Boekenweek voor jongeren 2023: Vind de beste boeken en lees GRATIS!

Van 15 tot en met 24 september rollen we de rode loper uit voor alle jonge boekenfanaten tijdens de Boekenweek van Jongeren 2023. Dit feestje is speciaal op touw gezet voor jongeren tussen de 15 en 18 jaar oud. Een hele week waarin jij inspiratie kunt opdoen voor je nieuwe favoriete boek!

Wat is er te beleven?

Nu vraag je je misschien af: wat is er allemaal te beleven? Nou, er staat echt van alles op de agenda! Denk aan een spetterende opening op BoekTok Live en de bekendmaking van het Beste Boek voor Jongeren 2023. Er is zowel in de boekhandels als in de bibliotheken van alles te doen. Dus, ik wens je vast veel leesplezier!

Grijp je 3PAK – GRATIS verhalenbundel

En nu komt het allerbeste nieuws: tijdens deze Boekenweek kun je de 3Pak bundel helemaal gratis ophalen bij de boekhandel of bibliotheek! Dit is een speciaal cadeautje met daarin drie superleuke verhalen, perfect om lekker in weg te duiken. Zo kun je de schrijfstijlen van verschillende auteurs proeven, wie weet ontdek je wel je nieuwe favoriet!
Dit zijn de drie verhalen in 3PAK:
Voor de avontuurlijke zielen is er “Avani, Dochter van de Orde” door Rima Orie, waarin je wordt meegenomen op een spannend avontuur in het middeleeuwse Bagdad.
Liever iets dat dichter bij huis speelt? “Zelf weten” van Marie Lotte Hagen & Nydia van Voorthuizen is een verhaal waarin jij bepaalt hoe je je leven leidt, zonder oordeel van volwassenen.
En voor de ondernemers in spe is er “Gameplan” van Philip Huff, een verhaal over een slimme jongen met een neus voor zaken.

De Boeken Top Tips voor jou

Ik heb ook wat leestips voor je. Ik heb deze boeken zelf gelezen en vind ze echt aanraders.

Duizend kilometer tussen jou en mij

Genre: YA (en oudere tieners), romance

Een meeslepend verhaal van Lucy en Owen, twee jonge mensen wiens paden kruisen tijdens een stroomstoring, wat leidt tot een intrigerende reis van liefde, afstand en zelfontdekking. Lees mijn uitgebreide recensie van dit boek.

Waar kan je dit boek kopen/downloaden?

  • Bol.com: E-book, luisterboek en paperback in het Nederlands (Ebook en luisterboek gratis in Kobo plus voor abonnees).
  • Storytel: E-book in het Nederlands.
  • Nextory: E-book in het Nederlands.
  • EbookNL: Ebook in het Nederlands.
  • iTunes: Ebook in het Nederlands.

Vijf stappen van jou

Genre: Young Adult, romance

Een hartverscheurend liefdesverhaal waarin Stella en Will, twee tieners met Cystic Fibrosis, de uitdagingen van hun ziekte en een verboden liefde onder ogen zien. Lees mijn uitgebreide recensie van dit boek.

Waar kan je dit boek kopen/downloaden?

  • Bol.com: E-book, luisterboek en paperback in het Nederlands (Luisterboek en E-book gratis in Kobo plus voor abonnees).
  • Storytel: Luisterboek en E-book in het Nederlands.
  • Luisterrijk: Luisterboek in het Nederlands.
  • Nextory: Luisterboek en E-book in het Nederlands en Engels.
  • BookbeatNL: Luisterboek in het Engels.
  • EbookNL: Ebook in het Nederlands.
  • iTunes: Ebook in het Nederlands en luisterboek in het Engels.
  • Audible: Luisterboek in het Engels.

Cinder & Ella

Genre: Young Adult, romance

Dit is deel 1 van een Young Adult romantische serie in de stijl van het sprookje Assepoester, maar dan speelt dit zich af in onze tijd. Lees mijn uitgebreide recensie van dit boek.

Waar kan je dit boek kopen/downloaden?

Gamechanger

Genre: YA, sciencefiction roman voor oudere tieners

Ash ervaart mysterieuze veranderingen in zijn wereld, van kleuren die veranderen tot grote sociale verschuivingen. Zijn ontdekkingsreis leert hem en jou als lezer over onrecht in de wereld, zoals racisme, homofobie en geweld tegen vrouwen. Lees mijn uitgebreide recensie van dit boek.

Waar kan je dit boek kopen/downloaden?

  • Bol.com: E-book en hardcover in het Nederlands (Ebook gratis in Kobo plus voor abonnees). Luisterboek in het Engels.
  • Storytel: Luisterboek in het Engels en E-book in het Nederlands.
  • Nextory: Luisterboek in het Engels en E-book in het Nederlands.
  • EbookNL: Ebook in het Nederlands.
  • BookbeatNL: Luisterboek in het Engels.
  • iTunes: Ebook in het Nederlands en luisterboek in het Engels.
  • Audible.com: Luisterboek in het Nederlands.

Dor

Genre: Young adult, pandemie, dystopie

Een zenuwslopend dystopisch verhaal waarin een plotseling watertekort de wereld tot wanhoop drijft. Vier verschillende personages moeten tegen de klok racen, worstelen met hun menselijkheid en samenwerken om te overleven in een wereld die volledig ontwricht is. Lees mijn uitgebreide recensie van dit boek.

Waar kan je dit boek kopen/downloaden?

Bloed en beenderen

Genre: Young Adult, fantasy

Een meeslepend verhaal vol spanning en emoties. Het verhaal speelt zich af in een fantasiewereld waar de hoofdpersonages, Zélie en Amari, strijden voor gelijkheid en vrijheid voor alle magici genaamd Maji. Lees mijn uitgebreide recensie van dit boek.

Waar kan je dit boek kopen/downloaden?

Bring Me Your Midnight

Genre: YA, fantasy, romance, from-enemies-to-lovers

Tussen het zand en de zee ontvouwt zich een romance vol magie. Tana’s zoektocht naar liefde en waarheid verandert alles. Lees mijn uitgebreide recensie van dit boek.

Waar kan je dit boek kopen/downloaden?

Ontdek GRATIS de wereld van digitaal lezen

Maar dat is nog niet alles. Er is namelijk ook een splinternieuwe app gelanceerd voor tieners: de LEES-app. Met deze app krijg je een jaar lang gratis toegang tot wel 120 e-books en luisterboeken die met zorg zijn uitgekozen. Het enige wat je hoeft te doen is de app downloaden, een account aanmaken met je emailadres en een wachtwoord en voilà: een wereld van verhalen gaat gratis voor je open. Handig, toch?

LEES: 100 boeken Download on the App Store

Ook gratis te downloaden in GooglePlay voor Android.

Dus, waar wacht je nog op? Duik in de wondere wereld van boeken en vier het feestje mee tijdens de Boekenweek van Jongeren 2023.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *