Messenger of fear

Titel: Messenger of fear Titel Nederlands: De Angstaanjager Genre:  Young adult, pesten Schrijver: Michael Grant Verteller: Emily Woo Zeller Duur van het boek: 5 uur 32 minuten Alle luisterboeken uit deze serie: Ik heb het boek in het Engels geluisterd met Storytel. Mijn abonnement voor 2 volwassenen en 2 kinderen kost 15 euro per maand (maar ik zie dat het nu al 17 euro per maand kost voor nieuwe leden) om naar de boeken te luisteren die ze aanbieden. Ik kan zoveel luisteren als ik wil. Een abonnement voor 1 volwassene en 1 kind kost 13 euro per maand.
Probeer Storytel 14 dagen gratis.

Het verhaal

Hieronder zie je een trailer van het boek. Mara wordt wakker in een dichte mist. De mist is bijzonder, het raakt haar aan als een levend wezen. Ze voelt zich getrokken worden naar een kerk. Het is niet zomaar een kerk, want er heerst geen gevoel van rust en vrede. In de kerk ligt het lichaam van een meisje. Ze heeft zelfmoord gepleegd. In deze kerk ontmoet ze een jongen. Hij noemt zichzelf “The messenger of fear” (De Angstaanjager). Ze mag hem de Angstaanjager noemen. De Angstaanjager neemt haar mee naar het leven van het dode meisje Samantha Early. Mara krijgt steeds een stukje van haar leven te zien. Ze ziet hoe moeilijk het meisje het heeft met haar eigen gedragsstoornis en hoe haar leven volkomen verwoest wordt door een akelig meisje op school. Deze pesterijen zullen een gruwelijk einde hebben. Mara is haar geheugen kwijt. De Angstaanjager geeft haar delen van herinneringen terug in kleine beetjes. Hij wil haar niet overbelasten met haar herinneringen. Ze moet van hem leren dat kwaad doen niet ongestraft kan blijven. Er moet balans zijn. Mensen die erge dingen doen moeten ter verantwoording worden geroepen, zelfs als de ernstige gevolgen niet hun bedoeling waren. Mara gaat leren een angstaanjager te worden! Dit boek kan als audioboek gedownload worden in iTunes.

Verhaallijn en ontknoping

Het verhaal gaat over Mara. Samen met Mara ontdekken we meer over de wereld waarin ze in terecht is gekomen. Toen ze net wakker werd uit de mist moest ze op zoek gaan naar zichzelf. Wie is ze? Wat is haar naam? Is ze dood? Beetje bij beetje ontdekt ze meer over zichzelf. Ze hield veel van haar vader, maar die is overleden. Ze weet nog erg weinig over zichzelf. De Angstaanjager neemt haar mee in de levens van anderen. Hij is haar meester en zij moet van hem leren. Dat is de overeenkomst die ze met hem is aangegaan. Beetje bij beetje begint ze een vreselijke gebeurtenis te herinneren. Ze heeft iets gedaan, waardoor ze heeft toegestemd deze taak op zich te nemen. Maar kan ze hier nog onderuit? Een bijzondere wezen toont veel interesse in haar. Ze geeft aan haar een voorstel te willen doen. Mara heeft nog steeds een keus. Ze hoeft geen angstaanjager te worden. Ondertussen neemt de Angstaanjager haar mee in de levens van anderen. Ze ziet welke daden deze mensen hebben begaan. Wat is het leven toch moeilijk! Ook al hebben sommige mensen een goed hart, toch staat er een prijs op het begaan van gruwelheden. En wat als iemand wel straf verdient? De vreselijke daden begaan door Kayla die hebben geleid door de zelfmoord van Samantha Early moeten zeker bestraft worden! Net wanneer Mara over wil gaan tot het straffen van deze vreselijke Kayla, doet een noodgeval zich voor en moeten ze op onderzoek uit gaan. Toch niet weer een gruwelijke en pijnlijke zaak? Hoeveel leed kan een mens aanzien?

Verteller

Ik moest eerst behoorlijk wennen aan deze verteller. Ik was net klaar met de boeken van de serie Outlander voorgelezen door Davina Porter. Ik wist dan ook vooraf dat het overschakelen naar een andere verteller minder bevredigend zou zijn omdat Davina Porter een geweldige verteller is. Het eerste uur was daarom ook best lastig. Na meer dan twee uur begon ik al aardig gewend te raken aan deze nieuwe verteller. Al met al vind ik deze uitvoering wel voldoende.

Mijn mening

In het begin moest ik wel behoorlijk inkomen in het verhaal. Ik kwam direct uit een zeer uitgebreide serie en daarbij vergeleken voelde dit verhaal behoorlijk licht en simpel aan. Dat was ook precies waar ik behoefte toe had, daarom had ik voor dit verhaal gekozen. Het verhaal neemt je mee door je beetje bij beetje informatie te geven. Er wordt duidelijk opgebouwd naar een plot die het leven van Mara op de kop gaat zetten. Op zich had ik al vanaf het begin een idee wat dit zou kunnen zijn. Terwijl ik dit schrijf ben ik al over de helft van het verhaal. ik ben nu erg benieuwd hoe voorspelbaar of onvoorspelbaar het verhaal gaat zijn en of ik verrast gaat worden door een onverwachte wending. EDIT (toen ik het uit had) Ik had het verhaal in één dag uit. Het was vermakelijk en vooral lichte kost. Het verhaal is inderdaad zeer voorspelbaar. Het einde was precies wat ik al had verwacht (het is dan ook bedoeld voor “young adults”). Deze serie wordt leuk neergezet met dit eerste boek. Ik ga dan ook vandaag nog beginnen aan deel twee.

Waar kan je dit boek kopen/downloaden?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *