5 leuke fantasy romans die je niet mag missen

Fantasy romans nemen ons mee naar betoverende werelden vol magie, avontuur en onvergetelijke personages. Als je een liefhebber bent van het genre, dan zijn hier vijf boeken die je absoluut moet lezen. Deze lijst richt zich op fantasy boeken waarin romance een grote rol speelt zonder dat het ten koste gaat van het verhaal.

Twilight van Stephenie Meyer

“Twilight” is een serie van vier boeken waarvan de verhalen ook zijn verfilmd. Later zijn er twee extra boeken bijgekomen: “Midnight Sun” en “The Short Second Life of Bree Tanner”. De serie gaat over de liefde tussen een meisje, Bella, en een vampier, Edward.

Bella ontmoet Edward Cullen en raakt meteen helemaal in de ban van hem. Haar wereld draait alleen nog om hen tweeën. Maar al snel ontdekt ze hoe gevaarlijk de wereld van de Cullens is en komt ze in de gevarenzone terecht.

Deze serie is een echte aanrader. Het verhaal is intens en je leeft helemaal mee met Bella, die eerst vastzit in haar eigen leventje en dan plotseling smoorverliefd wordt op Edward. De liefde tussen hen wordt op een mooie en fascinerende manier beschreven, en Bella’s leven staat volledig op zijn kop. De combinatie van spanning en romantiek is perfect, en de spanning tussen Edward en Bella is bijna voelbaar.

Naast hun intense liefde zien we ook de moeilijkheden en gevaren van een leven vol vampiers. Hun liefdesverhaal kent veel dramatische wendingen en we maken kennis met de weerwolven, de vijanden van de vampiers. Bella leunt steeds meer op Jacob, een jonge Quileute die is opgegroeid met de legendes over vampiers.

In het derde boek wordt Jacob ook een belangrijk deel van het liefdesverhaal. Edward en Jacob strijden allebei om Bella’s hart. Hoewel Bella duidelijk heeft gemaakt dat ze alleen Edward wil, kan ze Jacob niet loslaten en wil ze hem als beste vriend in haar leven houden, wat voor problemen zorgt.

Het verhaal zit vol actie, want Bella’s leven is constant in gevaar. Ze moet zich voorbereiden op een nieuwe oorlog terwijl de groep weerwolven steeds groter wordt. Bella probeert zich klaar te maken voor haar nieuwe leven als een “Cullen” en wil meehelpen om hun manier van leven te beschermen.

Waar kan je dit boek kopen/downloaden?

 • Bol.com: E-book en paperback, hardcover en dwarsligger in het Nederlands.
 • Storytel: E-book in het Nederlands.
 • Amazon.nl: Kindle, hardcover en paperback in het Nederlands.
 • Nextory: E-book in het Nederlands.
 • Audible: Engelse luisterversie
 • Itunes: E-book in het Nederlands en luisterboek in het Engels.

Huis van aarde & bloed, Crescent City serie van Sarah J. Maas

“Huis van aarde & bloed” is een spannend verhaal over Bryce Quinlan en de gevallen engel Hunt Athalar. Ze onderzoeken samen mysterieuze moorden in de magische stad Crescent City. De stad is een bijzondere plek waar magie en moderne technologie samenkomen, en allerlei magische wezens zoals engelen, demonen, weerwolven, heksen en feeën naast mensen leven.

Illustratie als sfeer van een urban fantasy wereld.

Bryce is half fee, half mens en probeert om te gaan met het verlies van haar beste vrienden. Hunt, een gevallen engel, is veroordeeld tot slavernij na een mislukte opstand. Terwijl ze samen werken om de moorden op te lossen, ontwikkelen ze een intense, vurige relatie (18+).

De serie biedt een mix van actie, romantiek en mysterieuze onthullingen. Het verhaal gaat over vriendschap, liefde, rouw en het vinden van je weg na een groot verlies. Bryce en Hunt’s avontuur zit vol verrassingen en houdt je tot het einde geboeid. Hun liefde en de uitdagingen die ze tegenkomen maken dit boek extra boeiend.

Als je van spannende, romantische verhalen met veel magie houdt, is deze serie zeker iets voor jou!

Waar kan je dit boek kopen/downloaden?

 • Bol.com: E-book, luisterboek en paperback in het Nederlands (Luisterboek gratis in Kobo plus voor abonnees).
 • Storytel: Luisterboek in het Nederlands.
 • Amazon.nl: Kindle en paperback in het Nederlands.
 • Luisterrijk: Luisterboek in het Nederlands.
 • BookbeatNL: Luisterboek in het Nederlands.
 • iTunes: Ebook en luisterboek in het Engels.
 • Audible: Luisterboek in het Engels.

Uit bloed en as, serie van Jennifer L. Armentrout

“Uit Bloed en As” is een spannend verhaal over Poppy, de beschermde Maagd van het koninkrijk, en haar avonturen met de bewaker Hawke. Samen ontdekken ze duistere geheimen in een wereld vol magie en monsters.

Poppy leeft in een wereld waar magische wezens zoals Verhevenen en gewone mensen samenwonen. Verhevenen zijn speciale mensen met de zegen van de goden, die eeuwig leven en veel macht hebben. Buiten de veilige stadsmuren liggen gevaarlijke wezens op de loer, vooral de vraten die mensen aanvallen en hun bloed drinken.

Poppy moet als Maagd strenge regels volgen en mag niemand aanraken. Ze droomt echter van een normaal leven en leert stiekem vechten. Tijdens een van haar geheime tochten ontmoet ze Hawke, en hun relatie wordt al snel ingewikkeld en vol spanning.

Het verhaal zit vol romantiek en actie, met Poppy die vecht tegen monsters en probeert de geheimen van haar wereld te ontrafelen. De romantiek tussen Poppy en Hawke bouwt langzaam op, vol passie en spanning.

Ik vind deze serie een aanrader. Het verhaal is spannend, de wereld is fascinerend, en de romantiek tussen Poppy en Hawke maakt het extra boeiend. De Nederlandse verteller van het luisterboek doet het ook geweldig. Dit is deel 1 van de serie, bestaande uit twee boeken: “Uit Bloed en As – Deel 1” en “Uit Bloed en As – Deel 2”.

Waar kan je dit boek kopen/downloaden?

 • Bol.com: E-book en paperback in het Nederlands. (E-book gratis in Kobo plus voor abonnees).
 • Storytel: Luisterboek in het Nederlands.
 • Amazon.nl: Kindle-editie en paperback in het Nederlands.
 • Luisterrijk: Luisterboek in het Nederlands.
 • Nextory: Luisterboek en E-book in het Nederlands.
 • BookbeatNL: Luisterboek in het Nederlands.
 • iTunes: Luisterboek in het Engels en Ebook in het Nederlands.
 • Audible.co.uk: Luisterboek in het Engels.

Allerzielen, serie van Deborah Harkness

Dit is een romantische serie met heksen, vampiers en demonen. Het speelt zich af in onze wereld, maar mensen weten niet dat ze deze delen met magische wezens.
In dit verhaal volgen we vooral heksen en vampiers. We leren over hun krachten en eigenschappen. Het verhaal begint bij Diana, een geschiedkundige die in de bibliotheek per ongeluk een magisch boek vindt. Vanaf dat moment ontmoet ze elke dag de vampier Matthew de Clairmont, die de geheimen van het boek wil ontrafelen.
Steeds meer magische wezens komen naar de bibliotheek om het boek in handen te krijgen. Diana heeft de hulp van Matthew hard nodig, vooral wanneer ze wordt aangevallen door andere heksen en tovenaars. Het boek blijkt bijzonder te zijn en verschillende wezens willen het hebben, wat Diana’s leven in gevaar brengt.
Langzaam ontdekken we waarom het boek zo gewild is, en zien we de romance tussen Diana en Matthew groeien. Hun relatie kent veel moeilijkheden, en Diana ontdekt haar eigen verborgen krachten.

Ik vind dit boek een aanrader. Het is een heerlijke “slowburn” romance tussen een heks en een vampier. De moeilijkheden in hun relatie worden mooi beschreven in deze paranormale wereld. Het verhaal begint spannend met de gebeurtenissen in de bibliotheek en trekt direct je aandacht. Hoewel het verhaal van boek 1 later wat langzamer wordt, bouwt het op naar deel 2 van deze serie.

Waar kan je dit boek kopen/downloaden?

Three mages and a margarita van Anette Marie

Dit is het eerste deel van een fantasyreeks. Tori heeft net haar baan verloren omdat ze een klant heeft geduwd. De klant had haar flink geprovoceerd, en na eerdere waarschuwingen is ze nu op staande voet ontslagen. Ze woont bij haar broer en slaapt op zijn bank, dus ze heeft dringend een nieuwe baan nodig.

Tori gaat op zoek naar werk als serveerster, maar haar reputatie zit haar in de weg. Dan ziet ze een vacature voor een barvrouw. De bar heeft meteen iemand nodig voor een chaotische avond, dus Tori kan direct beginnen. Al snel merkt ze dat dit geen gewone bar is; de klanten zijn vreemd en onbeschoft. Tori, die zich niet laat kennen, snauwt terug, eist beleefdheid en gooit zelfs drankjes naar klanten.

Ondanks de moeilijke start is dit het begin van Tori’s nieuwe leven. Ze ontdekt de wereld van magische mensen en leert dat zelfs de laagste magiër meer kracht heeft dan een mens.

Ik vond dit boek erg leuk! Het is vrolijk en het verhaal is eenvoudig te volgen. Er zit wat romantiek in, maar dat is niet het belangrijkste. Het boek is vooral komisch en ik moest regelmatig hard lachen om de grappige situaties.

Waar kan je dit boek kopen/downloaden?

 • Bol.com: Paperback en luisterboek in het Engels.
 • Storytel: Luisterversie in het Engels.
 • Amazon.nl: Paperback en Kindle-editie in het Engels.
 • Nextory: Luisterversie in het Engels.
 • Audible: Engelse luisterversie
 • Itunes: Luisterboek in het Engels.

Waarom fantasy romans?

Fantasy romans laten ons dromen en geven onze verbeelding de vrije loop. Of je nu op zoek bent naar avontuur, magie, of wezens zoals weerwolven en vampiers, fantasy heeft het allemaal. Bovendien bieden fantasy romans vaak een extra laag van menselijke emoties en relaties, waaronder romantiek, die de verhalen nog meeslepender maken.

Laat je inspireren

Heb je één van deze boeken gelezen? Wat vond je ervan? Laat het me weten in de reacties! En als je andere aanbevelingen hebt, deel die dan ook.

In dit artikel staan links van affiliatie programma’s. Ik ontvang commissie op uw aankoop via de links. Dit kost u niets extra’s maar het steunt wel mijn website.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *