Silber – Het tweede boek der dromen

Titel: Silber – Het tweede boek der dromen
Engelse Titel: Dream On
Genre: Young Adult, fantasy
Schrijver: Kerstin Gier
Verteller: Marisa Calin
Duur van het boek: 9 uur 56 minuten
Alle boeken van deze Silver trilogie:

  • Dream a Little Dream – Het eerste boek der dromen
  • Dream On – Het tweede boek der dromen
  • Just Dreaming – Het derde boek der dromen

Recensie: “Dream On” volgt Liv die avonturen beleeft in een droomwereld, waar geheimen en gevaren haar relatie en veiligheid bedreigen.

Boek 2 van een trilogie over de droomwereld, waarin je je eigen droom kunt verlaten via een deur om vervolgens in de droomgang de deur van een ander te zoeken en diens droomwereld te betreden.

Samenvatting van het verhaal van Dream on

Na het avontuur in het eerste boek, verkent dit verhaal voornamelijk de mogelijkheden binnen de droomwereld. Wanneer je je bewust wordt van het feit dat je droomt, kun je het dromen stoppen en bewust op avontuur gaan. De droomwereld biedt talloze mogelijkheden: je kunt alles naar wens aanpassen door je verbeelding te gebruiken. Liv wordt steeds vaardiger in het transformeren van zichzelf in een jaguar als ze zich bedreigd voelt. Ze kan zichzelf omvormen tot een libelle of zelfs een zuchtje wind, wat handig is om anderen te bespioneren. Echter, sommige personen zijn al veel langer actief in de droomwereld en hebben hun vaardigheden sterk ontwikkeld. Deze individuen kunnen zelfs hun slachtoffers beïnvloeden met potentieel dodelijke gevolgen in de echte wereld!

Soms zit het mee en soms ……

Liv heeft het heel zwaar in dit verhaal. Aanvankelijk lijkt alles voor de wind te gaan: ze heeft de aanval op haar leven overleefd en haar geduchte tegenstander lijkt zo goed als uitgeschakeld—eind goed, al goed. Ze heeft een relatie met de knappe Henry, en thuis lijkt alles prima te gaan met de samenstelling van het nieuwe gezin. Maar dan… Zij en haar zus begaan een domme fout uit kinderachtige wraak, en plotseling behandelt iedereen hen alsof ze paria’s zijn. Het geheimzinnige personage Secrecy valt Liv voortdurend aan in haar blog vol sappige roddels en gooit alle schaamtevolle details van Liv te grabbel voor de hele school. Hoe zeker is ze van haar relatie met Henry? Hij heeft veel geheimen, en het lijkt erop dat iedereen hem beter kent dan zij.

Niks eind goed al goed!

Als Liv en haar vrienden denken dat alles nu voorbij is, hebben ze het mis! Annabel slaat hun droom aan diggelen wanneer ze hen laat weten dat er meer te wachten staat. De moeilijkheden zijn nog maar net begonnen; zo gemakkelijk komt Liv er niet vanaf!

Wie is hij?

In de droomwereld duikt een geheimzinnige man op. Hij struint de droomgangen af, op zoek naar… maar naar wat eigenlijk? Hij jaagt op Liv en Henry en slaat wartaal uit. Hoe is deze man hier terechtgekomen, en hoe weet hij hun namen? En waarom blijft hij op hen jagen?

Pas op gevaar!

Livs zusje Mia vertoont vreemd gedrag in haar slaap. Op een nacht staat ze naast het bed van Liv en duwt ze een kussen omlaag. Gelukkig was Liv net opgestaan, want als ze nog had liggen slapen, dan zou het kussen op haar gezicht gedrukt hebben. Mia blijft last hebben van slaapwandelen. Ze vormt een gevaar voor zichzelf en anderen. Hoe kunnen ze haar helpen?

Mijn eerste verkering

De relatie van Liv en Henry staat centraal in het verhaal. Liv is erg verliefd op Henry, maar het voelt niet altijd goed en ze vindt het erg moeilijk om een openhartig gesprek met hem te voeren. Hij verdwijnt steeds plotseling wanneer ze probeert met hem te spreken. Het lijkt alsof er veel in zijn leven gaande is waar zij helemaal niets van weet. Hij nodigt haar zelfs niet uit om bij hem thuis te komen en kennis te maken met zijn familie! Ook in de droomwereld lijkt hij altijd bezig. Hij duikt steeds op en is duidelijk met allerlei zaken bezig, maar met wat precies?

Mijn mening

Ik vind dit verhaal wel vermakelijk en lekker spannend. In dat opzicht was het een prima avontuur, maar als deel twee van een trilogie vind ik dat we weinig zijn opgeschoten in het verhaal. Er is veel actie te beleven in de droomwereld, en dat heeft de schrijver mooi bedacht en goed uitgewerkt. Echter, ik had graag wat meer voortgang in de rode draad van de serie gezien; deze verloopt helaas maar in een traag tempo. Ik zou niet veel hebben gemist als ik dit boek had overgeslagen en direct was doorgegaan met boek 3.

Hoewel ik dit verhaal ruim voldoende vind, miste ik te veel informatie die mij zin zou geven om direct verder te gaan met het volgende en laatste boek van deze serie. Daarom laat ik het hierbij.

Ik vind dit boek 3.5 van de 5 sterren waard.

Boek 1 van deze serie is verfilmd. Bekijk de trailer van de film hieronder.

Watch on Apple TV

Waar kan je dit boek kopen/downloaden?

Recensie: Dream on / Silver – Het tweede boek der dromen van Kerstin Gier

Ik heb het boek in het Engels geluisterd met Audible. Mijn abonnement kost $149.50 per jaar en daarvoor krijg ik 12 credits waarmee ik boeken kan kopen en de boeken van Audible Plus Catalog kan ik gratis met mijn abonnement luisteren. Dit boek heb ik gekocht voor 1 credit.
Probeer Storytel 14 dagen gratis.
Probeer Nextory 30 dagen gratis. Gebruik de code Jufjannie40 en ontvang een 40 dagen gratis proefperiode.

In dit artikel staan links van affiliatie programma’s. Ik ontvang commissie op uw aankoop via de links. Dit kost u niets extra’s maar het steunt wel mijn website.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *