Film: Silver and the book of dreams

Het verhaal van deze film is gebaseerd op het boek Silber – Het eerste boek der dromen geschreven door Kerstin Gier.

Het verhaal van de film

Bron: film Silver and the book of dreams.

Liv en haar zusje Mia worden door hun moeder meegenomen om te gaan wonen bij haar nieuwe vriend en zijn twee kinderen.

Liv wandelt tijdens haar droom in de droomzaal en komt zo terecht bij een kerkhof waar haar nieuwe stiefbroer en zijn drie vrienden bij het graf van Annabeth staan. Zo raakt ze betrokken bij deze groep jongens. Nu hun vriendin Annabeth verdwenen is, zijn ze blij te ontdekken dat Liv een talent heeft om in de droomzaal te komen. Zij kan de plek van de verdwenen Annabeth innemen. Hun doel is om verschillende spellen samen te spelen volgens het Boek der Dromen, waarna al hun dromen zouden uitkomen.

Boek der dromen en een demoon

Maar al bij hun eerste poging gaat het mis, want niet alle dromen zijn mooie dromen en sommige dromen wil je niet laten uitkomen.

In your dreams!

Dit verhaal speelt zich grotendeels af in dromen. We volgen Liv terwijl ze zich in de wereld van de dromen begeeft. Ze kan haar eigen droom verlaten via een deur om zo in de droomzaal vol met deuren te komen. Als zij een voorwerp van iemand bij zich draagt, kan ze de deur van die persoon openen en in diens dromen terechtkomen.

Bron: film Silver and the book of dreams.

Vlot tempo

Het verhaal verloopt in een vlot tempo. Liv ontmoet haar nieuwe stiefbroer en raakt betrokken bij hem en zijn vrienden. Ze voeren de volgende fase van hun droomspel uit en alles loopt in de soep. Nu moeten ze een manier vinden om alles ongedaan te maken, want sommige dromen wil je niet uit laten komen.

Waar is de film Silver and the book of dreams te zien?

Terwijl ik dit schrijf heb ik de film gezien op Amazon Prime, maar het is ook te zien bij Apple TV.
Bekijk de trailer van de film hieronder.

Mijn mening

Ik vind deze film een voldoende waard. Het is geen geweldige film, maar het concept is wel leuk. Het idee van droomwandelen is interessant om in een film te zien, en de avonturen in een droom zijn erg bijzonder. Ik vind echter dat het verhaal erg snel verloopt, en hier en daar had ik langer bij bepaalde situaties stil willen staan of enkele personages beter willen leren kennen. Daarom ga ik de boeken lezen om meer over dit verhaal en de personages te ontdekken. Ik zie dat ze momenteel alleen te koop zijn bij Audible, dus ik zal in totaal drie credits reserveren, één voor elk boek van deze serie.

Waar kan je dit boek kopen/downloaden?

Recensie: Silver – Het eerste boek der dromen van Kerstin Gier

Ik heb het boek in het Engels geluisterd met Audible. Mijn abonnement kost $149.50 per jaar en daarvoor krijg ik 12 credits waarmee ik boeken kan kopen en de boeken van Audible Plus Catalog kan ik gratis met mijn abonnement luisteren. Dit boek heb ik gekocht voor 1 credit.
Probeer Storytel 14 dagen gratis.
Probeer Nextory 30 dagen gratis. Gebruik de code Jufjannie40 en ontvang een 40 dagen gratis proefperiode.

In dit artikel staan links van affiliatie programma’s. Ik ontvang commissie op uw aankoop via de links. Dit kost u niets extra’s maar het steunt wel mijn website.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *