Een echo in de tijd

Titel: Een echo in de tijd
Titel Engels: An echo in the bone
Genre:  Fantasy, geschiedenis
Schrijver: Diana Gabaldon
Verteller: Davina Porter
Duur van het boek: 45 uur 59 minuten
Alle luisterboeken uit deze serie:

Ik heb het boek in het Engels geluisterd met Storytel. Het boek is misschien ook te beluisteren in het Nederlands, maar het verschil in uitvoering is niet te vergelijken! Als je redelijk goed bent in het luisteren van boeken in het Engels, ga dan voor de Engelse uitvoering van Davina Porter, het is puur genieten om naar  haar versie te luisteren. De Nederlandse versie is wel voldoende, maar de Nederlandse voorlezer leest het verhaal voor, terwijl Davina Porter het verhaal tot leven brengt.
Probeer Storytel 14 dagen gratis.

Het verhaal

Het verhaal gaat verder waar het vorig boek was gebleven.
Hoe gaat het verder met Brianna en Roger in de toekomst? Lord John Grey en zijn stiefzoon (Jaimies zoon) spelen een grote rol in dit boek.
Jaimie en Claire maken plannen voor hun verdere leven samen. Kunnen ze contact maken richting Brianna en Roger in de toekomst en hen gerust stellen waar nodig?
Verder zijn er nog enkele verhaallijnen die niet zijn afgesloten in het vorig boek. Hoe zit het met het Franse goud? Dit komt al vrij snel aan de orde.
Ook maken we kennis met nieuwe personages.

Dit boek kan als audioboek gedownload worden in iTunes.

Verhaallijn en ontknoping

Het boek begint vooral over de rol die de personen gaan spelen in de Amerikaanse revolutie. Jaimie wil hier zeker aan bijdragen, maar hij is de jongste niet meer. Natuurlijk kan hij zijn zwaard en geweer oppakken en het strijdveld tegemoet gaan, maar op die manier kan hij maar één man tegelijk bevechten. Hij heeft genoeg geleerd in zijn leven om te weten dat hij ook op een andere wijze strijd kan leveren. Daarnaast weet hij dat zijn zoon aan de kant van de Engelsen zal strijden. Hij wil zijn zoon niet treffen aan de andere kant van zijn geweer.

Ondertussen leven we ook mee met Roger en Brianna in de toekomst.
Zij zijn zeker nog niet klaar met hun belevenissen.

De Amerikanen worden vooral gezien als “the underdog”. Ze zijn een leger van bijeengeraapte ontevreden mannen. Ze maken geen schijn van kans tegen de Engelsen. Ten minste zo kijken alle personages naar deze situatie. Wij weten dat de Amerikanen wel gaan winnen, maar hoe krijgen ze dat voor elkaar?

Verder staat ons nog aardig wat liefdesperikelen te wachten.

Verteller

De verteller heeft ook nu weer een prachtige uitvoering laten horen. Het was zeker niet makkelijk zo met nieuwe personages en het voorlezen van de vele brieven. Ook het voorlezen van de brieven doet ze met de stem van de persoon of personen die het heeft geschreven. Dit helpt enorm, want op een gegeven moment werd alle informatie uit de verschillende brieven me te veel. Dan was het erg fijn dat het door de verteller in elk geval heel duidelijk was wie de brief had geschreven en dus de gebeurtenissen had beleefd.

Mijn mening

Het boek begint vrij langzaam. Na vijf uur luisteren valt er nog niet zo heel erg veel te melden anders dan dat het verhaal wordt opgezet en de spelers je meenemen naar wat het hoogtepunt gaat worden van het verhaal. Dat betekent niet dat het saai is. Ik heb echt met plezier vijf uur lang genoten van het verhaal, maar er is gewoon weinig gebeurd. Je leeft in het begin vooral mee met de personages.

Dit deel voelt vooral aan als een soort soapserie. Om de beurt leef je mee met een personage of personages. Ook zijn er nieuwe personages die langzaam maar zeker een rol in het geheel krijgen en later bijgevoegd en gekoppeld worden aan de hoofdpersonages.

Het boek eindigt best bijzonder. Zelf had ik het gevoel dat ik nog aardig wat te horen zou krijgen en er nog flink wat in een rap tempo afgerond moest worden en toen hoorde ik ineens “The end”!
Zorg er dus in elk geval voor dat je het volgende deel snel tot je beschikking hebt, want je wil echt wel weten hoe dit verder gaat.

Hoewel ik mezelf prima vermaakt voel met dit boek, ben ik toch niet echt tevreden over dit deel. Vooral omdat ik best een grote fan ben van deze serie en de vorige boeken heel erg fijn vond, viel dit deel me wat tegen. Hier en daar voelde ik me overspoeld door alle informatie over nieuwe personages. Er wordt best veel verhaal overgebracht door middel van brieven die zo beknopt zijn beschreven dat ik sommige brieven niet eens leuk vond om te lezen (luisteren) en ook echt niet het idee had dat ik alles had begrepen.
Ik vond het erg jammer dat ik met zoveel open verhaallijnen bleef zitten. Als er ook maar één ding was opgelost had ik dat wel veel prettiger gevonden.

Waar kan je dit boek kopen/downloaden?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *