Allerzielen 1

Titel: Allerzielen
Engelse titel: A Discovery of Witches
Genre: Romance, fantasy (heksen, vampiers en demonen)
Schrijver: Deborah Harkness
Verteller: Jennifer Ikeda
Duur van het Engelse boek: 23 uur 59 minuten
Alle boeken van deze All Souls / Allerzielen serie:

Het verhaal

Dit is deel 1 van een romantisch verhaal met heksen, vampiers en demonen.
Dit verhaal speelt zich af in de wereld zoals wij die kennen, maar dan hebben mensen natuurlijk geen idee dat ze de wereld delen met andere wezens.

In dit verhaal volgen we deze wereld vooral van de kant van de heksen en vampiers. We ontdekken hun plek in de wereld en leren meer over hun krachten en eigenschappen. Later in het verhaal komen er ook geesten en “spookhuizen” aan de orde.

Het verhaal begint bij Diana in de bibliotheek. Ze is druk bezig met haar werk als geschiedkundige en krijgt per ongeluk een “bijzonder” boek in handen. Het boek is betoverd. Vanaf die dag krijgt ze iedere dag te maken met de vampier Matthew de Clairmont, die de geheimen van het manuscript wil ontrafelen. Daarnaast zijn er met de dag steeds meer wezens in de bibliotheek aanwezig. Hoewel heksen en vampiers niks met elkaar te maken willen hebben en zelfs een hekel aan elkaar hebben, kan Diana juist van deze vampier hulp verwachten wanneer een heks en een tovenaar haar aanvallen en bedreigen.
Ze heeft Mathews hulp hard nodig, want alle aanwezige wezens willen het boek in handen krijgen, maar tot nu toe is het niemand gelukt om de betovering van het boek te verbreken. Ze houden Diana scherp in de gaten en proberen van haar af te kijken hoe de betovering verbroken kan worden, maar als dit niet lukt, zullen ze er alles voor over hebben om het boek in handen te krijgen. Diana’s leven is dus in gevaar!

In dit verhaal ontdekken we beetje bij beetje waarom het boek bijzonder is en waarom verschillende wezens het boek zo graag willen hebben. We ontdekken hoe de heksen, vampiers en demonen in deze wereld passen en hun onderlinge relaties.
We komen uit bij de romance tussen de heks Diana en de vampier Matthew en ontdekken de moeilijkheden die ze op hun pad tegen komen en Diana’s verborgen krachten.

Verteller

Prima stem. Ik vind haar stemmen voor de personages en hun accenten ook goed klinken. Ik vind deze uitvoering een goed waard.

Mijn mening

Ik vind dit boek wel een aanrader. Het is een heerlijke “slowburn” romance tussen een heks en een vampier.
De omstandigheden en moeilijkheden van hun relatie worden heel mooi beschreven en zijn prima verwerkt in deze paranormale wereld. Het verhaal waarin hun romance past is goed beschreven en lekker spannend.

Het boek begint met de bijzondere gebeurtenissen in de bibliotheek. De setting en de verhoudingen tussen de verschillende wezens worden goed beschreven en dit trekt gelijk je aandacht. Daarna duurt het wel even voordat je snapt welke kant het verhaal op gaat, maar ik vind het wel de moeite waard.
Later in het boek verliest het verhaal wat aan spanning, omdat er een lange aanloop is naar deel 2. Dit boek wordt wel prima afgerond, maar de afronding is meer een inleiding en voorproefje voor deel 2.

Ik vind dit boek wel een pageturner. Ik heb er twee dagen over gedaan, omdat ik het niet graag opzij wilde zetten en heb veel zin in deel 2, omdat deel 1 op een bijzondere wijze eindigt, waardoor je erg benieuwd wordt naar de kant waarop het verhaal uit zal gaan.

Als minpunt vind ik de vele wetenschappelijke delen. Hier draait het verhaal natuurlijk om, maar ik vond het hier en daar wel lastig te begrijpen.

Waar kan je dit boek kopen/downloaden?

Recensie Allerzielen van Deborah Harkness

Ik heb het boek in het Engels geluisterd met Audible. Mijn abonnement kost dit jaar $192 en daarvoor krijg ik 24 credits waarmee ik boeken kan kopen en de boeken van Audible Plus Catalog kan ik gratis met mijn abonnement luisteren. Dit boek heb ik met 1 credit gekocht.
Probeer Storytel 14 dagen gratis.
Probeer Nextory 30 dagen gratis. Gebruik de code Jufjannie40 en ontvang een 40 dagen gratis proefperiode.

In dit artikel staan links van affiliatie programma’s. Ik ontvang commissie op uw aankoop via de links. Dit kost u niets extra’s maar het steunt wel mijn website.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *