Huis van aarde & bloed

Nederlandse titel: Huis van aarde & bloed
Engelse Titel: House of Earth and Blood
Genre: Urban fantasy, romance 18+
Schrijver: Sarah J. Maas
Nederlandse verteller: Wynn Heliczer
Engelse verteller: Elizabeth Evans
Duur van het Nederlandse boek: 29 uur 49 minuten
Duur van het Engelse boek: 27 uur 50 minuten
Alle boeken van deze Crescent City serie:

 1. Huis van Aarde & Bloed – House of Earth and Blood
 2. Huis van Lucht & Adem – House of Sky and Breath
 3. House of Flame and Shadow

Recensie: Een intens avontuur van Bryce Quinlan en gevallen engel Hunt Athalar, die samen mysterieuze moorden in de magische stad Crescent City onderzoeken. Het verhaal zit vol met spannende onthullingen, vurige romantiek (18+) en ingewikkelde intriges.

Setting

Illustratie als sfeer van een urban fantasy wereld.

“Huis van aarde & bloed” speelt zich af in Crescent City, een wereld doordrenkt met magie en thuis van een scala aan magische wezens. De setting is een fascinerende mix van het moderne en het magische, waar wolkenkrabbers naast eeuwenoude ruïnes staan en technologie en magie hand in hand gaan. Denk aan sfeervolle straten waar magische winkels betoverde objecten verkopen en demonen, engelen, weerwolven, heksen en feeën naast elkaar leven. Betoverde charmes en spreuken zijn net zo gewoon als smartphones en lantaarnpalen. In deze stad speelt zich het leven van Bryce Quinlan af, een half fee en half mens, in een verhaal vol intrige en mysterie.

Boeiende personages

De hoofdpersonages zijn Bryce Quinlan en Hunt Athalar, beiden met hun eigen worstelingen en uitdagingen. Bryce is een half fee, half mens die worstelt met het verlies van haar beste vrienden, maar ook met het stigma van haar feestende levensstijl en de discriminatie vanwege haar hybride status. Haar moed en vastberadenheid om te zoeken naar gerechtigheid is bewonderenswaardig. Hunt, daarentegen, is een gevallen engel die veroordeeld is tot slavernij na een opstand tegen de hemelen. Hij hunkert naar vrijheid en worstelt met zijn verleden en zijn huidige situatie, wat hem een complex en interessant personage maakt.

Naast Bryce en Hunt zijn er ook andere boeiende personages zoals Ruhn Danaan, Bryce’s beschermende halfbroer en een Fae-prins met zijn eigen set van problemen, en Lehabah, een vuurgeest die loyaal is aan Bryce en zorgt voor een lichtere toon met haar humor en vrolijke persoonlijkheid. Elk personage draagt bij aan de rijkheid van het verhaal

Intrigerende wereldbouw

Dit verhaal weeft een complex en boeiend web van macht en magie in zijn wereldbouw. De overheersing van de Asteri – godachtige wezens – en hun dienende aartsengelen vormen de ruggengraat van de hiërarchie. De aartsengelen, hoewel machtig, zijn onderworpen aan de wil van de Asteri, waardoor er een interessante dynamiek ontstaat tussen de regerende goden en hun dienaren.

In deze samenleving leven magische wezens zij aan zij met mensen, hoewel er flink op de mensen wordt neergekeken. De interacties tussen de verschillende wezens, zoals feeën, engelen, weerwolven, heksen en vampieren en hun menselijke buren zijn ingewikkeld en vaak vol spanning, wat een boeiend sociaal landschap biedt.

Wat de magie in deze wereld echt fascinerend maakt, zijn de ‘krachten’ van de magische wezens en de ‘sprong’ die daaraan vooraf gaat. Tijdens de sprong worden de krachten van een individu gemeten en vastgelegd in de administratie van deze wereld en de kracht die bij deze sprong vrijkomt wordt zelfs gebruikt als energie in de wereld, als een soort donatie. Wanneer een magische wezen de sprong heeft overleefd, wordt diens levensduur enorm verlengd.

Spannend plot

Dit boek houdt je vanaf het begin in zijn greep. Het moordmysterie is spannend en vol met verrassende wendingen. Net als je denkt dat je weet wat er gaat gebeuren, komt er een wending in het verhaal. Het houdt je tot het einde toe op het puntje van je stoel.

Rijke thematiek

Dit boek gaat niet alleen over magie en moordmysteries. Het behandelt ook zware thema’s zoals rouw, vriendschap, liefde en hoe je verder gaat na een groot verlies. Dit maakt het boek nog sterker.

Romantiek 18+!

Illustratie als een voorbeeld van Bryce Quinlan en Hunt Athalar.

Dit verhaal biedt een from enemies to lovers romance vol met zeer grafische en seksueel geladen scènes.

Emotionele betrokkenheid

Dit boek laat je lachen, huilen en alles daartussenin. Het speelt met je emoties, maar op een goede manier. Je voelt met de personages mee en leeft met ze mee.

Het verhaal

We volgen het verhaal van Bryce Quinlan, een half fee, half mens, die worstelt om de dood van haar beste vrienden te boven te komen.
Haar leven neemt een onverwachte wending als ze samen met Hunt Athalar, een beruchte gevallen engel, wordt aangewezen om de mysterieuze moorden die de stad teisteren op te lossen. De zoektocht naar antwoorden brengt hen dichter bij elkaar en leidt tot een hartstochtelijke affaire die hun levens voorgoed zal veranderen.

Gedurende hun reis ontvouwen zich verschillende geheimen, ontstaan nieuwe allianties en worden oude vijanden opnieuw opgerakeld. Maar naarmate ze dichter bij de waarheid komen, ontdekken ze dat er veel meer op het spel staat dan ze ooit hadden gedacht.
Van intensieve gevechten en spannende achtervolgingen tot diepe emoties en vurige romantiek.

Bekijk een inkijkexemplaar van het boek of luister naar een fragment van het verhaal.

Mijn mening

Ik vind dat het boek een goed tempo heeft dat je zeker weten geboeid houdt, vooral aan het wilde einde dat je gewoon niet kunt wegleggen. Alhoewel, voor sommige mensen kan het boek te lang lijken.

Ik bewonder de world-building in het verhaal, die gedetailleerd en mooi is. De ontwikkeling van de personages, vooral Bryce en Hunt, vind ik heel positief. Ze groeien naarmate ze met hun moeilijkheden omgaan.

Er zijn veel bijpersonages die ik leuk vind. Ze voegen humor en diepte toe aan het plot van het boek. Daarnaast is het boek super sexy, met veel scènes vol verlangen, maar het is belangrijk om te weten dat het bedoeld is voor een volwassen publiek (18+).

Wat ik het leukste vind, is hoe het boek een mengelmoes van emoties teweegbrengt en je echt betrokken maakt. Ondanks dat het een lange leesbeurt is, is het boek compleet en goed uitgevoerd. Ik was zeer tevreden met het einde van dit verhaal en kan niet wachten om in het volgende boek te springen.

Ik vind dit boek 4 van de 5 sterren waard.
Vind hier mijn lijst met volwassen romans.

Waar kan je dit boek kopen/downloaden?

 • Bol.com: E-book, luisterboek en paperback in het Nederlands (Luisterboek gratis in Kobo plus voor abonnees).
 • Amazon.nl: Kindle en hardcover in het Nederlands.
 • Storytel: Luisterboek in het Nederlands.
 • Amazon.nl: Kindle en paperback in het Nederlands.
 • Luisterrijk: Luisterboek in het Nederlands.
 • BookbeatNL: Luisterboek in het Nederlands.
 • iTunes: Ebook en luisterboek in het Engels.
 • Audible: Luisterboek in het Engels.
Recensie Huis van aarde & bloed Sarah J. Maas

Ik heb het boek in het Nederlands geluisterd met Storytel. Mijn abonnement voor 2 volwassenen en 2 kinderen kost 17 euro per maand om naar de boeken te luisteren die ze aanbieden. Ik kan zoveel luisteren als ik wil. Een abonnement voor 1 volwassene en 1 kind kost 13 euro per maand.
Probeer Storytel 14 dagen gratis.
Probeer Nextory 30 dagen gratis. Gebruik de code Jufjannie40 en ontvang een 40 dagen gratis proefperiode.

In dit artikel staan links van affiliatie programma’s. Ik ontvang commissie op uw aankoop via de links. Dit kost u niets extra’s maar het steunt wel mijn website.Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *