The Witcher boek 3 – De Vuurdoop

Nederlandse titel: The Witcher boek 3 – De Vuurdoop
Engelse titel:  The Witcher – Baptism of Fire
Genre: Fantasy
Schrijver: Andrzej Sapkowski
Nederlandse verteller:
Engelse verteller: Peter Kenny
Duur van het Nederlandse boek:
Duur van het Engelse boek: 12 uur 15 minuten
Alle boeken van deze serie van The Witcher:

Ik heb het boek in het Engels gekocht bij Audible. Ik heb een abonnement bij Audible. Eén keer per jaar betaal ik $149.50 en dan krijg ik 12 credits in één keer. Met de credits koop ik de luisterboeken die ik graag wil hebben. Op deze wijze betaal ik $12.50 voor een boek. Meestal koop ik boeken van rond de $20 of $30 dus dit scheelt best veel voor mij.

Probeer Storytel 14 dagen gratis.

Het verhaal

Dit is het vervolg van The Witcher boek 2 – De Jaren van Verachting over de witcher Geralt, Yennefer en Ciri. In dit boek volgen we de hekser Geralt wanneer hij op weg is om Ciri te redden. Zijn avonturen gaan anders dan je van hem gewend bent. Hij vecht nu niet met monsters en gedraagt zich helemaal niet meer als een hekser. Hij is nu meer te vergelijken met een ridder. In dit boek beleven we vooral zijn avonturen terwijl hij zich zo goed en zo kwaad mogelijk een weg baant door deze wereld.
Er zijn geen gevechten meer met monsters. Geralt vecht nu meer en meer ter bescherming van anderen, vooral voor de personen om wie hij geeft.

Ben je benieuwd naar het boek? Bekijk hier een inkijkexemplaar.

Bekijk hieronder de trailer van deze serie op Netflix (de serie is een aanrader!)

Te koop bij Bol.com (Ebook is gratis in Kobo plus voor abonnees):

Verhalenbundel ( de eerste 2 stand-alone boeken) bij Bol.com

Dit boek kan als luisterboek (in het Engels) gedownload worden in iTunes.


Dit boek kan als ebook in het Nederlands gedownload worden in iTunes. Dit is een bundel van drie losse stand-alone boeken waarmee de hekser Geralt aan je wordt voorgesteld.

Verhaallijn en ontknoping

Geralt gaat zo snel mogelijk op weg om Ciri te redden. Hij denkt dat ze gevangen wordt gehouden in Nilfgaard en hij baant zich een weg door een wereld in oorlog. Gaandeweg merk je dat hij is veranderd. Zijn normen en waarden zijn niet meer zoals je van hem gewend was. Je merkt dat hij er klaar voor is om een zijde te kiezen in de strijd die vast in een later boek gaat komen!
Er gebeurt best veel in dit boek, maar wat verhaallijn betreft is Geralt eindeloos onderweg, Ciri zit nog steeds op haar plek en wat is er gebeurd met Yennefer?

Verteller

Ik vind deze versie een goed waard. Deze Engelse verteller doet het echt geweldig. Het is een genot om naar hem te luisteren en zijn aandeel is erg waardevol voor het verhaal. Je herkent de meeste personages gelijk aan hun stem.
Zijn stemmen voor de verschillende personages zijn ook erg prettig en laten goed horen of ze elven, dwergen of mensen zijn en waar ze vandaan komen.

Mijn mening

Eindelijk speelt Geralt weer de hoofdrol! De fans van Geralt zullen dit vast wel fijn vinden.
Er wordt alleen niet zoveel tegen monsters gevochten zoals je van een witcher (hekser) mag verwachten.

Sommige tussenstukken in dit boek vind ik niet zo prettig. Zo word je op een gegeven moment uit het verhaal getrokken om te luisteren naar de verteller die dit verhaal aan het vertellen is aan de kinderen in een dorp. Wanneer hij eindelijk verder gaat met zijn verhaal kom je in een soort “fast forward” waarbij je met Geralt terug denkt aan de gebeurtenissen die je dus gemist hebt. De verteller in het dorp voegt in dit boek geen enkele meerwaarde en had er best uitgelaten mogen worden. Misschien doelt de schrijver op één van de kinderen, een meisje, die je aan het einde van de stand-alone boeken ook kort had ontmoet, maar dat weet ik niet zeker.

Ik heb enorm genoten van de laatste gebeurtenis aan het einde van dit boek. Dat was een goeie grap!

Van de volledige boeken vind ik dit deel tot nu het leukst. Wel blijf ik de eerste drie stand-alone boeken leuker vinden.

Waar kan je dit boek kopen/downloaden?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *