Met het bloed van mijn hart

Titel: Met het bloed van mijn hart
Titel Engels:
Written in My Own Heart’s Blood
Genre:  Fantasy, geschiedenis
Schrijver: Diana Gabaldon
Verteller: Davina Porter
Duur van het boek: 45
Alle luisterboeken uit deze serie:

Ik heb het boek in het Engels gekocht bij Audible.
Probeer Storytel 14 dagen gratis.

Het verhaal

Het verhaal gaat verder waar het vorig boek was gebleven.
Het vorig boek was zomaar ergens geëindigd. Nu gaan de spannende avonturen in dit deel verder.
De levens van alle personages staan behoorlijk op de kop. Hoe gaat Jaimie weer in harmonie komen met zijn zoon, zijn beste vriend en zijn vrouw?
In de toekomst gaat er ook van alles mis in de levens van Brianna, Roger en hun kinderen.
Frank Randall, de vader van Brianna bleek meer te weten over de mogelijkheden van tijdreizigers. Hij wist meer dan we tot nu toe dachten. Wat kan hij zijn dochter laten weten en hoe heeft hij zijn dochter al die jaren geholpen?
Dit is geweldig!

Dit boek kan als audioboek gedownload worden in iTunes.

Verhaallijn en ontknoping

Claire moet het hoofd boven water zien te houden in deze vijandige tijden. Met de hulp van haar schoonzus Jenny moet ze iedereen die op het moment in het huis van Lord John Grey aanwezig is in leven zien te houden. Dat is zeker geen gemakkelijke taak nu de Britse soldaten bezig zijn het stad te verlaten. Ze kan niet zomaar het huis achterlaten en zichzelf op een veilige plek ophouden, want ze weet zeker dat Jaimie haar zal komen zoeken. Ook wil ze de broer van Lord John Grey in leven houden. Zonder medische zorg zal hij zeker sterven. Ondertussen proberen zowel Lord John Grey als Jaimie Fraser veilig bij Claire te komen. Dat is zeker geen makkelijke taak nu de wegen vol zijn met de twee vijandige legers.

En Willie? Nu hij weet wie zijn vader is staat hij op springen. Dat is nooit goed wanneer het om een Fraiser gaat! Dat hebben we nu wel geleerd uit alle voorgaande boeken. Zowel vriend als vijand kan hem maar beter niet voor de voeten lopen….

Dan hebben we ook nog Roger en Brianna. Waar zijn ze veilig? In de toekomst of in het verleden? Ook hier staan ons nog mooie wentelingen te wachten waar we zeker van zullen genieten.
Roger moet op zoek naar zijn zoon in het verleden, maar wat als hij naar een tijd gaat waar zijn zoon niet aanwezig is? Wie zal hij allemaal hier in het verleden ontmoeten en wat zal dat voor een effect hebben in hun levens?

Tijdreizen is zeker niet zonder gevaar. In het verleden leven is ook heel gevaarlijk vergeleken met het dagelijks leven in onze tijd, maar is het leven in onze tijd wel veilig voor mensen met het vermogen om te kunnen tijdreizen?
Hoe gaat alles nu weer goed komen in de levens van de Fraisers?

In dit boek volgen we de levens van de Fraisers, Roger en Brianna, (kleine) Ian Murray, Jaimies zoon Willie en zijn (stief)vader Lord John Grey.
Hoe verlopen hun levens via het pad van de Amerikaanse revolutie en hoe zijn ze in elkaar verwikkeld?

Verteller

Na deze serie wil ik zeker meer van deze verteller horen. Haar uitvoering van deze boeken is buitengewoon geweldig. Prachtig om te luisteren naar hoe ze deze wereld en deze personages tot leven heeft gebracht. Of ze nu de tekst van een man, vrouw of kind voorleest. Ze doet het heel erg goed en het is altijd zeer herkenbaar wie er aan het woord is. En dat alles inclusief uitspraak van de verschillende talen met hun accenten. Heerlijk!

Mijn mening

Dit boek begint gelijk heel goed en heel spannend. Er gebeurt heel veel in de levens van de personages en het tempo van deze gebeurtenissen is ook heel fijn. De schrijver neemt heel fijn de tijd om de personages en hun avonturen aan bod te laten komen (niet meer zo traag als in de vorige boeken). Hoewel ik had gedacht dat het vooral om het afwikkelen van de openstaande verhaallijnen zou zijn ben ik toch wel fijn verrast met wat de schrijver nog achter de hand had gehouden.

Dit boek is echt weer een genot om naar te luisteren. Zowel tempo als gebeurtenis heeft nu een prettige balans. Dit boek luistert veel prettiger dan de vorige twee boeken.

Er gebeurt enorm veel in dit boek, eigenlijk te veel om op te noemen. Er staat je heel wat te wachten in dit boek. Genoeg te beleven dus!

Toen ik nog een uur te gaan had vroeg ik me af hoe de schrijfster de actuele gebeurtenissen zou gaan afwikkelen binnen een uur verteltijd. Ik had gezien op Audible dat dit het laatste boek was, uitgebracht in 2014. Ik had dus gedacht dat dit de afronding was van deze serie.
Toen ik de beruchte woorden “The end” hoorde was ik dan ook enigszins verrast. Is dit hoe de serie eindigt? Ik ben natuurlijk op internet gaan zoeken naar deze serie en het blijkt dat dit jaar in 2019 het volgende deel uitkomt en dat er zelfs hierna nog een deel gaat komen. Perfecte timing voor me dus. Ik kan nu even pauze nemen van deze serie, want je leeft wel enorm mee en even een paar lichtere boeken tussendoor lijken me ook wel even fijn. Daarna hoop ik dat er gauw een luisterversie gaat komen van het nieuwe deel.

Ik kan je in elk geval dit boek van harte aanraden als tijdelijke einde van deze serie totdat deel 9 later dit jaar zal uitkomen. Het eindigt best fijn en geeft je een voorlopig afgerond gevoel. Ik hoop dat het nieuwe boek later dit jaar hetzelfde gevoel gaat geven, want daarna zullen we wel weer 4 tot 5 jaar moeten wachten.

Waar kan je dit boek kopen/downloaden?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *