Vijf stappen van jou

Nederlandse titel: Vijf stappen van jou
Engelse Titel: Five Feet Apart
Genre: Young Adult, romance
Schrijver: Rachael Lippincott
Engelse vertellers: Joy Osmanski Corey Brill
Duur van het Engelse boek: 6 uur 51 minuten

Recensie: Vijf stappen van jou / Five Feet Apart is een hartverscheurend liefdesverhaal waarin Stella en Will, twee tieners met Cystic Fibrosis, de uitdagingen van hun ziekte en een verboden liefde onder ogen zien.

Een onmogelijke liefde

Recensie Vijf stappen van jou / Five Feet Apart van Rachael Lippincott, bron: film Five feet apart

Als je op zoek bent naar een hartverwarmend en tegelijkertijd hartverscheurend liefdesverhaal met Cystic Fibrosis, dan is Vijf stappen van jou / Five Feet Apart het boek voor jou. Ik werd meteen gegrepen door het verhaal van Stella en Will, twee tieners die verliefd worden ondanks hun ziekte en de beperkingen die het met zich meebrengt. Ze kunnen niet dichter dan 1,8 meter bij elkaar komen, waardoor hun liefde zowel intens als onbereikbaar is.

De ziekte Cystic Fibrosis (CF) in een gevorderd stadium

In Vijf stappen van jou / Five Feet Apart speelt Cystic Fibrosis (CF) een cruciale rol in het leven van de hoofdpersonages, Stella en Will. CF is een chronische ziekte die vooral de longen aantast. In dit liefdesverhaal met Cystic Fibrosis is de ziekte bij zowel Stella als Will zo ver gevorderd dat hun longen in een zodanige conditie verkeren dat een longtransplantatie de enige overgebleven optie is. Door het verhaal heen krijgen we een realistisch beeld van de dagelijkse uitdagingen waarmee deze patiënten met CF tijdens een ziekenhuisopname te maken hebben, zoals het nemen van medicijnen, het volgen van behandelingen en het risico op kruisbesmetting, terwijl ze ook worstelen met de realiteit van hun ernstige gezondheidssituatie.

Moed en doorzettingsvermogen

Recensie Vijf stappen van jou / Five Feet Apart van Rachael Lippincott, bron: film Five feet apart

Dit liefdesverhaal toont de moed en het doorzettingsvermogen van zowel Stella als Will. Ondanks hun ziekte proberen ze te genieten van het leven en hun liefde voor elkaar. Ze leren elkaar steunen en inspireren, waardoor ze het beste uit zichzelf en hun situatie halen. Hun vastberadenheid is echt bewonderenswaardig.

Verlies en rouw

Het verhaal gaat niet alleen over liefde en ziekte, maar ook over verlies en rouw. We zien hoe de personages omgaan met het verlies van vrienden en dierbaren die zijn overleden. Dit aspect van het verhaal is aangrijpend en laat zien hoe moeilijk het kan zijn om door te gaan na zo’n verlies.

Benieuwd wat jij van dit verhaal zal vinden? Klik hier om een inkijkexemplaar van het boek te bekijken en een fragment van het luisterboek te beluisteren.

Van het verhaal van boek is een film gemaakt. Bekijk de trailer van de film hieronder.

Mijn mening

Ik vind dit een prachtig liefdesverhaal voor oudere tieners (Young Adults). Het boek is goed geschreven en biedt een evenwicht tussen de romantiek en de realiteit van het leven met een chronische ziekte. De personages zijn sympathiek en de plot is meeslepend. Als lezer voel je echt mee met Stella en Will en hun verhaal zal je nog lang bijblijven. Ik raad dit boek van harte aan iedereen aan die geïnteresseerd is in een ontroerend en inspirerend verhaal over liefde, moed en doorzettingsvermogen.

Ik vind dit boek 4.5 van de 5 sterren waard.
Vind hier mijn lijst met YA boeken.

Waar kan je dit boek kopen/downloaden?

  • Bol.com: E-book, luisterboek en paperback in het Nederlands (Luisterboek en E-book gratis in Kobo plus voor abonnees).
  • Amazon.nl: Kindle en paperback in het Nederlands.
  • Storytel: Luisterboek en E-book in het Nederlands.
  • Luisterrijk: Luisterboek in het Nederlands.
  • Nextory: Luisterboek en E-book in het Nederlands en Engels.
  • BookbeatNL: Luisterboek in het Engels.
  • EbookNL: Ebook in het Nederlands.
  • iTunes: Ebook in het Nederlands en luisterboek in het Engels.
  • Audible: Luisterboek in het Engels.
Recensie Vijf stappen van jou / Five Feet Apart van Rachael Lippincott

Ik heb het boek in het Engels geluisterd met Storytel (maar nu is alleen de Nederlandse versie nog beschikbaar). Mijn abonnement voor 2 volwassenen en 2 kinderen kost 17 euro per maand om naar de boeken te luisteren die ze aanbieden. Ik kan zoveel luisteren als ik wil. Een abonnement voor 1 volwassene en 1 kind kost 13 euro per maand.
Probeer Storytel 14 dagen gratis.
Probeer Nextory 30 dagen gratis. Gebruik de code Jufjannie40 en ontvang een 40 dagen gratis proefperiode.

In dit artikel staan links van affiliatie programma’s. Ik ontvang commissie op uw aankoop via de links. Dit kost u niets extra’s maar het steunt wel mijn website.


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *