The Witcher 1- De laatste wens

Alles over luisterboeken

The Witcher 1- De laatste wens

Nederlandse titel: The Witcher – De laatste wens
Engelse titel:  The Witcher – The Last Wish
Genre: Fantasy
Schrijver:  Andrzej Sapkowski
Nederlandse verteller: Jelle Amersfoort
Engelse verteller: Peter Kenny
Duur van het Nederlandse boek: 10 uur 24 minuten
Duur van het Engelse boek: 10 uur 27 minuten
Alle boeken van deze serie van The Witcher:

Ik heb het boek in het Nederlands geluisterd met Storytel. Ik betaal 12 euro per maand om naar de boeken te luisteren die ze aanbieden. Ik kan zoveel luisteren als ik wil.
Probeer Storytel 14 dagen gratis.

Het verhaal

Dit boek gaat over de avonturen van hekser Geralt. Het is een collectie korte verhalen vol magie en monsters. De verhalen spelen zich niet af in de juiste tijdslijn, wel passen ze allemaal binnen het geheel zoals het wordt gebracht.
Geralt heeft een indrukwekkende uiterlijk. Hij is dan ook geen normaal mens meer, maar een mutant met magische krachten: een hekser dus. Heksers worden ingehuurd om de monsters, die het land terroriseren, te verslaan.
Dit boek verloopt aardig zoals de eerste paar afleveringen van de serie op Netflix. Wel krijg je extra verhalen en extra informatie bij de gebeurtenissen.
Dit een fantasyverhaal vol avontuur en magie met monsters zoals de striga, vampiers, jinn (djinn) en andere demonen.

Ben je benieuwd naar het boek? Bekijk hier een inkijkexemplaar.

Bekijk hieronder de trailer van deze serie op Netflix (de serie is een aanrader!)

Te koop bij Bol.com:

Verhalenbundel (2 boeken) bij Bol.com

Dit boek kan als luisterboek (in het Engels) gedownload worden in iTunes.


Dit boek kan als ebook in het Nederlands gedownload worden in iTunes.

Verhaallijn en ontknoping

Het verhaal speelt zich niet af in de juiste tijdslijn. We beginnen bij de striga. Hierbij komen eerdere avonturen van Geralt aan de orde die we nog niet hebben gehoord (maar die je al wel kent als je de serie op Netflix al hebt gezien).
Geralt is in een soort tempel, omdat hij lichamelijke verzorging nodig heeft na zijn gevecht met de striga. Hij vertelt daar zijn avonturen en dit zijn dan ook de avonturen die wij als lezers aangeboden krijgen. We krijgen het verhaal aangeboden vanuit het oogpunt van Geralt. In dit boek ontdekken we waarom hij de Slachter van Blaviken wordt genoemd, dat hem nog heel wat te wachten staat doordat hij een verrassingsgeschenk heeft gevraagd en hoe hij Yennefer heeft ontmoet. Verder ontdekken we dat hij lichamelijk niet in orde is.

Verteller

Ik vind deze versie een ruimvoldoende waard. Wel ben ik erg benieuwd naar hoe de Engelse verteller het doet, maar de eerste drie boeken luister ik met mijn abonnement op Storytel en daarna koop ik de overige boeken in Audible in het Engels.

Mijn mening

Ik heb eerst de serie op Netflix gezien. Ik heb enorm van seizoen 1 van deze serie genoten en wilde daarom aan deze boeken beginnen.
Ik ben van plan de eerste drie boeken via mijn Storytelabonnement in het Nederlands te luisteren en daarna koop ik de overige boeken in het Engels bij Audible.
Dit eerste boek is me prima bevallen en het was erg leuk om de extra avonturen en informatie te horen. Dit boek biedt veel dezelfde avonturen die ik ook al in de serie heb gezien. Het is leuk om te horen hoe bepaalde details anders zijn in het boek of net even anders aan bod komen. Het verschil met de serie op Netflix is niet zo heel groot. Je krijgt dus niet heel veel nieuwe informatie. Ook is het karakter, Geralt, in de serie vele malen leuker dan deze verteller kan uitbeelden. Daarom ben ik ook zo benieuwd naar de Engelse verteller. Ik hoop dat die het beter doet.

Hoewel de avonturen zich niet in de juiste tijdslijn afspelen zijn ze wel prima te volgen. Misschien komt dit omdat ik de serie al ken.

Waar kan je dit boek kopen/downloaden?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *