The Witcher boek 5 – De Vrouwe van het Meer

Nederlandse titel: The Witcher boek 5 – De Vrouwe van het Meer
Engelse titel:  The Witcher – The lady of the lake
Genre: Fantasy
Schrijver: Andrzej Sapkowski
Engelse verteller: Peter Kenny
Duur van het Engelse boek: 20 uur 16 minuten
Alle boeken van deze serie van The Witcher:

Ik heb het boek in het Engels gekocht bij Audible. Ik heb een abonnement bij Audible. Eén keer per jaar betaal ik $149.50 en dan krijg ik 12 credits in één keer. Met de credits koop ik de luisterboeken die ik graag wil hebben. Op deze wijze betaal ik $12.50 voor een boek. Meestal koop ik boeken van rond de $20 of $30 dus dit scheelt best veel voor mij.

Het verhaal

Dit is het laatste deel van deze witcher serie.
Geralt is in de ban van de liefde waardoor hij zijn tijd neemt voordat hij weer op zoek gaat naar Ciri. Ciri ontdekt hoe belangrijk haar bloedlijn is en wat iedereen van haar wil en eist.
Yennefer is gevangen door haar vijanden. Alleen een redding kan haar uit hun klauwen helpen.
Dit boek is het slot van deze serie.

Ben je benieuwd naar het boek? Bekijk hier een inkijkexemplaar.

Bekijk hieronder de trailer van deze serie op Netflix (de serie is een aanrader!)

Te koop bij Bol.com (Ebook is gratis in Kobo plus voor abonnees):

Verhalenbundel ( de eerste 2 stand-alone boeken) bij Bol.com

Dit boek kan als luisterboek (in het Engels) gedownload worden in iTunes.


Dit boek kan als ebook in het Nederlands gedownload worden in iTunes.

Verteller

Ik vind deze versie een goed waard. Wel heb ik me enorm geïrriteerd aan de stem van de tovenares Fringilla.

Mijn mening

Ik vond dit boek enorm tegenvallen. De wijze waarop het verhaal aan je wordt gebracht vond ik zeer vervelend. Soms lees je mee terwijl een personage zijn verhaal in een boek schrijft, dan krijg je weer een deel te horen omdat iemand de gebeurtenissen droomt, soms is het een toets op school, enz. Hoewel dit bijzonder klinkt maakt de schrijver hier zoveel gebruik van dat ik nooit echt lekker in het verhaal kwam. Het klinkt bot, maar wat interesseren me die personages nou die aan het dromen zijn of getoetst worden? Ik had liever lekker spannend in het verhaal willen zitten. Het voelt alsof dit boek door een ander is geschreven.

Het verhaal begint erg vreemd. Ciri komt terecht in de tijd van Koning Arthur en Merlijn de tovenaar. Om daarna over te gaan naar een tovenares bij een meer die graag meer wil weten over de legende van Ciri “the wicthergirl”.
Er komt ook een groot deel aan bod waarin Ciri alleen maar aan het tijdreizen is. Dat vond ik nog het saaist van alles. Pas richting de laatste vier uren begon het verhaal weer leuker te worden.
En het einde was mooi, maar liet nog wel veel te wensen over.
De opbouw van een belangrijk deel van de verhaallijn die in alle boeken centraal stond is eigenlijk nooit aan de orde gekomen bij de afronding. Ciri’s bloedlijn is erg belangrijk en we weten waarom, maar de reden en afloop hiervan wordt helemaal niet in het boek uitgewerkt. Het voelt alsof er nog een boek zal moeten komen, wat niet echt kan. Ook heb ik gelezen dat de schrijver zelf aangeeft dat het verhaal hiermee echt klaar is.

Hoewel ik erg teleurgesteld ben met de wijze waarop de schrijver deze serie afmaakt heb ik toch geen spijt van het luisteren van al deze boeken. Ik heb genoten van het overgrote deel van het verhaal (met de voorgaande boeken), maar ik vind het geen aanrader om 20 uur te luisteren naar de afloop in dit boek. Als ik je een tip mag geven: Stop na het luisteren van het vorig boek en hoop dat de series op Netflix een beter einde zullen geven.

Waar kan je dit boek kopen/downloaden?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *