.

In dit boek raken we in een langzamer tempo dan bij de stand-alone boeken. Er gebeurt wel veel in het verhaal, maar we komen niet heel ver in het grote geheel. We staan vooral stil bij Ciri en wat er zo bijzonder aan haar is. Ook Geralts gevoelens voor Ciri en Yennefer komt uitgebreid aan de orde. Ik vind dit boek dan ook meer richting een roman gaan in tegenstelling tot de eerste drie stand-alone boeken (niet dat dit vervelend is hoor). Er komen minder monsters aan de orde en Geralt speelt zeker niet de hoofdrol in dit verhaal.
Het is duidelijk dat dit boek investeert in je kennis over de relatie tussen Geralt, Yennefer en Ciri om je klaar te maken voor de rest van de verhaallijn. Ik ben heel benieuwd en ga dan ook snel verder met het volgend boek.

Nogmaals: Heb je The Witcher gezien op Netflix en wil je verder genieten van het witcher verhaal? Begin dan niet met dit boek. Ik denk niet dat dit boek biedt wat je had gehoopt. Begin dan liever bij De laatste wens en volg dan de volgorde die ik bovenaan heb uitgewerkt.

Waar kan je dit boek kopen/downloaden?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *