The Witcher – Het Seizoen van Stormen

Nederlandse titel: The Witcher – Het Seizoen van Stormen
Engelse titel:  The Witcher – Season of Storms
Genre: Fantasy
Schrijver: Andrzej Sapkowski
Nederlandse verteller: Jelle Amersfoort
Engelse verteller: Peter Kenny
Duur van het Nederlandse boek:
Duur van het Engelse boek: 11 uur 51 minuten
Alle boeken van deze serie van The Witcher:

Ik heb het boek in het Engels gekocht bij Audible. Ik heb een abonnement bij Audible. Eén keer per jaar betaal ik $149.50 en dan krijg ik 12 credits in één keer. Met de credits koop ik de luisterboeken die ik graag wil hebben. Op deze wijze betaal ik $12.50 voor een boek. Meestal koop ik boeken van rond de $20 of $30 dus dit scheelt best veel voor mij.
Probeer Storytel 14 dagen gratis.

Het verhaal

Dit is het derde stand-alone verhaal van Andrzej Sapkowski met hekser Geralt in de hoofdrol. Hoewel je het boek los zou kunnen luisteren raad ik je aan om te beginnen bij The Witcher – De laatste wens, een stand-alone collectie van avonturen met de witcher Geralt in de hoofdrol. Als je De laatste wens hebt gelezen/geluisterd dan is dit boek ook leuker. Dit boek speelt zich niet af na The Witcher – Het zwaard der voorzienigheid. Wat tijdlijn betreft is dit boek ook niet heel makkelijk te plaatsen.
Geralt ziet er heel bijzonder uit omdat hij geen normaal mens is, maar een witcher (een hekser). Hij is een mutant met magische krachten. Heksers dienen het volk door zich te laten inhuren om de monsters, die het land terroriseren, te verslaan. Dit is zeker niet hetzelfde als een huurling!
In dit boek ontdekken we waarom het zo belangrijk is dat een hekser altijd zijn speciale zwaard(en) bij zich heeft.

Dit is meer een lang verhaal en geen korte avonturen zoals in de vorige twee boeken. Ook krijg je het verhaal te horen vanuit verschillende personages en niet alleen vanuit Geralt, hoewel je wel het meeste vanuit Geralt te horen krijgt. De andere stukken worden “interludes” genoemd en zijn ook vaak kort. Op zich zijn deze stukken niet erg belangrijk voor het verhaal. Ze zijn vooral (een beetje) vermakelijk.

Ben je benieuwd naar het boek? Bekijk hier een inkijkexemplaar.

Bekijk hieronder de trailer van deze serie op Netflix (de serie is een aanrader!)

E-book in Kobo Plus is gratis voor abonnees bij Bol.com:

Verhalenbundel (2 boeken) bij Bol.com

Dit boek kan als luisterboek (in het Engels) gedownload worden in iTunes.


Dit boek kan als ebook in het Engels gedownload worden in iTunes. Dit is een bundel van drie losse stand-alone boeken waarmee de hekser Geralt aan je wordt voorgesteld.

Verhaallijn en ontknoping

Dit boek is één lang avontuur van de hekser Geralt. Het verhaal draait vooral om zijn speciale zwaarden. Het is algemeen bekend dat de zwaarden van een hekser zeer bijzonder zijn en de hekser daarmee in staat is zeer gevaarlijke monsters te doden. Wat zou een hekser zonder deze zwaarden waard zijn? In dit boek ontdekken we waarom het zo belangrijk is voor een hekser om voorzien te zijn van goede zwaarden, want Geralt is zijn zwaarden kwijt!
In dit verhaal ontmoet Geralt de tovenares Coral.

Verteller

Ik vind deze versie een goed waard. Ik ben erg tevreden over deze verteller en zal daarom ook de volgende boeken van deze serie bij Audible blijven kopen. Dit klinkt vele malen beter dan de Nederlandse versie (De laatste wens) die ik heb geluisterd.

Mijn mening

Weer een geweldig avontuur met de witcher Geralt in de hoofdrol. In dit verhaal reist hij samen met de dichter Dandelion.
Ik vond het erg fijn dat dit geen losse verhalen zijn, maar één lang avontuur. Wel had ik enorm veel medelijden met Geralt en voelde ik me plaatsvervangend gefrustreerd, omdat alles hem behoorlijk tegen zat. Dat is dan ook het doel van het verhaal, want hij zit blijkbaar in een stormseizoen. In de vorige boeken zat het hem aardig mee en nu zit alles tegen. En als je dan alle stormverhalen hebt doorstaan kom je aan bij het einde en die vind ik wel heel erg mooi. Dit is echt een prima afronding van deze eerste drie boeken waarmee je kennis maakt met de witcher Geralt. Ik ben er nu helemaal klaar voor om te beginnen met boek 1: Het Bloed van de Elfen!
Tot dusver vind ik deze serie zeker een aanrader voor fantasyliefhebbers! En ik ben blij met mijn keuze om eerst met de drie stand-alone verhalen van deze serie te beginnen en dan pas te starten met boek 1. Hierboven zie je de lijst met alle boeken in de volgorde zoals ik begonnen ben met deze serie.

Waar kan je dit boek kopen/downloaden?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *