Voyager

Titel: Voyager
Genre:  Fantasy, geschiedenis
Schrijver: Diana Gabaldon
Verteller: Davina Porter
Duur van het boek: 43 uur 17 minuten
Alle luisterboeken uit deze serie:

Ik heb het boek in het Engels geluisterd met Storytel. Het boek is ook te beluisteren in het Nederlands, maar het verschil in uitvoering is niet te vergelijken! Als je redelijk goed bent in het luisteren van boeken in het Engels, ga dan voor de Engelse uitvoering van Davina Porter, het is puur genieten om naar  haar versie te luisteren. De Nederlandse versie is wel voldoende, maar de Nederlandse voorlezer leest het verhaal voor, terwijl Davina Porter het verhaal tot leven brengt.
Probeer Storytel 14 dagen gratis.

Het verhaal

Nu Claire heeft ontdekt dat Jamie Fraser nog in leven is wil ze dolgraag weer bij hem zijn. Hun dochter is al oud genoeg. Ze redt zich wel.
Eenmaal in het verleden is het een koud kunstje voor haar om haar man Jaimie Fraser weer te vinden.
Maar hoe zal dit verlopen. Ze is nu 20 jaar ouder. Zou hij een vrouw en kinderen hebben? Zou hij haar nog wel aantrekkelijk vinden nu ze veel ouder is geworden? Zou hij haar nog willen?
Wat voor een man is hij nu? Wat heeft hij van zijn leven gemaakt?
Dit boek kan als audioboek gedownload worden in iTunes.

Verhaallijn en ontknoping

Claire zoekt Jamie. Wat kan zij, haar dochter Breanna en Roger McKenzie Wakefield over Jaimie vinden? Als ze documenten kunnen vinden waarin zijn aanwezigheid destijds bevestigd wordt, dan kan Claire terug naar het verleden om weer bij hem te zijn.
Ze maakt zich klaar voor haar nieuwe reis.

Het is een enorme schok voor Jaimie om Claire weer te zien. De arme man schrikt er zo van dat hij ter plekke in zijn broek plast!
Dan slaan de gebeurtenissen hen om de oren! Claire had ook niet een dag later moeten komen, anders had ze hem misschien wel misgelopen!
Ze krijgen maar geen tijd om samen een nieuwe leven op te bouwen. Ik heb al ruim 26 uur geluisterd en heb nog bijna 17 uur te gaan, maar van rust is nog geen sprake. Net wanneer ik tijd aan het rekken ben om een spannende gebeurtenis af te kunnen luisteren (zelfs al is het 01.00 uur!) komt er weer een nieuw schepje bovenop!

Het verhaal gaat vooral over het proberen te leiden van hun nieuwe leven samen. Later in het boek staan ze voor een nog zwaardere taak en daar gaat dan de rest van het verhaal over. Happily ever after is nog ver te zoeken!

Verteller

Ook nu weer is het een genot om dagenlang naar deze verteller te mogen luisteren. Ik vind haar uitvoering enorm goed. Ze kan de verschillende personages heel goed met haar stem uitbeelden. Ze komen mooi tot leven met de verschillende stemmen die ze laat horen.

Mijn mening

Mooi verhaal! Zeker niet saai!
Er is wel een groot verschil tussen het eerste deel in Claires heden en wanneer ze weer terug gaat naar het verleden. In het heden neemt de schrijver de tijd en komen de gebeurtenissen in een rustige temp aan de orde. Eenmaal in het verleden wordt de tempo enorm opgevoerd. Er gebeurt enorm veel en vaak ook nog eens tegelijkertijd.
Het is zeker nog niet duidelijk welke kant het verhaal op zal gaan.
Deel 1 van deze serie gaat vooral over Claires sprong naar het verleden en hoe ze daar een leven probeert te maken voor zichzelf. Deel twee gaat over de gebeurtenissen die zullen leiden naar de tragische slag bij Culloden waarbij en waarna de gevolgen rampzalig zijn voor de Hooglanders. Dit boek gaat vooral over Claire en Jaimie die elkaar proberen terug te vinden en samen een leven proberen te leiden. Het is zeker geen doorsnee leven! Hun leven wordt iedere keer gepauzeerd omdat ze steeds in de problemen komen.

Dit boek biedt veel spanning, avontuur en ook zeker sensatie! Ik laat geen dag voorbij gaan zonder urenlang te luisteren. Ik moet gewoon weten wat er nu weer gaat gebeuren.

Ik moet wel zeggen dat je als luisteraar enorm veel voor je kiezen krijgt in dit boek. Het verhaal lijkt dan ook alle kanten uit te gaan, maar wanneer je het verhaal uit hebt zie je hoe alles (hoe onbelangrijk het eerst ook leek) een eigen plekje heeft in het geheel en dat ontdek je pas aan het einde.

Waar kan je dit boek kopen/downloaden?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *