The Witcher boek 2 – De Jaren van Verachting

Nederlandse titel: The Witcher boek 2 – De Jaren van Verachting
Engelse titel:  The Witcher – Time of Contempt
Genre: Fantasy
Schrijver: Andrzej Sapkowski
Nederlandse verteller:
Engelse verteller: Peter Kenny
Duur van het Nederlandse boek:
Duur van het Engelse boek: 12 uur 13 minuten
Alle boeken van deze serie van The Witcher:

Ik heb het boek in het Engels gekocht bij Audible. Ik heb een abonnement bij Audible. Eén keer per jaar betaal ik $149.50 en dan krijg ik 12 credits in één keer. Met de credits koop ik de luisterboeken die ik graag wil hebben. Op deze wijze betaal ik $12.50 voor een boek. Meestal koop ik boeken van rond de $20 of $30 dus dit scheelt best veel voor mij.
Probeer Storytel 14 dagen gratis.

Het verhaal

Dit is het vervolg van The Witcher boek 1 – Het Bloed van de Elfen over de witcher Geralt, Yennefer en Ciri. In de eerste drie stand-alone boeken De laatste wens, Het zwaard der voorzienigheid en Het Seizoen van Stormen heb je kennis gemaakt met deze personages, maar ook met andere personages zoals Dandelion, Triss en meer. In de stand-alone boeken staat de witcher centraal en krijg je het verhaal vooral vanuit Geralt aangeboden. In dit boek draait alles om Ciri. Zelfs als je het verhaal vanuit Geralt krijgt aangeboden dan gaat het vooral om zijn relatie met Yenefer en zijn zorg voor Ciri.
Dit boek gaat vooral over de stand van zaken in deze fantasie wereld. Het zijn roerige tijd vol met strijd tussen Nilfgaard en de andere koninkrijken, de mensen tegen niet-mensen en ook de tovenaars strijden er rustig op los.

Ben je benieuwd naar het boek? Bekijk hier een inkijkexemplaar.

Bekijk hieronder de trailer van deze serie op Netflix (de serie is een aanrader!)

Te koop bij Bol.com:

Verhalenbundel (2 boeken) bij Bol.com

Dit boek kan als luisterboek (in het Engels) gedownload worden in iTunes.


Dit boek kan als ebook in het Nederlands gedownload worden in iTunes. Dit is een bundel van drie losse stand-alone boeken waarmee de hekser Geralt aan je wordt voorgesteld.

Verhaallijn en ontknoping

We volgen Ciri bij haar training met Yenefer en ontdekken wat Yenefer voor haar in de planning heeft. Ondertussen staat hun hele wereld op de kop en dreigt er een nieuwe oorlog aan te komen.
Wanneer de strijd aanbreekt staat Ciri’s leven weer helemaal op de kop!
En Geralt? In dit boek speelt hij vooral een bijrolletje aan de armen van zijn Yenefer. Hij zal flink moeten nadenken over zijn overtuiging en een keuze moeten maken. Ook zal hij goed moeten nadenken wie wel en wie niet te vertrouwen is.

Verteller

Ik vind deze versie een goed waard. Deze Engelse verteller doet het echt geweldig. Het is een genot om naar hem te luisteren en zijn aandeel is erg waardevol voor het verhaal. In dit boek komt er soms een beetje zang aan de orde en dat doet hij heel goed. Zelfs de plotselinge overgangen tussen zang en het vertellen doet hij heel goed.
Zijn stemmen voor de verschillende personages zijn ook erg prettig.

Mijn mening

Er gebeurt veel meer in dit boek dan in het vorig deel. Het verhaal maakt hiermee grote sprongen wat de verhaallijn betreft. In dit boek ontdekken we waarom Ciri zo bijzonder is.
Dat is eigenlijk het enige wat we zijn opgeschoten, want verder weten we nog steeds niet veel over de rol van Ciri en hoe dat in verhouding staat tot Geralt, hoewel we wel ergens tussen neus en lippen door horen dat ook Geralt bijzonder is! Ook hebben we nog geen idee welke kant het verhaal verder op zal gaan.
Niet dat dit vervelend is hoor. Het boek biedt genoeg spanning en avontuur in een hoog tempo.
Wel vind ik het jammer dat Geralt zo’n kleine rol speelt en hij begint een beetje aan te voelen als een enorme sul die grote oogkleppen voor heeft.
Hoewel ik dit boek wel leuk vind en ook zeker verder wil gaan met deze serie, vind ik het wel jammer dat het zo weinig over Geralt gaat. Als je deze witcher serie wil luisteren omdat je meer over Geralt wil horen raad ik je aan om te beginnen bij De laatste wens en volg dan de volgorde die ik bovenaan heb uitgewerkt. De eerste drie boeken op mijn lijst gaan juist over Geralt.

Waar kan je dit boek kopen/downloaden?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *